keskiviikko 15. joulukuuta 2021

En onnistunut pysymään erossa budjettiexcelistä

Kuten otsikko jo vihjaa niin ei, ei onnistunut olla laittamatta kuluja exceliin ja tsekkaamaan, että missä mennään. 

Ekan kerran syötin kulut budjettiexceliin jo pari viikkoa sitten ja toisen kerran tänään. Syynä pääasiassa, että tämä kuukausi on ollut yksi sotku kulujen suhteen. Pari viikkoa sitten alkoi tosi paljon ahdistaa, kun rahaa kului ihan tosi paljon. Jotenkin tuntui, että rahaa vain katosi tililtä ja itseäni rauhoittaakseni tein puolen kuun katsauksen. Rauhoitti kyllä vaikka tuli selväksi, että budjetti tulee ylittymään, koska paljon oli vielä menoja ja kuluja tiedossa. 

Nyt taas tilanne vähän meni päälaelleen ja siksi tein tänään vielä yhden katsauksen ennen loppukatsausta. Sairastuin toissapäivänä ja tästä johtuen olen siirtänyt muutaman rahaa vaativan menon tältä budjettikuukaudelta tulevaisuuteen. Yhtäkkiä näyttääkin, että rahaa jää yli vaikka kuinka ja paljon :D Viikonlopulle olisi vielä yksi meno, mutta se riippuu ihan millaisena mun koronatesti tulee. Kävin ensimmäistä kertaa ihan virallisessa testissä. Mulla on ihan tosi lievä flunssa vain, mutta koska olin viime viikolla ulkomailla niin oli perusteet ihan viralliseen koronatestiin. Kotitestit olivat negatiivisia, mutta katsotaan nyt kuinka käy virallisessa testissä. 

Pitkästä aikaa innostuin ostamaan tänään vähän osakkeita, koska on Nordean osakesäästöpäivä. Ostin ihan minimäärän Sampoa ja vähän enemmän TietoEvryä. Viimeksi olin ostanut osakkeita lokakuulla. Pisin tauko varmaan pariin vuoteen minkä olen pitänyt suorien osakkeiden ostoissa. Syynä tähän on oikeastaan se, että mulla on riittävä määrä suomalaisia osakkeita, enkä haluaisi kasvattaa niiden määrää enää suuremmin. Tarkoitus oli alunperin alkaa nyt loppuvuodesta ostamaan suoria osakkeita USA:n markkinoilta, mutta en ole jaksanutkaan perehtyä sen kummemmin asiaan. Pohdiskelen tässä vähän muutenkin, että mikä on ensi vuoden sijoitussuunnitelma. Houkuttaisi vähän vain keskittyä rahasto-ostoihin, koska juuri nyt ei ole ollut energiaa seurata sen kummemmin markkinoita. 

Joulua en ole ehtinyt ajatella lainkaan. Joululahjoja olen ostanut tasan nolla kappaletta. Joulukortteja olen kirjoittanut tasan nollakappaletta. Sentään muutaman joulukoristeen olen saanut laitettua kotiin, mutta siinä se oikeastaan on. Kynttilöitä olen polttanut paljon, mutta se liittyy mulla enemmänkin tähän pimeään aikaan kuin jouluun. Valitettavasti jouduin perumaan myös vuoden viimeisen siivouksen, joten joko jätän joulusiivouksen kokonaan väliin tai revin itsestäni siivousenergiaa. Laittaisin rahaa ensimmäiselle vaihtoehdolle :D Katsotaan nyt miten tämä mun sairastuminen tästä kehittyy. 

Tarvii sanoa, että tämä syksy on ollut jotenkin todella raskas. Oon tosi paljon miettinyt, että mistä tämä johtuu ja pikkuhiljaa olen ehkä alkanut ymmärtämään mistä on kyse. Yksi iso tekijä toki on ollut, että elämä on ns uudestaan taas alkanut ja sopeutuminen siihen on ollut rankkaa. Vaikka on kiva nähdä ihmisiä taas ihan livenä niin onhan se rankkaa, kun tässä vuoden istui yksin kotona ja tottui hyvin hiljaiseen elämänrytmiin. 

Toinen iso syy on, että olen menettänyt motivaationi työhöni ihan kokonaan. En oikein saa siitä enää lainkaan onnistumisen tunteita tai hyviä fiiliksiä, mitä aiemmin kuitenkin oli aika paljonkin. Tunnen oloni vain väsyneeksi. Jotain tässä tarvitsisi keksiä, koska tämä tilanne ei ole hyväksi kenellekään. Vähiten minulle. Työpaikan vaihtaminen olisi toki yksi vaihtoehto, mutta energian löytäminen tähän on vaikeaa. Plus mun toimenkuva on niin moninainen ja omituinen, ettei suoraan oikein löydy sopivia paikkoja. Siksi olenkin alkanut pohtimaan vakavissani opintovapaalle jäämistä. Haluaisin opiskella itselleni vähän selkeämmän ammatin, jossa olisi vaihtoehtoja työpaikan vaihtoon ja ehkä jopa yrittäjyyteen (ns sivuhommina). Haluan vaihtoehtoja tulevaisuuden työelämääni - tämän hetkinen työni on ns hyvinpalkattua, sisältää hyvät edut ja työ on toki ns "helppoa" kun olen tehnyt sitä niin kauan. Mutta iso ongelma on se, että uuden työpaikan löytäminen on ihan supervaikeaa ja tunnen olevani umpikujassa tämän kanssa. Mutta suunnitelma on kehittymässä! 

Mukavaa joulunodotusta kaikille teille jouluihmisille ja tsemppiä kaikille teille ei-niin-jouluihmisille! Kohta joulukuu on taas ohi ja kevättä kohti mennään <3 Itse odotan uudenvuoden pohjoisen matkaa ja ekoja hiihtoja tälle vuodelle :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sijoituskatsausta pitkästä aikaa

En ole kovin innokkaasti tänä vuonna kirjoitellut sijoituskatsauksia. Helsingin pörssi on nyt lasketellut noin kaksi vuotta syksystä 2021 al...