tiistai 26. syyskuuta 2017

Säästösyyskuun lopputulema

Säästökuu meni putkeen ja sitten ei mennyt putkeen :D Seuraavassa lyhyt kooste miten meni.

Plussat:
-säästöön meni suunnilleen suunniteltu summa (vararahasto 1.000€, oviremontti 535€, rahastot 70€ - kuun säästöprosentti oli 49,5%)
-ruokabudjetti ja ekstrat-kategoria alittuivat
-onnistuin pitämään 13 päivää, jolloin en käyttänyt lainkaan rahaa; en edes 0,40€ kahvia ostanut töissä
-pysyin kokonais-käteisbudjetissa, käteistä oli vielä 10€ jäljellä kuun vika päivä

Miinukset:
-ravintolabudjetti ylittyi huimasti (suunniteltu 50€, meni noin 120€). Tätä kompensoin muilla alittuneilla käteiskategorioilla.
-tuhlasin rahaa vaatteisiin, konserttilippuun, harrastusmaksuihin, hotelliin ja junamatkaan. Toki nämä olivat suunniteltuja, mutta ei nyt ihan säästöbudjetin mukaisia kuluja.
-ilmottauduin äkkiseltään itsepuolustuskurssille ja maksoin heti osan osallistumismaksusta, tosin vain 19€
-ostin toisetkin junaliput extemporee-reissulle
-yllättävän työmatkan vuoksi jouduin käyttämään vielä enemmän rahaa ravintoloihin matkan aikana, toki saan rahat päivärahoina takaisin (nämä ei menneet käteiskategoriasta, vaan maksoin tilin ylijäämistä)
-en kehdannut perua sokerointiani, jossa käyn noin kerran kuussa - olisin ihan hyvin voinut, näin talvella ei niin väliä tästä jutusta. Mutta en vain kehdannut, en jaksa nyt selittää tätä sen enempää :D

Tuo ravintolahomma on haaste. Nykyään elämä on tosi paljon ulkonasyömistä, kahvittelua tms. On haasteellista keksiä muuta tekemistä kuin että "heimennäänsyömäänkahvillejätskilleviinilletms". Yritin kyllä. Yritin tosissaan. Sovinkin muutaman kerran jotain muuta, mutta suunnitelmat muuttuivat matkalla. Mm olin sopinut yksi lauantai meneväni siskoni perheen luokse illaksi ja että kokataan yhdessä. Lauantaina aamupäivällä siskoni soitti ja sanoi, että hei me tullaankin kaupunkiin, käydään siellä syömässä ja sitten mennään heille. Mitäs siihen sitten. Yksi ulkomailla asuva ystäväni oli täällä työmatkalla, hän ehdotti syömäänmenoa, mutta sanoin, että yritän säästää rahaa niin kävisikö lenkki tai jos tulet mun luo syömään. Sovimme lenkistä. Sinä päivänä kun piti tavata niin hänelle tuli iltapalaveri, joka loppui vasta puoli kahdeksan ja hän sanoi, että kävisikö mitenkään, että mennään ravintolaan syömään sen jälkeen, että hän ei jaksa lenkille eikä jaksa tulla minun luokseni enää sitten. Menimme ravintolaan, tosin itse join vain kaksi lasia viiniä, en syönyt. Mutta ei se viininkään juominen ravintolassa mitään halpaa touhua ole. Minulle tulee useamman kerran kuussa tilanne, että pyydetään ulos syömään. En oikeasti tiedä mitä tekisin asian kanssa. En tiedä mitä ehdotan tilalle.

Kuukauden valinta ylipäätään taisi olla huono. Syyskuu on aina sitä aikaa, kun asiat alkavat ja pitää maksaa harrastusmaksut, mahdolliset kurssimaksut tms. Samoin kuin tammikuu. Joulukuu ei liene myöskään hyvä valinta :D Marraskuussa alkaa pikkujoulukausi. Ehkä kokeilen helmikuuta seuraavan kerran. Tosin silloin on talviloma.. Argh, eikö tässä elämässä ole mahdollista elää yhtään kuukautt ilman ylimääräisiä menoja.. Ehkä ei. Jatketaan empiiristä koetta ja rahavirtojen seurausta. Palaan asiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vuoden 2022 sijoituskatsaus

Olipa tuskainen sijoitusvuosi 2022!  Ei tullut mitään joulurallia vaan selkeästi porukka tyhjensi salkuistaan tappiollisia osakkeita verotuk...