lauantai 9. kesäkuuta 2018

50 euron haaste

Tai tarkemmin ottaen 53 euron ja 15 sentin haaste.

Otan siis kuukauden ruokakauppa- ja lounasrahat käteisenä kuun alussa. Tällä hetkellä budjettini tähän on 300 euroa kuussa, mikä on mielestäni jo aika suuri. Tässä 300 eurosta menee siis vain kaikki mitä ostan ruokakaupasta ja kaikki mitä syön työpäivän aikana. Jos käyn ravintolassa syömässä iltaisin/viikonloppuisin tms niin se menee sitten ekstra-kategoriasta.

Eli 300 euroa pitäisi kyllä riitää ihan hyvin. Mutta. Kuukautta on takana 22 päivää (alkoi siis 18.5. kun palkka tuli) ja edessä 11 päivää (seuraava palkka tulee 20.6.). Rahapussissa on käteistä 53,15 euroa eli olen käyttänyt 2/3 kuun aikana 246,85 euroa ruokaan ja työpaikkaluonaisiin. Eväät olen vienyt töihin kolmena päivänä ja yhtenä päivänä sain ilmaisen lounaan.

Joka tapauksessa kuusta on päiviä vielä jäljellä 11 ja rahaa on jäljellä 53,15 euroa. Ensin vähän ahdistuin, että mitenhän minun käy.. Mutta sitten päätin nyt ottaa tämän haasteena. Joka tapauksessa olen ollut sitä mieltä, että olen vähän holtiton rahankäyttäjä perusruokaostosten kanssa. On ollut tarkoituksena ottaa vähän itseäni niskasta kiinni ja alkaa tarkastella, josko olisi mahdollista vähän nipistää tuosta 300 eurosta. Eli otetaan nämä 11 päivää nyt haasteena! Lähtötilanne on se, että ruokaa kotona ei suuremmin ole. Koska olen vasta muuttanut niin pakastin ja kuivaruokakaapit ovat aikalailla tyhjinä. Tänään päätin, etten kauppaan mene vaikka ruokaa ei ole ja räävin kasaan paistettua riisiä muutamien kasvisten ja kananmunien kera. Ei nyt mikään gourmee-elämys, mutta sain oikeasti kaapit tyhjiksi ja ei tarvinnut tuhlata rahaa ruokakauppaan. Huomenna on pakko kauppaan mennä, etenkin jos aion viedä eväitä töihin.

Mutta tästä se lähtee. Raportoin täällä edistymisestä. Kaiken järjen mukaan reilun 50 euron pitäisi riittää enemmän kuin hyvin, mutta en oikein luota itseeni... Muuten budjetti voi hyvin ja selviän kyllä mainiosti muiden kulujen osalta seuraavaan palkkapäivään vaikka muutama yllätys on tullut. Mutta niitä yllätyksiä varten on ekstra-kategoria onneksi, joka oli tässä kuussa melko runsas.

Katsotaan kuinka tytön (tai siis naisen) käy!

3 kommenttia:

Säästösuunnitelma

Kirjoitin tuossa tammikuussa, että haluan hellittää mun budjetin kanssa, enkä asettaa itselleni mitään isoa säästösuunnitelmaa. Tosin samass...