torstai 28. joulukuuta 2017

Vuoden 2018 taloudelliset tavoitteet

Viime yönä unta odotellessa kokosin paperille taloudellisia tavoitteita, joita haluaisin saavuttaa vuonna 2018:

- Vararahasto täyteen (4.000eur)
- "Oikean" sijoittamisen aloittaminen (15% bruttotuloista)
- Nettotulojen nosto 3.000 euroon kuussa
- Säästää 10.000 euroa (tämä raha siis minulla pitää myös olla vuoden 2018 lopussa)
- Nettovarallisuuden kasvu 14.000 euroa
- Ostamisen/tavaroiden hankinnan minimoiminen (jokaisen ostamani tavaran listaus)

Periaatteessa nämä tavoitteet pitäisivät olla melko saavutettavissa, paitsi nettotulojen nosto 3.000 euroon tulee olemaan haastavaa. Arvioini mukaan nettotuloni tulevat olemaan 2.600 - 2.700 euroa kuussa ja olen nyt viime vuoden aikana saanut melko monta palkankorotusta, joten en ole kovin optimistinen varsinaisen palkan nousuun nyt vuonna 2018. Mutta jotain haastettahan sitä pitää olla! Muut tavoitteet ovat mahdollisesti vähän liian heppoisia. Mutta en ole oikein ikinä aiemmin itselleni taloudellisia tavoitteita asettanut, joten on kovin hankalaa pohtia, että mikä on mahdollista.

Ja tosiaankin haluaisin minimoida ostamisen. Ja tarkemmin sanottuna tavaroiden ostamisen. Konmaritin kotini vajaa kaksi vuotta sitten (kuka ei olisi :D) ja olen ollut enemmän kuin ahdistunut siitä kaikesta tavarasta, jota olen ympärilleni haalinut. Ja erityisesti nyt muuton hetkellä omistamani tavarat ärsyttävät vaikka tavaran määrä on huomattavasti pienempi kuin aiemmin - mutta edelleen sitä tavaraa riittää.. Joka tapauksessa tarkoitukseni on herättää itseni vielä lisää tähän tavarajuttuun ja kuinka paljon tavaraa oikein tarvitsen. Tarkoitus ei ole olla ostamatta mitään vaan tavoite on ostaa mahdollisimman vähän. Luonnollisesti ruoka, hygienitarvikkeet tms ei kuulu tähän kategoriaan. Onnistuin luomaan tähän blogiin tuollaisen välilehden kuin Tavarat 2018, sinne on tavoitteena kirjata jokainen ostokseni, paljonko se maksoi ja miksi sen ostin. Yritän olla mahdollisimman rehellinen :)

Mutta tässähän näitä, vuoden 2018 lopussa nähdään miten onnistuin!

4 kommenttia:

 1. Jään mielenkiinnolla seuraamaan, miten sulla menee. Itse olen tavaroiden ja ostamisen suhteen hyvin samoilla linjoilla ja vietin viime vuoden jo hyvin vähillä ostoilla, enkä missään vaiheessa kokenut sen heikentävän elämisen laatua millään tavalla. Itselle on haaste aktivoitua tavaroiden hävittämisen suhteen, paljon olis kaapeissa vielä itselle turhaa ja ylimääräistä mutta käyttökelpoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla seuraan minäkin! Olen ollut aikamoinen ostelija vielä puoli vuotta sitten ja kesällä en olisi uskaltanut tällaiseen lähteä. Mutta nyt olen mielestäni vähän oppinut tätä kulutuskäyttäytymistä, joten katsotaan olenko oikeasti!

   Poista
 2. Olisi hauska muuten kuulla ihan listausta, mitä olet ostanut ja hävittänyt viime vuosina? Ja mitkä tavarat ahdistaa?
  Tsemppiä uuden vuoden tavoitteisiin, kova liksa sullakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Katsotaan jos saisin jonkinlaisen koonnin aikaiseksi, voisi olla itsellekin melko mielenkiintoista vähän katsoa taaksepäin tässä asiassa :)

   Poista

Vuoden 2022 sijoituskatsaus

Olipa tuskainen sijoitusvuosi 2022!  Ei tullut mitään joulurallia vaan selkeästi porukka tyhjensi salkuistaan tappiollisia osakkeita verotuk...