maanantai 13. toukokuuta 2019

Passiiviset tulot - toinen katsaus

Nyt kun osinkokevät on minun kohdaltani ohitse niin muistin viime keväänä jo kirjoitelleeni passiivisista tuloista. Teksti lyötyy täältä: https://glendoraraha.blogspot.com/2018/06/passiiviset-tulot.html

Vaikka suurta edistystä ei ole tapahtunut vuoden takaiseen niin kuitenkin vähän edistystä on tapahtunut. Sain tilikorkoina yhteensä 11,42 euroa ja osinkoina yhteensä 107,59 euroa. Jos olen oikein ymmärtänyt niin tänä vuonna Wärtsilä maksaa vielä loput osingoista syksyllä ja Sampolla on jokin lisäosinko-optio, joka mahdollisesti jaetaan Nordea osakkeina. Myönnän nyt tässä kaikkien edessä, etten tajua yhtään mitä tämä tarkoittaa. Se varmaan sitten selvennee jossain vaiheessa.

Yhteensä siis 119,01 euroa. Kun vertaa vuoden takaiseen, jolloin sain 27,65 euroa niin onhan siinä jo huima nousu!

Tänä vuonna jää osuuskaupan korot saamatta, koska Pirkanmaa lakkasi maksamatta korkoa. Tarkoituksena on ollutkin vaihtaa Pirkanmaan osuuskauppa HOK:n, koska nyt täällä pääkaupunkiseudulla asustelen. HOK ei myöskään maksa enää korkoa, mutta jos nyt olen oikein ymmärtänyt niin HOK maksaa isompaa bonusta paikkakuntalaiselle. En ole kovin tarkkaan jaksanut perehtyä tähän eli mutulla mennään.

Suuria passiivisia tuloja ei minulla siis ole vielä blakkarissa, mutta kyllähän minä nyt nelinkertaistin passiiviset tuloni viime vuoteen verrattuna! Aika hyvin mielestäni :) Tästä keksinkin itselleni kivan haasteen - ensi vuonna passiiviset tuloni ovat nelinkertaiset tähän vuoteen verrattuna eli vähän vajaa 500 euroa olisi tarkoitus saada passiivista tuloa keväällä 2020.

Jännäksi menee :)

1 kommentti:

  1. Nelinkertaistaminen on jo huikee saavutus! :) Tsemppiä ensi vuoden tavoitteeseen!

    VastaaPoista

Marraskuun neljäs viikko

Viikon aikana ei ollut suuria rahatapahtumia verrattuna edelliseen. Ei kyllä oikein muitakaan tapahtumia, sain flunssan ja olen ollut nyt sä...