torstai 7. kesäkuuta 2018

Passiiviset tulot

Fokukseni ei ole vielä sijoittamisessa, mutta koska pienimuotoisesti sijoittamista on jo tullut harrastettua niin ajattelin julkistaa tänä vuonna saamani passiiviset tulot. Vähän oudolta tuntuu, että tosiaan vain sillä, että omistaa jotain, voi tienata.

Tässä listausta suuren suurista passiivisista tuloistani:  

Korot
- Nordea korkoextra-tili 8,40€
- Nordea etutili 0,08€

Osingot
- Marimekko 11,17€ (verot vähennetty)

Osuuskaupan korko
- Pirkanmaan osuuskauppa 8,00€ (ja tämä siis maksetaan vasta kesäkuun 25.)

Yhteensä huikeat 27,65€!

Minulla on myös suunnitelma kuinka aion nämä käyttää. Se tulee tässä:

Korot
- Nordea korkoextra-tili 8,40€  à Nämä jäivät kartuttamaan vararahastoani, jonka arvo on siis tänään 10.008,40€
- Nordea etutili 0,08€ à Nämä jäivät hengailemaan tilille, jossa on siis sinking funds -rahani

Osingot
- Marimekko 11,17€ (verot vähennetty) à Nämä ovat edelleen arvo-osuustilillä, odottavat uusia sijoituksia sitten kun pääsen oikeasti aloittamaan sijoittamisen

Osuuskaupan korko
- Pirkanmaan osuuskauppa 8,00€ à Nämä jätän s-tilille, jonne parhaillani kerään rahaa ja jotka aion käyttää ruokaostoksiin sitten syksyllä, kun pidän no-spend-kuukauden

Että sellaisia villejä suunnitelmia tällä sijoitusgurulla :D
 

4 kommenttia:

 1. Tulo se on pienikin tulo!
  Tästä itsekin tajusin, että täytyisi ihan laittaa ylös ne tulot pysyäkseen niiden perässä ja oikeasti ajatuksella sijoittaa ne eteenpäin.

  Ja tuo No Spend- kuukausi on tosi hyvä idea! Siis !!
  Minulla bonukset menee rahastoon, mutta mieleeni pyörähti ajatus jollain tavalla napata tuo sinun ajatus (jonka kuvittelen olevan) no spend- kuukaudesta.

  Elokuu voisi olla oikeinkin hyvä kuukausi siinä suhteessa, että metsästä, puutarhasta löytyy syötävää jatkamaan sitä, mitä kaapista löytyy. Marjoja, sieniä, hedelmiä, salaattia, kasviksia...

  Kerro ihmeessä lisää suunnitelmasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Vaikka jostain syystä ”vain näin pienet” passiiviset tulot nolottavat (??) niin jostainhan me kaikki ollaan lähdetty liikkeelle ja mun blogin idea on ainakin seurata, että mihin DV:n askelia seuraamalla pääsen. Lähestyn kuitenkin kovaa vauhtia neljääkymmentä ja tässä sijoitusskenessä on niin vahvana ajatus ”aloita nuorena tai olet jo myöhässä” niin olisi oikeasti mahtava saada toisenlaisiakin kokemuksia ja kannustusta, että se on vielä mahdollista myös myöhäisheränneille.

   No-spend ideana on siis käyttää kuun aikana rahaa vain pakollisiin juttuihin ja ne jotka ovat pakollisia niin niihinkin mahdollisimman vähän. Tosiaan kerään sbonuksia etukäteen, että voin niitä käyttämällä saada ruokaostokset pieniksi. Tavoite on siis pitää no-spend syksyllä (kesäkuukausina ei kyllä onnistu mulla..). Pidin viime vuoden syyskuussa, mutta se meni vähän penkin alle :D Tarvii tänä vuonna varautua paremmin!

   Poista
 2. Minulla tuo hätävara on siten, että pankin "korkeakorkoisella" on 500€ ja loput Norwegian:n tilillä. OP 0,15% versus Norski 1,75%.

  Norskin ainoa heikkous on että rahojen siirto kestää 2-3 työpäivää. Laskeskelin että harvassa mahtaa olla se paniikkitilanne, jossa 500 Eurolla ei pärjää paria päivää.

  Toki silloin pitää hyväksyä että Norski käyttää sinun rahoja tienaamiseen ja lainaa ne paljon korkeammalla korolla eteenpäin.

  Niin ja kymppitonnin vara rahasto saa omalla kohdalla lieviä kateuden tunteita aikaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mulla on vähän ristiriitaiset fiilikset tuohon BN-tiliin ja olen päättänyt, että vararahaston pidän ihan oman kivijalkapankkini tilillä. Haluan, että mun vararahasto tuo mulle rauhaa ja se että stressaisin koko ajan, mitä mun rahoille tapahtuu, jos BN kaatuu tms, ei kyllä tuo mulle rauhaa lainkaan :D Kuten DV sanoo ”emergency fund does not make you money but protects your money that makes you money”.

   Poista

Maaliskuun tulot ja menot pienellä viiveellä

Maaliskuun budjettikausi loppui jo tuossa 20.3., mutta nyt vasta katsausta. Tämä kevät on kyllä kiireinen, en oikein muuta osaa sanoa. Touko...