torstai 28. syyskuuta 2017

Askel kolme

Askel kolme (säästä 3-6 kuukauden hätävararahasto) on nyt kohdallani kestänyt noin viisi kuukautta. Tavoite on 12.000€ ja koossa on 7.100€ eli olen yli puolivälin. Arviolta matkaa olisi jäljellä vielä noin 6 kuukautta. Tällä hetkellä tämä tuntuu tuskallisen pitkältä ajalta - osittain tuntuu että oikeasti ei voi kestää noin kauaa ja osittain että ei tämäkään aika riitä.

Eilen maksoin 1.500 euroa uudesta ovesta ja lukosta taloyhtiölleni. Tuntuu turhauttavalta, etten voinut tuota summaa laittaa vararahastoon. Toisaalta oli myös tosi hyvä fiilis maksaa summa heti pois, kun olin säästänyt siihen etukäteen. Välillä mietin, että pitäisikö pienentää vararahaston summaa niin saavuttaisin sen aiemmin.. Lopullista summaa miettiessäni pohdin myös lukuja 9.000€ ja 10.000€, mutta jostain takaraivosta tuo summa 12.000€ tuli ja en pystynyt päästämään siitä irti. Eli sitä kohti nyt mennään vaikka turhauttaakin! 

Toisaalta alempi summa olisi ehkä tullut liian helpolla. En ole maailman pitkäjänteisin ihminen ja ehkä minulle tekee hyvää työskennellä jotain tavoitetta kohti, joka vie kauemmin kuin muutaman kuukauden. Toki turhauttaa, etten voi aloittaa sijoittamista tosissani vielä ja pelkään, että missaan nyt tärkeitä kuukausia tässä. 

Turhauttaa myös, että kuukausi sitten tein päätöksen paikkakunnanvaihdoksesta eli siihen liittyviin kuluihin pitää myös alkaa säästämään. Takuuvuokra pitää saada kasaan, tosin toivon saavani nykyisen asuntoni vuokralle samoihin aikoihin kuin vuokraan uuden, joten toivottavasti nämä takuuvuokrat vähän kompensoivat toisiaan. Olisin halunnut saada vararahaston kokoon ennen muuttoa, mutta homma ei nyt vain mennyt niin. Uskoisin pysyväni aikataulussa silti, koska vaikka kuluja tulee hieman ekstraa niin samalla palkkaa tulee ekstraa palkankorotuksesta johtuen, joka kompensoi tilannetta.

Toisaalta sekin turhauttaa, etten nyt ihan täysin pysty laskemaan mahdollisia säästöjä, koska en tarkkaan tiedä muuttokuluja enkä toisaalta tiedä tarkkaan paljonko uudesta palkasta jää käteen. Ja sain jo pienen palkankorotuksen aiemmin, joka maksetaan nyt takautuvasti, enkä osaa laskea paljonko se on. Argh! Tämä ei sovi pedantille mielelleni, joka haluaa suunnitella kaiken etukäteen :D

Tästä nyt taisi tulla vähän sekava teksti, mutta tänään kyllä turhauttaa. Koska turhauttaa myös se, etten voi olla tyytyväinen tämänhetkisiin saavutuksiini (sain mm viime kuussa varaahastoon säästöön 1.000+400€ sekä 535€ säästöön oviremonttiin). Korostunut vaativuuteni taas nostaa päätään. On niin kiire päästä tavoitteeseen, ettei pysty pysähtyä nauttimaan välietapeista.

No, lähden tästä joogatunnille. Toivottavasti jooga vähän rauhoittaisi vaativaista mieltäni tänään. 

1 kommentti:

Vuoden 2022 sijoituskatsaus

Olipa tuskainen sijoitusvuosi 2022!  Ei tullut mitään joulurallia vaan selkeästi porukka tyhjensi salkuistaan tappiollisia osakkeita verotuk...