lauantai 20. maaliskuuta 2021

Maaliskuun tulot ja menot (19.2.-18.3.)

Osinkokausi on alkanut ja ensimmäiset osingot tipahtaneet tilille! Sain 51 euroa osinkoja yhteensä kolmesta yrityksestä: Wärtsilä, Marimekko (vuoden 2019 osingot) ja Nordea (vuoden 2019 ensimmäinen erä). Osinkoja olisi vielä tulossa nyt seuraavana kolmena palkkakautena (ja sitten syksyllä jotain) ja 1.000 euron osinkotavoitteeni vuodelle 2021 näyttäisi toteutuvan. Toki riippuu, että maksavatko kaikki yritykset alustavan suunnitelman mukaisesti. Mutta onhan tää nyt siistiä! Saada rahaa vain omistamisesta. Tulee vähän syyllinen olo jopa kun tästä hehkutan, mutta en mä oikein muualla voi hehkuttaa kuin täällä blogissa. Harmillisen vähän vielä oman elämäni ihmisten kanssa tästä aiheesta puhun, mutta koko ajan enenevissä määrin. 

Lisäksi tuli toki normipalkka ja tässä kuussa tuli talvilomarahat eli sain melkein 3.500 euroa käteen. Nyt maaliskuun alusta tuli pieni yleiskorotus ja jatkossa peruskuukausipalkka näyttää olevan siinä 3.150 euron tasolla. Nettopalkka viime vuonna Helsingin veroprosentilla oli 3.270 euroa eli reilu sadan euron tiputus tähän nyt Tampereelle muuton myötä tuli vaikka bruttopalkkani on 100 euroa korkeampi yleiskorotuksen vuoksi. En oikein tiedä mitkä ovat tunteeni tästä. Sinänsä lisäverojen maksaminen hieman ärsyttää, mutta niin tämä maailma nyt tällä hetkellä pyörii, joten varmaan turhaa käyttää sen ajattelemiseen energiaa. 

Mutta nyt sitten niihin varsinaisiin menoihin! Peruskuluissa oli laina, korot, vastike ja vesi. Ruokakauppaan meni 250 euroa, joka oli budjetoitu summa. Yleensähän budjetoin 300 euroa, mutta yritin tässä kuussa yrittää pitää kulut hieman matalammalla. Ajattelin, että aina välillä voisin pitää tiukamman ruokabudjettikuukauden. Tein myös tarkkaa seurantaa, että paljonko mulla meni rahaa ruokaan. Teen tästä oman kirjoituksen tässä pian. Tämä 250 euroa pitää sisällään 230 euroa ruokaostoksia ja 20 euroa sitä muuta sälää. Lounaskulu on yksi lounas joulukuussa.

Vapaa-aikakuluissa on yksi ravintolaillallinen, pari wolt-tilausta, tanssituntien loppulasku (suurimman osan maksoin epassilla), alkoholiostoksia itselleni ja vieraiden kestityksiin. Palveluissa siivouslasku, sokerointi ja yksi parkkimaksu. Tavaroissa on ristikkolehti ja kasvovesi. Hyväntekeväisyydessä peruskuukausiveloitukset. Yllätyskuluja ei tullut ja matkustukseen varatut junalippurahat jäivät käyttämättä. Tarkoitus olisi siis mennä kavereiden kanssa pääsiäisenä lappiin, mutta korona-tilanteen huomioon ottaen päätimme lähteä autolla, jos lähdetään. Se jää nähtäväksi sitten parin viikon päähän, että pääsemmekö lähtemään vai emme. Olen aika neutraali tämän asian kanssa, olisi toki kiva lähteä, mutta elämme aika omituista aikaa nyt eli ei se nyt ole mikään suuri pettymys, jos emme pääse lähtemään. 

Sitten se paras osuus! Sain säästöön ihan törkeästi rahaa! Yhteensä vähän yli 1.800 euroa. Säästöprosentti on yli 50% ja jos otetaan mukaan asuntolainanlyhennys niin säästöprosentti on 70%. Aika hienoa. Asuntosäästörahat ovat tilillä odottamassa remppaa, siellä on nyt noin 750 euroa. Sijoitussäästörahat menivät melkein kaikki sijoituksiin, olen tehnyt nyt aika paljon kauppaa tässä alkuvuodesta. Olen vähän yllättänyt itsenikin! Mutta kirjoittelen myös tästä erikseen myöhemmin. 

Rahankäytön osalta maaliskuu oli kyllä loistava kuukausi. Saisikin aina sijoituksiin 1.500 euroa. No mutta hyvä että aina välillä sentään :) Aurinkoista viikonloppua kaikille ja alla tarkemmat luvut. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Raha tulee, raha menee...

Edessä on siis tammi-helmikuun menokatsaus. Nyt kun olen palannut töihin ja mun palkkapäivä on joka kuun 20. niin palaan budjettikuukauteen ...