sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Konmari osa 6 – cd:t, dvd:t, elektroniikka, harrastusvälineet ja muut sen sellaiset

Elektroniikka – my favorite! Not :D

Olen siinä mielessä hyvin stereotypinen nainen, että elektroniikkaa ei kotoani suuremmin löydy enkä sitä kyllä osaa oikein käyttääkään. Tällä hetkellä omistan elektronisia laitteita kolme: television, tabletin ja iPal-soittimen (hoitaa radion virkaa). Lisäksi minulla on käytössä puhelin ja tietokone, mutta nämä omistaa työpaikkani, joten en laske niiden olevan minun. Olen oman läppärin ostamista suunnitellut jo pitkään, mutta en vain saa aikaiseksi. Minulla oli oma läppäri vuosikaudet, mutta ne aina hajosivat parin vuoden välein. Turhauttavaa. Nyt kun viimeisin hajosi joku 6 vuotta sitten niin ostin tilalle tabletin ja pistin läppärin hankinnan odottamaan. Siitä lähtien se on ollut holdissa.. Nykyään kun tätä blogia kirjoittelen niin nyt vasta olen oikeasti alkanut pohtimaan, että ostaisin oman läppärin. Blogin kirjoitus aikataulut ovat ihan täysin siitä riippuvaisia, että kuinka otan työkoneen kotiin. Tabletilla tai puhelimella en pitkiä kirjoituksia jaksa kirjoitella. Tablettiin mahdollisesti voisi myös hankkia näppäimistön… Mutta toisaalta tablettini on jo yli kuusi vuotta vanha ja alkaa jo vähän tökkimään. Tässä vähän olen odotellut josko se hajoaisi lopullisesti niin voisin ostaa uuden tabletin ja siihen kaikki näppäimistöt tms. En vain osaa päättää.

Vaikka itse laitteita minulla ei ikinä super-paljoa ole ollut niin kyllä Konmaritus silti avasi silmäni tässäkin. Minulta löytyi iso laatikollinen täynnä piuhoja, joista en tiennyt mihin ne sopivat. Minulta löytyi iso laatikollinen täynnä cd-romppuja ja muita dvd:n näköisiä ohje/asennuslevyjä. Minulta löytyi rikkimennyt tabletin edeltäjä, vanha dvd-soitin, pari hajonnut modeemia tms tms. Toki siis jotain elektroniikkaa on kotiini saapunut, mutta aika paljolti muiden tuotteiden ohessa tai esimerkiksi DVD-soittimen olin saanut kaverilta. Työpaikalta olen myös saanut jotain matkakauittimia, matkalaukkuvaakaa ja muita sen tyyppisiä juttuja. Olin uskollisesti kerännyt kaikki siististi muovilaatikoihin varastoon. Sinänsä tämä kategoria oli helppo juttu, kunhan vain penkoi kaikki laatikot esiin, selvitti miten ne kierrätetään ja eikun kierrätykseen. Niitä ei suuremmin tarvinnut lajitella, koska mikään ei oikeastaan ollut enää käytössä. Johdoista jätin itselleni kaksi jatkojohtoa (joista toinen on aina välillä käytössä, toista en ole tarvinnut lainkaan..) ja kaksi keltaista usp-piuhaa, koska ne ovat söpöjä ja ajattelin, että muutamaa usp-piuhaa ehkä tulen tarvitsemaan. Enpä ole tarvinnut.

Konmarituksen aikana hävitin kaikki CD:t ja DVD:t. Tosiaan itse DVD-soitin oli rikki, joten turhaa niitä DVD:tä oli säilytellä. Kasetti-CD-soitin minulla vielä oli 90-luvulta, mutta se oli aikalailla hajoamispisteessä, joten hävitin soittimen. Mitäpä niillä CD-levyilläkään sitten. En ihan hirveästi kuuntele musiikkia kotona, joten CD:t pääsääntöisesti olivat laatikoissa käyttämättömänä. Nyt kun niitä ei enää ole niin joskus kyllä käy mielessä, että jotain voisi kuunnella, mutta toistaiseksi olen pärjännyt radiolla. Ja siis eihän mulla enää olisi sitä CD-soitintakaan. Ehkä jossain vaiheessa otan spotifyn kokeiluun, jos tulisi kuunneltua. Tuntuu vain aika turhauttavalta maksaa kymmenen euroa kuussa, jos aina parin kuukauden välein siivotessa kuuntelet musiikkia. Ja toisaalta käytän aika paljon Youtubea; sieltä saa myös musiikkilistoja tarvittaessa soittoon (mutta pitää kestää mainokset). Toki spotify olisi kätevämpi eli ehkä jossain vaiheessa.

Vanhoja VHS-kasetteja minulta myös löytyi ja taisi olla muutama C-kasettikin. Nämä myös poistuivat kodistani Konmari-rytäkässä.  

Harrastusvälineitä en koe, että minulla olisi suuremmin ollut ennen Konmaria eikä niitä ole suuremmin Konmarin jälkeenkään. En varsinaisesti muista hävittäneeni mitään harrastusvälineitä Konmarituksen yhteydessä. Harrastan hiihtoa ja laskettelua, joten näihin liittyviä välineitä minulla on. Sulkkismaila ja yksi sulkapallo näyttää vielä löytyvän, mutta en ole käynyt pelaamassa varmaan 15 vuoteen. Ajattelin vain jossain vaiheessa, että olisi ihan kätevää, että ne löytyvät – tosin nyt tarkemmin ajatellen, jos sulkkista nyt yhtäkkiä haluaisin mennä pelaamaan niin ko paikasta voisi varmaan saada lainaksi (tai vuokrattua) mailan ja pallon. Eli ehkä laitan nämäkin lopulta kiertoon… Tosin mailat ehkä ovat muuttuneet jonkin verran 15 vuoden aikana, joten välttämättä kukaan ei niin vanhaa mailaa tarvitse. Tämän lisäksi harrastan erilaisia tanssilajeja ja tähän liittyen minulta löytyy erilaisia tanssivaatteita ja –tossuja ja ne luonnollisesti olen säilyttänyt kaikki, koska ovat käytössä. 

Palapelejä minulta löytyy viisi 1000 palan palapeliä ja näitä aion kyllä hankkia lisää, jos tekee mieli. Tykkään tosi paljon koota palapelejä ja aina pidemmän loman yhteydessä saatan kaivaa yhden esiin ja viettää pari päivää ihan täysin keskittyneenä palapelin kokoamiseen (sopii joululomaan tai kesäloman sadepäiviin). Suurin osa palapeleistäni on kuvia taideteoksista ja tässä yhdistyy myös taideinnostukseni palapelien kokoamiseen. Minulta löytyy myös yllättävän paljon lautapelejä yksinasuvaksi ihmiseksi kuten Ubongo, Kimble, Alias, Rummikub tms tms. Rakastan lautapelejä ja yhdessä vaiheessa meillä oli työporukan kanssa säännöllisesti aina peli-iltoja eri ihmisten kotona (niin pääsi pelaan eri pelejä, ihan mitä kenelläkin oli kotona). Tämä oli tosi kivaa! Pelaan myös lautapelejä aina välillä siskon lasteni kanssa, kun ovat täällä ja ihan joskus todella harvoin tulee kavereiden kanssa pelattua. Joka tapauksessa vaikka harvoin lautapelejä pelaan (valitettavasti) niin silti haluan säilyttää pelini mahdollisia peli-iltoja varten. Lautapelit ovat vain niin kivoja! 

En nyt oikein keksi mitä muuta tästä aiheesta kirjoittaa. Olen kiertänyt asuntoani katsellen, että mitä elektroniikkaa täältä löytyy. Vessasta näytti löytyvän sähköhammasharja, hiustenkuvaaja (90-luvulta!) ja suoritusrauta (sähköhammasharja on päivittäisessä käytössä, hiusjuttuja käytän ehkä pari kertaa vuodessa). Nyt muistan omistaneeni jossain vaiheessa myös sellaiset lämpörullat, mutta en muista menikö nämä hävitykseen Konmarin myötä vai jo aiemmin. Niitä käytin siis joskus 90-luvulla ja 2000-luvun alussa. Silitysrauta löytyy siivouskaapista. Latureita tietysti on puhelimeen, tablettiin ja työläppäriin. Televisioon kaukosäädin :D Keittiössä toki on muutama vimpain kuten kahvinkeitin ja sauvasekoitin. Lisäksi hämmentävää kyllä löytyy vohvelirauta, jota en ole halunnut hävittää vaikka vohveleita olen viimeksi tehnyt muistaakseni joku viisi vuotta sitten. Vohvelirauta menee vähän samaan kategoriaan kuin nuo lautapelit. 

En muista kirjoitinko tästä jo keittiö-kirjoituksessa, mutta siis ”keittiöelektroniikkaa” hävitin Konmarin aikaa leivänpaahtimen, vedenkeittimen ja tehosekoittimen. Yritin vähän aikaa tulla toimeen ilman kahvinkeitintä, mutta se ei onnistunut ja kahvinkeitin on palannut keittiöntasolleni.

Mutta eipä kait tästä muuta. Näissä kategorioissa ei Konmari aiheuttanut mitään superradikaalia – isoin muutos oli ehkä se, että en enää hilloa vanhoja ja rikkimenneitä tavaroita varastossa laatikoissa vaan oikeasti olen vienyt ne kierrätykseen. Ja samalla pääsin eroon muovilaatikoista ja en enää tarvitse niin paljoa varastotilaa.

Kaikki Konmari-sarjan kirjoitukset löytyvät täältä: https://glendoraraha.blogspot.com/p/konmari-sarja.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vuoden 2022 sijoituskatsaus

Olipa tuskainen sijoitusvuosi 2022!  Ei tullut mitään joulurallia vaan selkeästi porukka tyhjensi salkuistaan tappiollisia osakkeita verotuk...