tiistai 14. toukokuuta 2019

Tavoite – passiiviset tulot

Eilen kirjoitin saamistani passiivisista tuloista ja siinä innostuksissani laitoin tavoitteeksi nelinkertaistaa passiiviset tuloni seuraavan vuoden aikana. Eli tavoite keväällä 2020 olisi, että saisin passiivisia tuloja noin 500 euroa.  Mitään tarkkaa suunnitelmaa tai edes ymmärrystä onko tavoite saavutettavissa minullahan ei ollut. Kunhan nyt kirjoitin, kun innostuin!

Aloin siinä sitten illan mittaan miettimään, että mitenköhän homma on. Että onkohan tavoite edes minulle saavutettavissa ja mitä tämä tarkoittaisi. Kirjoitushuumassani en myöskään ottanut huomioon veroja – suurimmasta osasta passiivisia tulojani oli verot otettu, mutta jostain syystä pienistä osingoista (eli 5 – 15 euroa) veroja ei oltu otettu. En oikein tiedä miten tämä menee, enkä nopealla googlettamisella löytänyt tietoa. Sen olen sisäistänyt, että veroa osingoista menee 25,5%, koska 15% osingoista saa verovapaana ja sitten 85%:sta maksetaan pääomavero 30%. Pienistä korkotuloista oli kyllä verot vähennetty, esimerkiksi yhdelle tilile sain 2,30 euroa korkotuloa, josta otettiin 0,6 euroa veroa. Onhan tuo nyt aika älytöntä… Mutta omalla kohdallani kyse on vielä niin pienistä summista, etten jaksa suuremmin päätäni vaivata. 500 euron tavoite olisi siis kuitenkin nettona.

Joka tapauksessa innostuin siis laskemaan, että mitä minun oikeasti pitää tehdä, jotta tuo 500 euroa passiivisia tuloja on mahdollista. Tein laskelmia vain mahdollisina osinkoina ja nyt ensimmäinen harjoitus on jo omistamistani yrityksistä.

Jotta saan 500 euroa netto-osinkoja niin brutto-osinkoja minun pitää saada noin 675 euron arvosta.

Sampo

  • Osake 14.5.2019 on 38,93 euroa
  • Osinko vuodelta 2018 2,85 euroa
  • Jotta saan 675 euroa osinkoina Sampolta rahaa niin minun pitää omistaa 237 osaketta. Omistan tällä hetkellä 23 osaketta, joten lisää tarvitsisi ostaa 214 osaketta. Tämän päivän kurssilla tämä tekee noin 8.400 euroa.


Marimekko


  • Osake 14.5.2019 on 22,80 euroa
  • Osinko vuodelta 2018 on 0,60 euroa (tähän tuli lisäosinko, mutta jätän sen laskematta, koska ymmärtääkseni on vain yksittäinen erikoistapaus)
  • Jotta saan 675 euroa osinkotuottoina Marimekolta niin minun pitää omistaa 1125 osaketta. Omistan nyt 30 osaketta, joten pitää ostaa lisää 1095 osaketta. Tämän päivän kurssilla tämä tekee noin 25.000 euroa. 

Wärtsilä


  • Osake 14.5.2019 on 13,52 euroa
  • Osinko vuodelta 2018 on 0,48 euroa
  • Jotta saan 675 osinkotuottoina Wärtsilältä nii minun pitää omistaa 1406 osaketta. Omistan nyt 55 osaketta eli jäljelle jää ostettavaksi 1351 osaketta eli vaatimattomasti noin 18.000 euroa! 

Ha! Aikamoista! Meniköhän tämä laskukaavani nyt kovin pieleen :D Disclaimer nyt tähän kaikkeen - en todellakaan vielä ymmärrä tai tiedä näistä asioista kovinkaan paljon, joten ei kannata hirveästi uskoa mitä tuossa yllä kirjoittelin. Oikaista saa ja tämä olisi jopa kovin suotavaa :)

Toki taas oion mutkia tässä. Minähän omistan jo jonkin verran noita osakkeita ja kuten aiemmin kirjoitin niin sain jo tänä vuonna noin 100 euroa osinkoina eli oikeastihan minun pitää saada lisää vain vain 400 euroa (bruttona noin 540 euroa). Eli ei tilanne ole yhtään niin huolestuttava kuin ensin ajattelin.

Ja ehkä tässä tulee keksittyä jotain muitakin passiivisia tuloja. Olen miettinyt blogin mainoksia, mutta en vain ole jaksanut tehdä asialle mitään. Ja toisaalta blogin mainostulot eivät mielestäni ole passiivisia tuloja, koska ei tämä blogi ihan yksinään pystyssä pysy :) Mutta joka tapauksessa jos nyt tätä blogia kirjoitan joka tapauksessa ja siitä tulee jotain mainostuloja niin ekstraahan se vain olisi.

Eli näin äkkiseltään tavoite ensi keväänä 500 euroa passiivista tuloa vaikuttaa aikas haastavalta, mutta ehkä haastava tavoite olisi ihan hyväkin minulle. En oikein tehnyt mitään taloudellisia tavoitteita vuodelle 2019 siitä syystä, etten oikein tiennyt että mitä ne olisivat. Koen olevani aikalailla välitilassa juuri nyt ja lähinnä odottelen vain, että pääsen muuttamaan uuteen asuntoon ja maksamaan taas asuntolainaa. Niin josko tämä tavoite saisi minut vähän tsemppaamaan taas sijoitusten osalta myös!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Raha tulee, raha menee...

Edessä on siis tammi-helmikuun menokatsaus. Nyt kun olen palannut töihin ja mun palkkapäivä on joka kuun 20. niin palaan budjettikuukauteen ...