sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Ruokakaappien inventaario ennen suurta ruokaseurantaa

Ennen huomenna maanantaina 20.1. alkavaa ”paljonko rahaa menee ruokaan” –seurantaa päätin tehdä ruokakaappien inventaarion, että paljonko ja mitä olen kaappeihini haalinut.

Pääsääntöisesti aina kun mietin viikon ruokalistaa niin katson kaappeihin, että mitä siellä on ja miten niitä voisi hyödyntää. Nyt huomasin, että vähän on päässyt asioita kertymään – niinhän siinä aina välillä käy. Oli muuten mielenkiintoista, kun kaksi vuotta sitten muutin Helsinkiin ja elin 1,5 vuotta ”asuntojen välissä” niin minimoin kuiva-aineiden tms ostamisen. Minulla oli muunmuassa mausteina vain suola, pippuri ja paprikamauste. Sokeria. Ostinkohan edes ketsuppia. Elin niin välitilassa, ettei ruoanlaitto hirveästi innostanut. Tyhjensin koko ajan ruokakaappia, koska olin koko ajan muuttamassa jonnekin. Nyt kun vihdoin onnistuin löytämään kodin niin olen aika innoissani ostanut erilaisia mausteita ja kastikkeita ja muuta. On ollut aika siistiä, kun kerrankin on taas päässyt laittamaan ruokaa ja kaapista on löytynyt juttuja Ja niitähän sitten löytyy!

Eli asiaan. Mitä niistä kaapeista löytyi:

Kuiva-ainekaappi
Teetä (vihreätee sekoitus)
Kahvia
Riisiä
Riisinuudeleita
Mysliä
Rypsiöljy
Siirappi
Punaisia linssejä (paketin pohja, tein juuri linssikeittoa tällä viikolla)
Pellavan siemeniä
Raesokeri
Makaroni pussi ½
2 x puolikas spagettipussi
Vehnäjauhoja
½ hillosokeri
Sokeri
Hunaja
Kuivahiiva
3 x makuöljy*
Liha- ja kasvisliemikuutioita
Leivinjauhe
Vaniljasokeri
Erilaisia mausteita
Ruisleipää
2 x karjalanpiirakkaa
2 banaania
4 klementiiniä

Jääkaappi
Rahka
Ketsuppi
Hoisin-kastike
Shiracha
Soijaa
Oliiveja purkissa ½
Aurinkokuivattua tomaattia purkissa (jämät)
Tomaattipyree
½ maito
½ luonnonjugurtti
Oivariini
Oltermanni 1/2
Kalkkunaleikkelettä 1/3
Porkkanapussi puolikas
Valkoviinipullo
Vissypullon jämät
Voipaketti puolikas
Kananmunia
Luumumarmeladi
Maa-artisokkalaatikkoa
2 x torttu (vanhat.. tehty joulukuussa)
Äidin tekemää mehua
Linssikeittoa
2 x lime
Tillin jämät
Valkosipulia
Inkivääriä
Chiliä
Vihanneslaatikon jämät**

Pakastin
Paljon, paljon mansikoita
Jääkuutioita
Torttulevyjä***
Vihreitä papuja, pussin jämät
Pinaattia (smoothiehin)
Puolikas pussi mustikoita
Raparperi
Puolukoita
Lakkoja
Mustaviinimarjahyytelö (äidin tekemää, en ole vielä testannnut)

Kyllähän sieltä kaapeista kaikenlaista löytyi. Huomenna maanantaina on tarkoitus mennä kauppaan ostamaan ensi viikon ruoka-ainekset. Töihin otan evääksi linssikeittoa. Linssikeittoa on vielä jäljellä oikeastaan koko huomiseksi (eli lounas ja iltaruoka) ja laitoin vielä yhden annoksen pakkaseen. 

Eli seuranta siis alkakoon!  

*Sain reilu vuosi sitten ystävältäni Genevestä tuliaisiksi eri makuisia ruokaöljyjä – chili, sitruuna ja yritti. Näitä olen vähän käyttänyt, mutta tarkoitus olisi kait käyttää salaateissa. Mutta henkkoht en oikein pidä öljystä salaatissa. Joten nämä roikkuvat kaapissani. 
**Kerran tai kaksi viikossa pilkon erilaisia vihanneksia (kurkku, tomaatti, paprika, porkkana) tupperwaren laatikkoon ja syön niitä sitten pitkin viikkoa. Harvemmin teen salaattia vaan avaan laatikon pöydälle ja napsin sieltä. 
***Pakko vielä mainita näistä torttulevyistä ja luumuhillosta. Ajatuksena torttujen leipominen on niin kiva asia. Mutta käytännössä mulle aina käy näin: leivoin 4 torttua, josta söin kaverin kanssa kaksi. Kaksi jäi jääkaappiin vanhenemaan. Luumuhillon loppu jäi jääkaappiin vanhenemaan. Torttulevyt jäivät pakkaseen vanhenemaan. Yritän muistaa ostaa torttuni jatkossa kaupasta yksitellen. 

4 kommenttia:

  1. Torttulevyistä voi leipoa muutakin kuin torttuja. Vaikka riisi-jauhelihapasteijoita. Ja luumuhillon jämä tulee syötyä rahkan seassa. Kalleinta ruokaa on ostettu, mutta roskiin päätyvä ruoka.Jännä juttu, luumuhillo ei koskaan mene tasan taikinan kanssa, vaikka torttuja leipoisi kuinka paljon tahansa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kiitos ideoista! Niin samaa mieltä, kalleinta ruokaa on roskiin mennyt ruoka.

      Poista
  2. yllättävän paljon sulta löytyy kaikkea! tosiaan kannattaa miettiä mitä kaikkea niistä aineksista voi saada aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyin kyllä itsekin! Aika paljon sitä kaikkea tulee ostettua kaappiin huomaamatta... Mutta nyt yritän saada kaikki käyttöön.

      Poista

Työmatkalla

Vaikka elämässä on parhaillaan sellaista hyvää kiirettä, niin vähän harmittaa, että se vie aikaa tältä blogilta nyt, kun mulla pitkästä aika...