maanantai 22. tammikuuta 2018

Tammikuun tulot ja menot

Olen miettinyt, että missä muodossa jakaisin budjettini. Teen itselleni joka kuukausi budjetin ja sitten seuraan sitä pitkin kuuta. Kuun lopussa teen koonnin, että paljonko sain säästöön ja että kuinka onnistuin pysymään budjetissa. Itselleni kaikissa talousblogeissa budjettiseurannat ovat se juttu mitä tykkään lukea ja seurata, että miten budjetissa pysyminen onnistuu ja mihin sitä rahaa kuluu. Eli ehdottomasti haluan itsekin jonkinlaisen kk-budjetin ja kulutusseurannan julkaista. Ensi ajattelin julkaista itse budjetin ja sitten koonnin kuin lopuksi. Mutta tämä tuntui vähän liialliselta niin olen nyt päättänyt tehdä kuukausittaisen tulo&meno-seurannan, josta näkee, että miten kuukausi meni ja miten onnistuin laatimassani budjetissa. Ainakin nyt tässä vaiheessa, katsotaan sitten miten jatkossa.

Minun rahakuukautenihan on siis kuin 20. päivästä kuun 19. päivään. Eli tammikuun päättyi perjantaina 19.1. ja uusi kuu alkoi. Tässä tammikuun lopputulos:

Tulot
Joulukuun ylijäämä 487,43eur
Palkka 2.520,47eur
Ekstrat 323eur (123eur päivärahoja, 200eur provikkaa kun myin vanhempieni omistaman pöydän heidän puolestaan)
Yht. 3.330,90eur

Menot
Laina 378,30eur
Rahastot 70eur
Ruoka 300eur (tämän otin käteisenä ja pitää sisällään myös mahdolliset työpaikkaruokailut)
Terveys 115eur
Vuokra+vesi 945eur
Vastike 250,02eur (pitää sisällään nyt 2 vesimaksua)
Liitto 35,71eur
Kampaus+meikki pikkujouluihin 60eur - toteuma 0€ (tästä piti tulla laskun jo joulukuun alussa, eikä tullut vieläkään eli siirtyy taas seuraavalle kuulle)
Sähkö 60eur - toteuma 58,53€
Bussilippu 120eur - toteuma 114,70€
Muutto+yllärirahat 500eur - toteuma 401,15€
Säästöön  496,87eur - toteuma 662,49€
Yht. 3.330,90eur

Muutto+yllärirahat pitivät sisällään suoraan muutosta aiheutuneet kustannukset kuten peräkärryvuokran, uuden pesukoneen sekä aika paljon ulkonasyömisiä. Myös työmatkakuluja tuli tänne, kun en osannut ennakoida, että lentokentällä tms tuli ylimääräisiä kuluja syömisiin.

Säästöön meneviä rahoja en etukäteen korvamerkinnyt mihinkään. Tarkoitus on myös säästää vähän kevään lapin matkaa varten. Mutta lopulta laitankin kaiken säästöön jääneen vararahastoon.

Tässä kuussa laina+vastike meni ihan normituloistani eikä itse vuokratulosta. Halusin jättää yhden kuun vuokratulot koskematta ja vähän varautua mahdollisiin tyhjiin kuukausiin tms. Mutta siis jatkossa luonnollisesti katan lainan ja vastikkeen vuokralla eli normibudjettiin nämä eivät enää kuulu. Minulla on erillinen tili vuokralle niin nämä kulut ovat täysin erillisiä ja elävät omaa elämäänsä.

Kuukausi oli aika sekava ja budjetti oli vähän haastava tehdä. En laske mitään säästöprosenttia tässä kuussa, koska poikkeuksellisesti siirsin joulukuun ylijäämät tämän kuun tuloihin enkä laskenut niitä säästöihin. Näin en yleensä tee vaan joka kuukausi alkaa minulla nollasta. Ei ole tarkoitus tehdä näin jatkossa, mutta mistä sitä tietää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toukokuun tulot ja menot

Toukokuussa tuloja oli peruspalkka ja osingot. Sain osinkoja Elisalta, Marimekolta, Orthexilta ja Bolidenilta. Ensi kuussa tulee vielä Sammo...