keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Syyskuun rahankäyttöpäiväkirja viikko 4

Sunnuntai 22.9. 

Ruokakauppaan meni rahaa 24,65 euroa. Jatkoin parvekelasien pesua, urheilin, söin, kävin joogassa ja katsoin telkkaria.

Maanantai 23.9.

Olin ihan täysin unohtanut, että töiden jälkeen on taidehissan luento, joka tarkoitti, että piti käydä ostamassa eväitä ennen tuntia, jotta jaksaa. Yleensä olen aika säntillinen ja otan omat eväät, jos tiedän, että pääsen myöhään vasta kotiin syömään. Nyt kävin matkalla kioskilla ostamassa pasteijan ja myslijugurtin 3,80 euroa. Kotimatkalla tein noin tunnin kävelylenkin, kun kävelin junalta kaupan kautta kotiin (kauppaan meni 12 euroa) ja olin kotona vasta kasin jälkeen. Aloitin tekemään ruokaa ja aika pahantuulisena pääsin syömään vasta lähempänä yhdeksää. Jatkossa ei näin kiitos. Paremmat eväät kotoa mukaan ja pitää pitää huolta siitä, että ruoka on kotona valmiina! Ainiin ja lounaaseen töissä meni 4,80 euroa.

Tiistai 24.9.

Lounaaseen töissä 7 euroa. Lähdin ajoissa töistä, jotta ehtisin vähän syödä ja rauhoittua kotona ennen illan balettitunteja. Suunnitelma ei mennyt ihan putkeen EU-kokouksen (taas!) vuoksi. Juna hidasteli raiteilla ja lopulta Pasilassa busseja ei oikein tullut. Mulla meni kotimatkaan 1,5 tuntia ja kävelin vielä osan matkaa vesisateessa. Olisin kyllä ehtinyt balettitunneille, jos olisin heti kotiin päästyäni vaihtanut vaatteet, pakannut kamat kassiin ja lähtenyt. Mutta ajatus siitä, että olin jo 1,5 tuntia matkustanut vesisateessa väsyneenä ja nälkäisenä ja sen päälle olisin ilman ruokaa lähtenyt vielä tunniksi joukkuliikenteeseeen istumaan (noin 25 minsaa suuntaansa), treenannut tunnin ja ollut puoli ysiltä kotona ja sitten vasta suihkun jälkeen olisi alkanut laittamaan ruokaa (osittain ruoka oli valmiina, osittain se piti vielä kokata), oli vain ihan sietämätön. Täällä pääkaupunkiseudulla kyllä tämä paikasta toiseen liikkuminen käy välillä mun luonteen päälle. Koen sen raskaaksi. Ostin myös viikonlopuksi junalipun Tampereelle 18 euroa. 

Keskiviikko 25.9. 

Lounaaseen meni 4,80 euroa. Tää viikko on ollut aika työntäyteinen. Töitä on ollut aika paljon ja tästä johtuen olen tehnyt aika pitkiä päiviä eli ollut myöhään kotona. Tää ei oikein ole sopinut yhteen tämän mun kuntokuurin kanssa. Joka tapauksessa olin kotona puoli seiskalta ja sain kuin sainkin lähdettyä heti kotiin päästyäni noin 50 minsan lenkille. Teki hyvää. Tähän auttoi myös se, että mulla oli töissä ”kotiinlähtö-eväinä” yksi leipä. Eli söin leivän siinä viiden maissa vähän ennen kuin lähdin kotiin. Eli hyvin jaksoi lähteä heti lenkille ja sitten vasta syödä. En käyttänyt muuhun rahaa kuin lounaaseen. 

Torstai 26.9.

Lounas 6,10 euroa. Ruokakauppaan 16,70 euroa. Olin kotona joskus vähän ennen kasia ja kävin siis kaupassa kotimatkalla. Kaupassa mietin ensin mitä valmisruokaa ostaisin. Sitten löysin tällaisen valmispakkauksen, jossa oli sisällä ainekset ja resepti. 15min. Ajattelin, että olisipa hyvä juttu. Sitten luin mitä paketti sisältää: pastaa, pepperonimakkaraa, tomaattimurskaa, lehtipersiljaa ja valkosipuliöljyä. Tajusin, että mulla on kotona kaikkea muuta paitsi tomaattimurskaa ja pepperonimakkaraa. Eli jätin pakkauksen hyllyyn ja hain puuttuvat tavarat hyllystä. Ruoan tekemiseen meni 15 minuuttia. 

Perjantai 27.9.

Lounas 5,20. Lähdin jo kahden jälkeen töistä, koska mulla oli PT-tapaaminen. Tehtiin aika kova treeni. Olipas epämiellyttävää :D Pidän kyllä PT:stäni – hänelle pystyi sanomaan, että kyllä mä tähän pystyn ja vielä enemmänkin, mutta epämiellyttävältä tämä tuntuu. Mieluummin olisin tekemättä. Tässä ehkä syy miksi tarvitsen apua. Kotimatkalla kävin kaupassa hakemassa vähän perjantaiherkkuja – kaksi erikoisolutta ja vähän karkkia. 12,95. Kääk! :D Laitoin 5 euroa nälkäpäiväkeräykseen. 

Lauantai 28.9.

Aamusta lähdin Tampereelle. Söin aamupalan kotona ja en edes käynyt ostamassa junassa kahvia. Ei oikeastaan tehnyt edes mieli. Nää on varmaan näitä juttuja; mieli on vain niin oppinut siihen, että junamatkalle käydään ostamassa take-away kahvi vaikkei oikeastaan edes tekisi mieli.
Lauantaina rahaa meni Ikeaan, josta ostin tavaraa (vessaan pyyhetelineen, parvekkeelle callunoita ja niille ruukut, maksoin myös äitini kaksi istuintyynyä, jotka hän maksoi minulle käteisellä). Yhteensä 52,89 euroa. Lauantai meni sukulaisten kanssa syöden, saunoen ja hengaillen. Rento päivä ja ilta. 

Sunnuntai 29.9.

Aamulla lähdin takaisin kohti Helsinkiä vanhempieni kanssa. Toin viimeiset tavarani Tampereelta. Isäni myös laittoi pari juttua vessaan, kuten eilen ostamani pyyhetelineen. Kävimme syömässä ja vanhempani lähtivät ajamaan takaisin kotiin. Rahaa ei mennyt yhtään, isäni ystävällisesti maksoi ruokailun.

*******************************************

Viimeisellä syyskuun viikolla meni rahaa yhteensä 173,89 euroa. Otin nyt viimeiselle viikolle sunnuntain mukaan (jolloin en tosin käyttänyt yhtään rahaa) ja syyskuun viimeinen päivä maanantai jää nyt välistä. 

Ruokakauppaan meni 70,10 euroa. Lounaaseen 27,90 euroa. Ravintolaan NOLLA EUROA. Ihan mahtavaa. En ole nyt tällä lokakuun budjettikaudelle (20.9. – 19.10.) käyttänyt yhtään euroa ravintola/kahvittelu-kategoriaan. Katsotaan kuinka pitkälle pystyn pitämään tämän nollassa eurossa.
Muuta rahanmenoa viikolla oli yksi junalippu, vähän rahaa hyväntekeväisyyteen ja sitten kotiin tavaraa. Yhteensä 75,89 euroa. 

Näin neljän viikon empiirisen tutkimuksen perusteella perusviikkokulutukseni on noin 150 – 200 euron välillä pitäen sisällään kaiken ruoan, lounaat, ravintolat, harrastusjutut ja muut vapaa-ajan menot. Ekalla viikolla 160 euroa, tokalla 228 euroa, kolmannella 160 euroa ja nyt neljännellä 170 euroa. Tämän ulkopuolelle siis jätin kaikki asumiseen liittyvät kulut ja selkeästi kertaluontoiset jutut (mätkyt ja PT-maksu). Seurannan perusteella käyn ehdottomasti liian usein kaupassa ja ostan kyllä jonkin verran turhaa kamaa sieltä. Näitä kauppamenoja minua kiinnostaisi vähän seurata kriittisemmin erikseen vielä jatkossakin. 

Neljässä viikossa käytin ruokakauppaan 224,45 euroa, työlounaisiin 86,35, ravintola-kahvitteluun 85,24 euroa. Yhteensä siis 396,04 euroa mahaani neljässä viikossa. On se kyllä paljon rahaa. Mielestäni muuten en laita rahaa turhuuteen (siis tästä varmasti moni on eri mieltä, mutta itselleni on tärkeää laittaa rahaa kulttuurijuttuihin, liikuntaa, hyvinvointiin tms, joten en aio tehdä tähän mitään muutosta ellei tulotilanteeni radikaalisti muutu), mutta tätä ruokakategoriaa voisi kyllä tarkemmin miettiä. Ehkä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vuoden 2022 sijoituskatsaus

Olipa tuskainen sijoitusvuosi 2022!  Ei tullut mitään joulurallia vaan selkeästi porukka tyhjensi salkuistaan tappiollisia osakkeita verotuk...