sunnuntai 9. tammikuuta 2022

90 euron haaste

Tässä on ollut kaikenlaisia kuluja. Joulua, lomaa, uutta vuotta, lapin reissua. Tulin kotiin eilen ja kirjasin menot budjettiin ja rahaa loppukuuksi näyttäisi olevan 92 ja risat euroa. Siis käyttö+ruokarahaa. Tästä on jo vähennetty sähkölasku, joka on tulossa vielä maksuun sekä sokerointi, joka on ensi viikolla. 

Aikaa seuraavaan palkkapäivään on 11 päivää. Aion haastaa itseni selviämään tämän 11 päivää 90 eurolla. Varmasti monelle tämä ei olisi juttu eikä mikään, mutta omalla kohdallani vähän jännittää. Musta on tullut aika höveli rahan kanssa. Kohdallani on kovaa vauhtia tapahtumassa se kuuluisa elämäntapainflaatio - kun tulot nousevat niin myös kulutus huomaamatta nousee. 

Olen kuitenkin tienannut tässä kuussa 3.600 euroa käteen. Noin 1.000 euroa olen laittanut säästöön, mutta siis 2.500 euroa on iloisesti kuluttanut (toki esim asumiseen on mennyt 1.000 euroa joten ei nyt voi sanoa, että olen tuhlannut kaiken menemään). Mutta luulisi, että yhden ihmiseen elämisen 2.600 euroa riittäisi vallan mainiosti. Ja koska alan olla vakavissani sen opintovapaan kanssa niin on hyvä aika alkaa muuttamaan kulutustottumuksiaan taas vähän järkevämpään suuntaan. 

Minulla on kerran tämän blogin aikana ollut hieman vastaavanlainen haaste, jossa haastoin itseni selviämään 11 päivää 50 euron ruokabudjetilla. Tällöin en sisällyttänyt tähän muita kuluja. Selvisin vallan mainiosti vaikka kyllä jännitti silloinkin! Tästä haasteesta voi lukea tarkemmin kesäkuun 2018 teksteistä, ensimmäinen teksti löytyy täältä: Glendora&Raha: 50 euron haaste (glendoraraha.blogspot.com)

Pitää itsekin lukea haasteen aikaiset mietteet läpi tässä. Selvisin 50 eurolla vallan mainiosti ja muistan kuinka yllättynyt olin suorituksestani. Silloinkin lähtötilanne oli se, ettei ruokaa kaapissa ollut kovin paljoa. Nyt jääkaapissa on sentään ainekset ainakin yhteen ruokaan. Tämä on muutenkin nyt hyvä aika tehdä kuiva-ainekaappi-inventaario ja katsoa, että mitä sieltä löytyy ja käyttää ne loppuun. 

No mutta ei kait siinä muuta kuin toteuttamaan suunnitelmaa. Raportoin tänne sitten, että kuinka sujuu. 

Ja hyvää uutta vuotta 2022 kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vuoden 2022 sijoituskatsaus

Olipa tuskainen sijoitusvuosi 2022!  Ei tullut mitään joulurallia vaan selkeästi porukka tyhjensi salkuistaan tappiollisia osakkeita verotuk...