sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Vähän aikaa sitten

Siitä alkaa olla kohta noin vuosi, kun koin "taloudellisen heräämisen" ja aloin tietoisesti kuromaan talouttani kasaan.

Tilanne ei nyt mitenkään paha ollut - pitkäaikaisia kulutusluottoja minulla ei ollut (paitsi siis visakierre, jonka kyllä maksoin joka kuukausi nolliin), olin jo 8 vuotta maksanut omaa asuntoa ja jopa muutama tonni oli säästötilillä.

Mutta kyllästyin vain totaalisesti siihen, että joka kuun lopussa tuntui olevan tili tyhjä ja en tuntunut saavan säästöön mitään. Jatkuvasti siirsin rahaa säästötilille ja kohta siirsin sieltä pikkuhiljaa rahoja takaisin käyttötilille. Joka kuukausi oli maksettavana 200-600 euron visalasku. Oikeasti heräsin miettimään sitä, että mikä tässä mättää. Palkka oli kuitenkin noussut tasaisesti koko ajan vähän, mutta tilanne ei muuttunut. 

Olikohan se maaliskuu vai helmikuu, kun otin lusikan kauniiseen käteen ja kävin läpi menoni verkkopankissa niin pitkälle taaksepäin kuin oli mahdollista ja syötin kaikki luvut exceliin. Lopputulos oli aika karua luettavaa ja siitä olen tainnut kirjoittaakin jossain vaiheessa. Samalla tein ensimmäisen budjetin ja katsoin tilanteen, että mitä kaikkea varten tarvitsen rahaa lähitulevaisuudessa. Tilanne oli seuraavanlainen:

- Takana oli viikon matka Las Palmasiin ja sen aiheuttama visalasku oli maksettavana
- Takana oli työmatka Lillehammerissa ja siellä luottokortilla maksettu laskettelupäivä suksivuokrineen, laskettelulippumaksuineen ja pitihän sitä vielä uudet laskettelulasit ostaa, kun unohtui matkasta
- Vaatteita olin juuri ostanut useammalla sadalla eurolla
- Uusi sohvapöytä oli tilattu ja loppumaksu odotti maksamistaan
- Uudet silmälasit oli tilattu ja loppumaksu odotti laseja noudettaessa
- Pääsiäisen lapinmatkan junaliput odottivat maksamistaan ja itse reissu toki vaati rahaa
- Helsinki-viikonloppu oli edessä 
- Tukholma-risteily-hotellimatka oli edessä
- Juhannusmatka Geneveen ystävän luo oli edessä
- Kööpenhaminan matka heinäkuussa oli edessä (tämä oli ainoa minkä lopulta onneksi pystyin perumaan, koska oli vasta alustava suunnitelma)
- Wanaja-festit ja Suomipop-festit olivat edessä
- Elokuun viikonloppumatka Amsterdamiin oli edessä (tämä oli sentään yhdistetty työmatkaan niin lennot olivat "ilmaisia": mikään muu viikonlopussa ei sitten ollutkaan :D)
- Syksyllä oli edessä asunnon oven ja lukon uusiminen, hinta-arvio 1.500€ saatu juuri pidetyssä yhtiökokouksessa

And I wondered why I was broke :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vuoden 2022 sijoituskatsaus

Olipa tuskainen sijoitusvuosi 2022!  Ei tullut mitään joulurallia vaan selkeästi porukka tyhjensi salkuistaan tappiollisia osakkeita verotuk...