maanantai 1. helmikuuta 2021

Tammikuun rahankäyttöpäiväkirja osa 2

Lauantai 16.1. (106,04)

Aamupäivällä menin Ikeaan. Ostin baarijakkarat saarekkeeseeni, kaksi uutta paistinpannua (toissakesänä ostamani pinta hajosi) ja tuikkukynttilöitä. Rahaa meni 97,95€. Käytiin myös Ikeassa kahvilla, kahviin ja leipään meni 5,19€. Kävin vielä ruokakaupassa hakemassa unohtamani asiat illan vieraita varten, kauppaan meni 2,90€.

Sunnuntai 17.1. (6,53)

Sunnuntaina nukuin pitkään, heräilin ja söin aamupalaa pitkään, kävin lenkillä ja saunassa. Kävin ostamassa shampoota ja samalla ostin vissyä saunajuomaksi. Olin syömässä mun siskolla. Menin ajoissa nukkuun. Rahaa käytin vain kauppareissulla. Oli hyvä päivä.

Maanantai 18.1. (12,74)

Taas yksi etätyöpäivä. Olin jotenkin tosi vetämätön. Aloitin myöhään työt ja lopetin ajoissa. Kirjoitin aika paljon tätä blogia illalla – tekstejä valmiiksi ja yhden julkaisinkin. Jostain syystä nyt on tosi iso kirjoitusinto. Ihan kiva! Loppuvuoden oli aika heikko kirjoitusinto. Kävin illalla ruokakaupassa hakemassa kahvia, iKaffea, jauhelihaa ja sipulia. Tein makaroonilaatikon kaikista jääkaapin jämistä.

Tiistai 19.1. (0)

Etätyöpäivä. Jotenkin veto tosi poissa. Vaikea löytää energiaa töiden tekoon. Iltapäivällä oli sellainen nukkumisluento, joka oli tosi ajatuksia herättävä. Olen kipuillut jo vuoden aika paljon nukkumisen kanssa ja tuntuu, että olen koko ajan väsynyt. Jotain olisi tehtävä ja nyt tuntui, että sain aika hyviä vinkkejä. Nyt vain pitäisi toteuttaa ne. Illalla alkoi tanssitunnit. Menin oikein paikan päälle tällä kertaa. Oli tosi kivaa. En käyttänyt lainkaan rahaa.

Keskiviikko 20.1. (717,05)

Palkkapäivä. Ja taas kerran etätyöpäivä. Oli aika paljon palavereja. Rahaa meni lopulta vain asuntolainanlyhennykseen. Meni myös automaattiset rahastosäästöt, mutta päätin, etten tee seurantaa säästöön menevistä rahoista tässä kulukatselmuksessa. Säästöt eivät ole kuluja vaikka tilisaldo pienenee. Voisi myös ajatella, että asuntolainanlyhennys ei ole kulu vaan säästö. Itse olen päättänyt suhtautua siihen kuluna, koska asunto on omaan käyttöön eikä ole tarkoitus muuntaa sitä minkäänlaiseksi sijoitukseksi. Taas yksi päivä kun en poistunut asunnosta, jei :D

Torstai 21.2. (63)

Etätyöpäivä. Kerrankin palaveriton eli sai tehdä töitä aika rauhassa. Rahaa meni ruokakauppaan ja siis ruoan toimitukseen. 63 eurosta 9,90 meni kuljetukseen ja 0,60 pakkausmateriaaleihin. Loppu oli itse ruokalaskua. Ihanaa; on taas kaappi täynnä ja vaihtoehtoja mitä ruokaa tehdä. Suunnitelmissa on seuraavalle viikolle kanatortilloja, lihapullia ja perunamuusia, bataattisosekeittoa ja aasialaista lohta. Ostin ainekset kaikkeen muuhun paitsi kalaan – muut osat on kyllä jo kaapissa, mutta itse lohi puuttuu ja inkivääriä ja korianteria pitää vielä ostaa.

Illalla olin tanssitunnit ja menin paikan päälle. Tunnit on aloitettu pienryhmissä (tänään oli kuusi osallistujaa paikalla) ja Zoomin kautta osallistuminen on myös mahdollista.

Perjantai 22.1. (20,65)

Etätyöpäivä taas kerran. En käynyt kertaakaan toimistolla tällä viikolla. Saamme mennä toimistolle tiettyjen ohjeistusten puitteissa, mutta suositus on, että kaikki jotka voi tehdä työnsä kotoa, näin tekisi.

Lounastauolla kävin vielä Lidlissä täydentämässä iKaffe-varastot, ostin kahvia, hammastahnaa ja muutaman oluen. Käyn usein ostamassa Lidlistä iKaffen joka maksaa siellä 2,19 euroa. Muissa paikoissa 2,25 – 2,35 euroa. Omassa lähikaupassani 2,29 euroa. Minulla menee 1-2 iKaffea viikossa, joten vuodessa säästö on noin 16 euroa. Ostan myös kahvin muualta, yhdestä lähikaupastani saan tämän hetkistä lempikahviani New Yorkia hintaan 4,99 euroa. Tämä maksaa muissa kaupoissa 5,5 – 6 euroa. Nyt ostin kahvin Lidlistä, koska siellä on tumma presidentti tarjouksessa. Aina joskus Lidlissä on myös New York tarjouksessa 4 euroa, mutta heidän perusvalikoimaan tämä ei kuulu.

Tein töitä aika myöhään (melkein kuuteen), töiden jälkeen lähdin lenkille, kävin saunassa, söin, katselin Frendejä ja loppuillan luin kirjaa. Tosiaan rahaa meni vain tuonne ruokakauppaan tuo reilut 20 euroa.

Lauantai 23.1. (0)

Olipa harmaa ja sateinen masentava päivä. Hengasin kotona koko päivän. Luin kirjan loppuun, juttelin siskoni kanssa pitkään, kokkailin pari ruokaa valmiiksi, kirjoittelin blogia ja katsoin leffan illalla. En käyttänyt yhtään rahaa.

Sunnuntai 24.1. (0)

Sain vihdoin ja viimein mentyä JYSK:n ja ostin kenkätelineen eteisen kaappiini. Tähän asti kengät ovat olleet hujan hajan kaapin lattialla ja ajattelin, että kenkäteline olisi hyvä. En saanut kenkätelinettä ilmaiseksi, mutta minulla on JYSK:n lahjakortti niin rahaa en käyttänyt. Olisi tarkoitus mennä vielä ostamaan laatikoita vaatteille, mutta en saa kannettua kuin yhden jutun kerrallaan kotiin niin pitää mennä erissä. Minulla on siis lahjakortti, koska vuosi sitten ostin sieltä lipaston, joka meni seuraavana päivänä alennukseen. Kun soitin asiasta aspaan niin antoivat minulle lahjakortin erotukselle.

Muuten sunnuntai meni hyvin perinteisellä kaavalla: lenkki, sauna, syömistä.

Maanantai 25.1. (87,36)

Maanantai meni hyvin perinteiseen etätyömalliin. Töiden jälkeen kävin lenkillä mun kavereiden kanssa! Jotain poikkeuksellista sentään. Muuten taas sama kaava sauna ja ruokaa ja teeveetä ja kirjaa. Maksoin sähkölaskun, muuten en käyttänyt rahaa. Tai no tämä ei ihan pidä paikkaansa; ostin vähän osakkeita, mutta näitä en laske rahankäytöksi.

Tiistai 26.1. (13,19)

Kävin lounastauolla ruokakaupassa. Viikonlopun ruoista oli enää kasviskeittoa jäljellä ja tarvitsin siihen seuraksi jotain. Ostin samalla juustoa, kurkkua ja maizenaa. Minulta jäi bataattia kasviskeitosta ja ajattelin tehdä bataattiranskalaisia. Netissä löytämistäni ohjeista suositeltiin käyttää jotain tärkkelystä rapeuden aikaansaamiseksi. Lisäksi K-ruoka-lehdessä oli houkutteleva appelsiinikanan ohje, johon myös tarvittiin maizenaa. Eli toivottavasti tulee muutakin tarvetta! Illalla piti mennä tanssitunnille, mutta jotenkin oli vähän plaah-olo enkä jaksanut. Ja lisäksi vanhempani ovat tulossa käymään huomenna luonani ja vähän yritän välttää kontakteja aina ennenkuin tapaan heitä. Hankalaa tämä nykymaailman elämä. Rahaa meni siis vain ruokakauppaan.

Keskiviikko 27.1. (0)

En poistunut kotoa. En käyttänyt rahaa.

Torstai 28.1. (229)

Tänään olin pitkästä aikaa toimistolla, koska piti lähteä pois siivouksen alta. Kävin myös lounastauolla sokeroinnissa (75€) ja ostin kosmetologilta ihonhoitotuotteita (154€). Illalla olin tanssitunnilla. Poikkeuksellinen päivä ja näin muita ihmisiä. Maailman ihaninta taas, kun kotona oli siistiä ja pääsi illalla nukkumaan puhtaisiin lakanoihin.

Perjantai 29.1. (104,73€)

Etätyöpäivä taas kerran. Aamupäivällä tuli ruokatoimitus. Ruoat 54,48 euroa, kotiinkuljetus 9,90 euroa ja pakkausmateriaalikustannus 0,75 euroa (pahvilaatikko missä tavarat tuodaan).

Tänä perjantaina en istunut kotona. Kävin kavereideni kanssa keilaamassa. Rata/kenkävuokra omalta osaltani 15,20 euroa. Join yhden oluen keilapaikalla 6,50 euroa. Keilauksen jälkeen kävimme syömässä, 17,90 euroa yksi olut ja hamppari. Oli tosi kiva ilta ja kaikkein parasta, että olin kotona jo yhdeksän jälkeen menossa ajoissa nukkumaan ja täten heräsin ajoissa lauantaina. Keski-ikäisen elämä on kyllä ihan parasta!

Lauantai 30.1. (8,31€)

Vähän harmittaa, mutta tuli käytettyä rahaa tänä lauantaina. Ei todellakaan olisi ollut tarve, mutta sorruin ostamaan kaksi olutta ja yhden karkkipussin matkalla kotiin tanssitunnilta. Mulla oli ylimääräinen tanssitunti, jossa kuvattiin video meidän joulutanssinäytöksestä (joka jäi pitämättä koronan vuoksi) . Oli tosi kiva tunti, mutta hieman stressaavaa, koska siis ihan laittauduttiin ja vedettiin kunnolla. Joten päädyin palkitsemaan itseni saunaoluella ja karkkipussilla. Tanssituntia lukuunottamatta hengailin vain kotona, saunoin, kokkasin, katsoin telkkaria. Aika peruslauantai.

Sunnuntai 31.1. (0€)

Aamu lähti aika hitaasti käyntiin. Heräsin ihan suht ajoissa, mutta vanuilin kotona yöpaidassa, söin kaksi aamupalaa ja katsoin telkkaria. Sitten yksi kaverini soitti ja puhuttiin melki pari tuntia puhelimassa. Tämä hidasti minua entisestään. Sain onneksi iltaa kohden revittyä itseni ulos lenkille, sitten ruoka uuniin, saunaan, syömistä ja telkkaria. En käyttänyt rahaa.

*************************************

Siinä tuli tammikuu taputeltua. Onneksi se on nyt ohi ja kevättä kohti mennään. Siis aivan ihanaa kun on lunta ja kaikkea ollut nyt tammikuussa, mutta tämä pimeys on ihan sietämätöntä. Kun vielä helmikuu taklataan niin alkaa jo helpottamaan.

Yhteensä käytin tammikuun aikana 2.350 euroa. Nollapäiviä oli kolme per viikko melko säännöllisesti paitsi nyt viimeisellä viikolla oli vain kaksi. Rahankäyttö korreloi kyllä suoraan sen kanssa, että mitä teet. Jos olet vain kotona etkä tee mitään niin ei rahaakaan tule niin käytettyä. En mitenkään laskelmoinut, että olisin yrittänyt sovittaa kulut yhdelle päivälle, joten tämän pitäisi olla suht realistinen kuvaus rahankäyttöpäivistä. 

Tämä seuranta oli kyllä mukava tehdä. Pidin tästä jopa niin paljon, että ajattelin jatkaa tätä niin kauan kuin tuntuu hyvältä. En tiedä julkaisenko enää mitään täällä blogissa, katsotaan jos innostusta riittää. Olen vähän hahmotellut vuosibudjettiani ja olen jo aiemmin laskeskellut, että peruselämäni maksaisi noin 2.500 euroa kuussa. Ihan pakollisiin kustannuksiin mennee sellainen 1.500 – 1.600 ja siihen päälle sellainen 1.000 euroa. Tämän tammikuun seurannan mukaan olin suht linjassa. Toki pitää ottaa huomioon, että elämme aika epänormaalia elämää, joten kulutus ei välttämättä ole ihan normaalitasolla. Siksi onkin kiinnostavaa jatkaa tätä seurantaa ja katsoa onko millaisia eroja kuukausien välillä. Taidan olla hieman excel-nörtti eli lukujen exceliin syöttäminen ja niiden seuraaminen on kyllä tosi mielenkiintoista!

 

Tammikuu 2021

 

1 kommentti:

  1. Jatka ihmeessä rahankäyttöpäiväkirjan julkaisemista, jos vaan intoa riittää :) Itse olen ainakin kokenut nää tosi mielenkiintoisiksi teksteiksi. Lisäksi saa jollain tavalla lohtua kummallisen korona-ajan keskelle, kun ei ole ainoa jolla tulee helposti päiviä jolloin ei poistu kotoa ollenkaan.

    VastaaPoista

Vuoden 2022 sijoituskatsaus

Olipa tuskainen sijoitusvuosi 2022!  Ei tullut mitään joulurallia vaan selkeästi porukka tyhjensi salkuistaan tappiollisia osakkeita verotuk...