keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Muutto

Eilen muutin. Muutto yllätti rankkuudellaan. Olin jossain määrin varautunut muuton fyysiseen rankkuuteen, mutta tämä henkinen puoli yllätti. Ehkä se tuli niin suurena yllätyksenä, että selkeästi olen ajatellut muuton olevan "helppo juttu". Helsinki on minulle tuttu kaupunki, rakastan kaupungin kulttuuritarjontaa, läheisin ystäväni asuu täällä miehensä kanssa, muutama kaveri asuu täällä, työpaikka on sama, kollegat tuttuja ja ihania, vuokraamaani kämppä vaikutti kivalta. Mutta joo, ei se ollut. Olo on tällä hetkellä yksinäinen ja vähän hukassa. Mikään ei ole tuttua. Asunto on ihan kiva, mutta edellinen asukas jätti minulle omat sotkunsa siivottavaksi. Tällä hetkellä vessa ja keittiö lähinnä inhottavat vaikka olen niitä jo puunannut. Edellisellä asukkaalla on ollut todella paljon karvaa, joita on lennellyt kattoja myöten. YökYökYök! Eniten harmittaa myös, että kolme päivää puunasin omaa asuntoani vuokralaisilleni ja tässä kiitos (nojoo, eiväthän nämä mitenkään liity toisiinsa, mutta silti ärsyttää). Vessa vaikuttaa olevan myös vähän kosteusongelmainen, mutta se varmaan on tyypillistä vanhoille taloille. Eniten harmittaa, että asunto on tosi kallis. Vuokra on 920€+vesi 25€. Budjettini oli alunperin 700-900€, mutta joustin siitä vähän koska kiertämäni asunnot olivat sanotaanko mielenkiintoisia. Eli kun tähän törmäsin niin aika nopeaa tämän otin, koska pintapuolisesti tämä näytti hyvältä (ja olin aika väsynyt ja stressaantunut kiertämään ja sopimaan aikatauluja). Ja onhan tämä kun saan tämän kunnolla siivottua ja sopeudun vähän. Mutta joo, juuri nyt harmittaa. En jaksaisi käydä töissä päivät ja illat siivota. Lähden vielä maanantaina työmatkalle ja siihen liittyvät järjestelyt pitäisi saada kuntoon.

No mutta nyt pitää muistaa, että minulle muutokset ovat aina olleet vaikeita. Sopeutuminen vie aikansa.

Mutta jos sitten vähän raha-asioihin! Tein tammikuun budjetin, mutta julkaisen sen vasta jälkikäteen, kun kaikki on yhtö sotkua tällä hetkellä. Olen varannut muuttoa varten 500€, mutta onneksi selvisin ilman muuttofirmaa niin tämä tulee alittumaan. Toki kaikkea yllättävää on, kuten keittiön tilan vuoksi ei oikein nyt kiinnosta kokailla niin olen syönyt töissä ja hakenut ruokaa kotiin. Ostin edelliseltä asukkaalta pesukoneen vähän yllättäen. Teen jossain vaiheessa muuttobudjetin, kun muuton kaikki kulut on selvillä. Tarkoitus ei ole ostaa mitään uutta, mutta en tiedä kuinka tämä onnistuu. Nyt ostin jo pesukoneen :D

Suivaannuin niin tästä asunnosta, että sovin lainaneuvottelun tälle ilalla. Saan päätöksen ensi viikolla (rahoitusalan lakko vähän pidempää vastauksen saamista). On järjetöntä maksaa näin hullua vuokraa ei-sittenkään-niin-kivasta asunnosta, kun samalla summalla lyhentäisi lainaa. Olen yrittänyt pähkiä, että onko järkevämpää myydä oma asuntoni pois ja ostaa täältä vai pitää oma ja ostaa täältä toinen. Nyt vaikuttaisi, että saisin tarvitsemani/haluamani summan lainaa ilman asunnon myyntiä. Toisaalta minua houkuttaisi olla myymättä asuntoani, mutta toisaalta isot lainamäärät ahdistavat. No mietin tätä vähän myöhemmin enemmän. Nyt menen nukkumaan - viikko vähillä unilla alkaa viemään veronsa ja olen kuoleman väsynyt. Toivottavasti onnnistuisin nukkumaan tänä yönä vähän paremmin :)
2 kommenttia:

 1. Ui, harmi kuulla, ettei uusi asunto tunnu omalta. Itsellä pari kertaa ollut sellaiset "luukut", ettei heti kotiutunut, mutta pienellä laittamisella kyllä. Pari vessaa on ollut kans jotenkin huonon/siivottoman oloiset siivouksen jälkeenkin.
  Jos helsingistä saat kaks kämppää lainoitettua, niin miksikäs ei :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä :) Joo uskon kyllä että laittamisella tulee sitten tosi hyvä, mutta on vain jotenkin lamaannuttavaa, kun itse siivoat aiemman asuntosi tiptop ja sitten aloitat uudessa kämpässä nollasta (tai miinukselta oikeastaan).. Etenkin vessa on kurja kun on epäsiisti. No mutta, näillä mennään :)
   Toinen asunto on Tampereella, jossa siis asuin tähän asti. Ostin sen reilu 9 vuotta sitten eli sitä olen lyhentänyt jo jonkin verran. Mutta katsotaan nyt saanko lainaa ja mietitään asioita sitten eteenpäin.

   Poista

Sijoituskatsausta pitkästä aikaa

En ole kovin innokkaasti tänä vuonna kirjoitellut sijoituskatsauksia. Helsingin pörssi on nyt lasketellut noin kaksi vuotta syksystä 2021 al...