torstai 25. tammikuuta 2018

Rauhoittuminen

Tilanne muuton jälkeen alkaa rauhoittua. Asunto on saatu siivottua ja ilmastointi parannettua (avattua ja puhdistettua). Terveysongelmat ovat helpottaneet. Ne todennäköisesti johtuivat tukossa olevasta ilmanvaihdosta (koko taloyhtiössä on ollut ilmanvaihdon kanssa ongelmia ja niitä ollaan korjaamassa ja tarkistamassa) sekä järjettömästä pölymäärästä mikä tässä asunnossa oli seinissä, katossa, lampuissa, kaappien päällä, verhotankojen päällä ja ties missä. Olen ainakin viimeisen kuukauden aikana siivonnut enemmän kuin koskaan!

Kiireeni ostaa asunto on siis rauhoittunut. On hyvä tietää, että minun olisi mahdollista saada toinen laina nykyisen asuntolainani lisäksi, mutta mitään äkillisiä ratkaisuja en aio nyt tehdä. Alkuperäinen suunnitelmani oli asua vuokralla ainakin ensimmäinen vuosi ja katsoa sitten tilanne uudelleen. Aion nyt säästää rauhassa vararahaston täyteen (josta tosin vähän kyllä olen alkanut miettimään, josko 10.000€ riittäisi sittenkin), jonka jälkeen keskityn säästämään käteistä mahdollista asunnonostoa varten ja samalla laitan enemmän rahaa sijoittamiseen. En ole kyllä vielä ihan täysin päättänyt millä suhteella teen näitä kahta vai keskittyisinkö sittenkin täysillä asuntosäästöön. Harkitsen myös omistamani asunnon myymistä jolloin käsiraha olisi siinä ja voisin keskittyä täysillä sijoittamiseen.

Mutta tosiaan nyt aion rauhassa miettiä askeleitani sen jälkeen, kun askel numero kolme on valmis. Ajatukset vaihtelevat tällä hetkellä päivittäin, mutta eiköhän ne selkiydy jossain vaiheessa.

Eli sen nyt olen ainakin päättänyt, että en aio kiirehtiä minkään päätöksen kanssa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sijoituskatsausta pitkästä aikaa

En ole kovin innokkaasti tänä vuonna kirjoitellut sijoituskatsauksia. Helsingin pörssi on nyt lasketellut noin kaksi vuotta syksystä 2021 al...