maanantai 11. kesäkuuta 2018

50 euron haaste seuranta 1

 Kävin eilen kaupassa ja sinne meni 19,20 euroa. Ostin kahteen ruokaan tavarat (jauhelihakastike + porkkanasosekeitto). Laskelmieni mukaan näiden pitäisi kestää ainakin torstaille asti (otan eväät joka päivä töihin). Ihan ruokajuttujen lisäksi ostin maitoa, piimää, 2 rahkaa, leipää ja raejuustoa. Raejuuston olisi voinut jättää välistä, kuten myös rahkat. Tosin rahkat ovat vähän hätävaraa, pärjään sellaisella yhden ruokailun, jos on ihan pakko. Piimä oli ihan täysin ekstra, mutta minulla oli sunnuntaina ruokavieras, joka piimää tykkää juoda, joten halusin sitä ostaa :)

Eli siis sunnuntaina mies, ketä olen tapaillut, söi myös luonani lounasta, joten siinä meni kaksi annosta. Mutta vastavuoroisesti illalla söin hänen luonaan. En suuremmin kehdannut kertoa vielä hänelle tästä sniiduilu-suunnitelmastani.. En kyllä ole laskenut, että ruokabudjettini kattaisi kahden henkilön ruoat, mutta meillä menee aika fifty-sixty kenen luona syödään, jos syödään yhdessä niin en näe tätä suureksi ongelmaksi. Ja varmaan hätätilanteessa voin anella häneltä ruokaa, jos rahani loppuvat kokonaan kesken. Tämä ei kyllä liene pelin sääntöjen mukaista.. Mutta minun peli, minun säännöt ;)

Ja heti tarvitsee tunnustaa, että tänä aamuna tuli kyllä jo ensimmäinen repsahdus, kun ostin junaan työmatkalle yhden ärräkahvin (2,20 euroa). Minulla oli aamulla labrakokeita ja sitä ennen ei saanut syödä-juoda mitään ja isona kahviaddiktina en nähnyt muuta vaihtoehtoja kuin saada jo junaan mahdollisimman iso kahvi käteen. Mutta vielä rahaa oli jäljellä niin satsasin nyt tähän. Viikon päästä sen näkee oliko fiksu tikki vai ei.

Joka tapauksessa 53,15 euron budjetista on nyt jäljellä 31,75 euroa. Ja päiviä on jäljellä 9. Tosin kauppaan minun ei pitäisi tarvita mennä ennen kuin torstaina aikaisintaan, jonka jälkeen päiviä on jäljellä 6. Jännäksi menee!

PS. Varmasti jotkut siellä seuraavat siellä huvittuneena tuskailujani. Moni saa ruokaa pöytään hyvinkin tällä rahalla, millä minä tuskailen. Mutta tarkoitukseni onkin oppia. En oikeasti osaa syödä halvalla vaikka mielestäni ostan edullisia ruokia. Joka kuukauden ruokalaskun lopputulos kyllä osoittaa jotain ihan muuta. 

2 kommenttia:

 1. Tämä on mielenkiintoista ja oikeasti hyödyllistäkin :) Kiva, kun jaat tämän tuskailusi !

  Aloin myös seurata päivätasolla omaa kulutusta, sillä tuntuu, että se on ainoa tapa pitää menot jotenkin kurissa.

  "onneksi" kesäkuu ei ole vielä lomakuukausi taloudessamme. Jos tämän kuun saa jotenkin pidettyä hanskassa, niin lomalle on sitten kerrytetty käyttörahaa, jonka turvin voi löysäillä ja tehdä jotain ylimääräistä :)

  Tsemppiä viidenkympin haasteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luen myös sun blogia ja neljä no-spend-päivää viikossa on kyllä hieno suoritus. Itsehän olen hädin tuskin saanut kuussa neljää no-spendiä :D

   Ja suunnitelmassa vielä mennään, tosin huomasin, että kahvi ja suodatinpussit ovat melko lopussa eli katsotaan katsotaan :)

   Poista

Maaliskuun ruokaostosseuranta – viikko 4 (20.3. – 26.3.)

Maanantaina kävin kaupungilla lounaalla ja kahvilla, mutta olin äitini kanssa ja äiti maksoi <3 Tiistaina ei ruokaostoksia. Keskiviikko...