torstai 23. elokuuta 2018

Elokuun tulot ja menot

Minun elokuuni taputeltiin jokunen aika sitten 19.8. ja siirryin syyskuuhun. Aika siis katsoa, että miten se kuukausi sitten meni. Ihan täysin suunnitelmassa (suunnitelman löytää täältä: https://glendoraraha.blogspot.com/2018/07/mokkibudjetti.html) en pysynyt, mutta melko hyvin kuitenkin. Aion tässä syksyn mittaan siirtyä budjetoimaan oikeat kuukaudet eli kuun ekasta päivästä alkaa uusi budjettikausi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun kuun 20. saan palkan niin laitan sen sivuun odottamaan 1. päivää. Samalla tämä tarkoittaa, että joku kuukausi tässä syksyllä minun täytyy elää palkalla kuukausi + 10 päivää, jotta pystyn ottamaan palkan käyttöön kymmenen päivää sen tulon jälkeen. Aion tämän tehdä sitten, kun saan asuntoni myytyä, koska asunnon lainanlyhennyksen olen sopinut 20. päivälle palkan mukaan. Asunnon myynti etenee, asunto on ollut nyt muutaman viikon myynnissä, useita kiinnostuneita on, pari tarjousta ja itseasiassa juuri pari tuntia sitten tuli hyvä tarjous, jonka todennäköisesti hyväksyn, mutta siitä myöhemmin sitten. Nyt ne elokuun luvut.

Palkka: 2.705,42€

Rahastot: 80€
Osakeosto: 479,51€
Käyttörahasäästö: 143,74€
Vuokra: 1.040€
Sähkö: 40,44€
Bussi: 176,50€
Liitto: 38,78€
Ruoka: 200€
Sokerointi: 37€
Ekstra: 469,45€

Säästöstä otin 807,32€, josta maksoin vielä kesälomakuluja 547,32€ ja syksyn tanssitunnit 260€ (kaamea minkä hintaista!). Vuokrasäästötililtä otin rahat lainaan ja vastikkeeseen kuten suunnitelmassa lukee. Elokuun jälkeen en vuokraa enää saa, joten kiva olisi jos asunto tässä menisi pian kaupaksi, mutta mitään paniikkia ei ole. Minulla on vielä parin kuukauden kulut vuokrasäästötilillä, toki osa on tästä varattu veroihin, mutta voin napsaista sijoituksiin menevästä summasta myös vähän rahaa tarpeen vaatiessa. Myyntitilanne näyttää kyllä juuri nyt hyvältä, mutta ei nuolaista ennenkuin tipahtaa!

Sähkölasku tuli "yllättäen", vaihdoin sähkösopimustyyppiä toistaiseksi voimassa olevasta määräaikaiseksi ja tuo oli loppulasku toistaiseksi voimassa olevasta sopimuksesta. En nyt ihan tarkkaan pysty arvioimaan, että koska seuraava sähkölasku tulee - Helsingin sähkölaitos näyttää laskuttavan helmi, touko, elo ja marraskuussa eli elokuussa pitäisi tulla lasku kaudelta touko-heinä. Mutta siis edellinen sopimukseni päättyi 24.7. ja sen maksoin nyt, joten tuleekohan tuolta heinäkuun lopun päiviltä sitten lasku elokuussa. No sillä ei nyt ole suurta väliä, lasku ei ole suuri, tulee jos tulee.

Ekstra-kategoria suhahti taas yli että paukahti, mutta nooh, en nyt jaksa stressata tästä. Rahaa meni kuitenkin säästöön ja sijoituksiin kuitenkin jonkin verran. Tämä on kyllä sellainen kategoria, jonka rahankäyttöä mun tarvitsee nyt jossain vaiheessa alkaa vähän seuraamaan ja karsimaan, mutta juuri nyt en jaksa :)

Sijoitustavoitteessani olen yli eli elokuun lopussa oli tavoite olla 5.877 euroa sijoitusten arvo ja arvo on nyt 23.8.2018 6.016 euroa! Eli yli mentiin! Lähinnä johtuu Marimekon osakkeen huimasta noususta, katsotaan että miten sen kanssa käy vai kannattaisiko harkita myymistä (joka ei kuulu strategiaani..). Alustavat sijoitustavoitteet löytyvät täältä: https://glendoraraha.blogspot.com/2018/07/alustavia-tavoitteita-sijoittamisen.html, mutta siis aikomuksena on tehdä näistä oma juttu tuonne sijoitukset välilehdelle niin on sitten helpompi seurata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maaliskuun tulot ja menot pienellä viiveellä

Maaliskuun budjettikausi loppui jo tuossa 20.3., mutta nyt vasta katsausta. Tämä kevät on kyllä kiireinen, en oikein muuta osaa sanoa. Touko...