tiistai 12. kesäkuuta 2018

Uskomaton päivä taloudellisesti

En tiedä kenelle tätä päivää hehkuttaisin niin tulin sitten tänne blogiini hehkuttamaan!

Tänään on varmaan ollut elämäni onnekkain päivä taloudellisesti. Sain vihdoin takuuvuokrani takaisin tililleni (1.840 euroa). Sain myös tänään tiedon vuosittain maksettavan bonuksen loppusummasta, joka on bruttona noin 4.900 euroa. Saan vielä lisäksi jonkun kertaluonteisen ekstra-bonuksen 300 euroa (brutto).

Aivan jotain käsittämätöntä. Voiko käydä tällainen säkä! Tai siis ei tämä nyt niin säkää ole, takuurahat ovat ihan omia rahojani, jotka säästin viime syksynä. Bonukset tulevat henkilökohtaisista tavoitteista ja niistä suoriutumisesta plus toki myös yrityksen tuloksesta. Lisäbonus tulee ihan vain kiitoksena hyvästä työstä.

Sain siis melkein kerrasta vararahastoni täyteen. Siellä on nyt 11.948,40 euroa. Lähtötilanne vielä toukokuulla oli 10.000 euroa; sitten sain tilille korkoa 8,40 euroa ja 100 euroa sain vanhan pesukoneen myynnistä, jotka siirsin kesäkuun alussa vararahastoon. Nyt siirsin välittömästi takuurahat vararahastoon. 12.000 eurosta puuttuu 51,60 euroa. Mulla olisi tilillä tämä raha, mutta en nyt tiedä uskallanko ekstra-kategorian ylijäämistä laittaa rahan vararahastoon. Muuttosäästöissä olisi myös vielä rahaa, josta voisin tämän puuttuvan määrän ottaa. Mutta en nyt vielä tiedä mistä sen lohkaisen, olen niin hämmentynyt vielä tilanteesta, etten osaa päättää - enkä tiedä uskallanko vielä saada vararahastoa täyteen. Mutta miettikää. Vain reilu 50 euroa enää. Ihan käsittämätöntä!

Kesäkuun palkassa maksetaan siis nyt normipalkka, bonus, lisäbonus + puolet kesälomarahoista. Palkasta tulee kyllä kohdallani all-time-high. En oikein nyt tiedä miten päin olisin. En yhtään tiedä miten päin olisin. Hypin ja kiljahtelen sisäisesti, mutta ulkoisesti näistä ei kait saa iloita. Ikinä minulla ei ole ollut näin hyvää rahatilannetta. Ei ikinä. 

12 kommenttia:

 1. Vau, onnittelut!

  Hieman kyllä surullista, että julkisesti ei ole "sallittua" riemuita onnesta (tai pikemminkin työllään ansaitusta palkinnosta) varsinkaan raha-asioissa tai saa kuulla vaikka minkälaista kommenttia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Joo jotenkin jännä, että itselle tuli ekana fiilis, ettei tästä oikein voi kenellekään sanoa, kun rahalla ”kerskuminen” on jotenkin ei-hyvä. Vaikka kaikki on ns oman työntulosta. Tosin kait sitä saisi iloita vaikka onnistuisi voittamaan lotosta tms. Hankalia juttuja kyllä :)

   Poista
 2. Omg, upeita summia kieltämättä! Saa ilman muuta iloita myös ääneen, koska ne on sun ihan itse ansaitsemia rahoja, mutta ehkä kannattaa katsoa seuraksi joku joka osaa aidosti riemuita sun kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mustakin, ihan käsittämättömiä! Ja tosiaan joo, vähän tarvitsee miettiä kenelle aiheesta voi hehkuttaa - tänään olen keskittynyt hehkuttamaan ihan yksinäni. Onneksi oli jääkaapissa yksi piccolo-kuohuviini valmiiksi niin ei 50 euron haastekaan vaarantunut :D

   Poista
 3. Huippua! Aivan mahtava homma! Nauti ja hypi ja kilju ja ole onnellinen, olet sen itse ansainnut. :)

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtava juttu! Tuli hyvä mieli sinun puolesta ja omat ajatukset siirtyi siihen hetkeen, kun voin todeta oman vararahaston olevan kasassa.
  Se on varmasti huima tunne!

  Ajatuksesi rahasta puhumisesta kuulostaa tutulta. Itsekin olen ollut varovainen puheissani. Palkasta puhuminen ja muista palkkioista puhuminen ei ole ihan noin vaan helppoa, koska muutkaan ei puhu.

  Olen itse alkanut kertoa mm. palkkani ääneen ihan vain sen vuoksi, että itse oppisin puhumaan rahasta. En ihan joka kohdassa ole sitä kertomassa, mutta sopivan tilaisuuden ja tunneilmapiirin tullen.
  Samalla autan etenkin ympärilläni olevia naisia hahmottamaan oman tilanteensa työn ja rahan suhteessa ja ehkä itsekin kuulen minkälaisia palkkoja muilla on.

  Itse hehkutin vähän aikaa sitten muutamille ympärillä oleville ihmisille, kuinka maksoin 7000e lainan 5 kuukaudessa. Näihin ei kaikki osaa oikein suhtautua, mutta pikkuhiljaa keskustelu vapautuu - ainakin oma asenne muuttuu ja vapautuu ja ehkä pikkuhiljaa läheistenkin..

  Mut jokatapauksessa! Hieno homma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vararahaston kokoonsaanti toi kyllä aika ison vapauden tunteen, yritän kirjoittaa tästä enemmän, jos vain mitenkään osaan pukea tunteita sanoiksi.

   Niin, itse olen myös muutaman ihmisen kanssa palkasta alkanut puhumaan. Mutta kyllä se aikamoinen tabu on ja itsekin huomaan, että minun on vaikea puhua tarkoista luvuista. Vähän sillain ympäripyöreästi kiertelen ja kaartelen. Mutta niin kyllä ne muutkin tekevät. Mutta ehkä tässä pikkuhiljaa opitaan!

   Poista
 5. Mahtavaa! Hyvä sinä!

  Allekirjoitan täysin tuon rahasta puhumisen vaikeuden. Etenkin positiivisessa mielessä se tuntuu olevan myrkkyä useampien ihmisten korville - ja ei tee mieli kokeilla, millaisen vastaanoton hyvä rahapuhe saa aikaan. Liian usein se tulkitaan kerskailuna, ja saa aikaan pahaa verta. Harmi juttu, mutta onneksi blogissa voi riemuita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ihana saada onnitteluja aiheesta. Tarkka kyllä saa olla kenelle rahajutuista puhuu ja etenkin jos tavoitteena laittaa rahat vain säästöön/sijoituksiin niin sitä pidetään jotenkin pahempana kuin jos aikoisit käyttää rahat matkaan/huonekaluun tms. Yhdelle ihmiselle tästä nyt olen kertonut ja hän oli kyllä kovasti iloinen puolestani, mutta hieman varovasti hän kommentoi, että aiot kai nyt nauttia rahoista vähän etkä vain säästää :P

   Poista
 6. Upeaa, onnittelut! Ihana tunne kun työstä palkitaan muutenkin kuin kuukausipalkan muodossa! 😃

  Tiedän tasan tuon, että bonuksesta ei voi kertoa oikein kellekään. Kerran kerroin reilun neljän tonnin bonuksesta aika avoimesti ja se herätti todella paljon kateutta ihan lähipiirissänikin. Tuosta viisastuneena olen sen jälkeen pysynyt bonuksista visusti hiljaa. Muutaman vuoden olen vasta ollut työpaikassa, missä maksetaan vuosibonuksia ja samaan tapaan perusteena on henkilökohtainen suoriutuminen tavoitteista, sekä yrityksen tulos. Tänä vuonna maaliskuussa sainkin bonuksia bruttona yli 9 tuhatta, enkä sitä summaa uskaltanut paljastaa edes blogissani 😕 Sen verran ikävää oli suhtautuminen oikeassa elämässä yli puolta pienempään summaan, että en uskaltanut edes anonyymina niin isoa summaa paljastaa.

  Raha-asiat on kyllä Suomessa aikamoinen tabu. Ehkä se joskus vielä muuttuu. Aiemmin kerroin avoimesti myös palkastani, nykyään en puhu enää siitäkään. Sekin tuntuu herättävän kateutta, vaikka ei paljoa päälle kolmen tonnin olekaan. Sitä en salaa, että mulla on velkoja, mutta summia en todellakaan paljastaisi muualla kuin täällä 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja mahtavaa, onnittelut sullekin :) Tuo on jo ihan mahtava summa, olet ollut varmaan super hyvällä tuulella, kun tieto tuli. Mahtavaa! Mutta ymmärrän, ettet asiaa edes blogissa jakanut. Itsekin sitä vähän mietin, mutta aika huumassa tuon vain kirjoitin, joten en oikein pysähtynyt ajattelemaan asiaa. Ehkä eniten pelottaa, että joku tunnistaa minut tästä blogista ja saa liikaa tietoa raha-asioistani.. Joka sinänsä ei haittaa, mutta raha-asioista on ehkä siksikin kurja puhua, kun se on harvoin vastavuoroista. Joskus huomaa olevansa tilanteessa, että itse puhuu avoimesti ja toinen salaa kaiken. Se ei tunnu reilulta. Mutta onneksi on tää blogi! :)

   Poista

Tienaako päivärahoilla?

"Päivärahalla työnantaja voi korvata työntekijälle työmatkan aiheuttaman elantomenojen lisäyksen. Verohallinto määrää, mikä on verovapa...