keskiviikko 3. helmikuuta 2021

Tammikuun tavarat

Pari vuotta sitten seurasin tavaraosteluani kuukausitasolla. Se oli ihan mielenkiintoista seurantaa. Tällöin vuoden seurannan lopputulema oli, että etenkin vaatteisiin ja kodintavaroihin mulla menee rahaa - kosmetiikkaan, tavaralahjoihin tai muuhun tavaraan (esim kirjat) ei niinkään. Hieman järkytyksekseni lueskelin summia joita silloin kulutin tavaroihin ja tarvitsee myöntää, että summa on hieman noussut männä vuosina.. Teksti löytyy täältä: Glendora&Raha: Mitä tavaroita ostin (ja sain) vuonna 2018?

Luin myös hyvän blogi-tekstin Järkyttävä määrä hankintoja tammikuussa – ylöskirjaaminen todellakin kannattaa (pihistelypaivakirja.blogspot.com), jossa käytiin läpi tammikuun tavaraostot ja järkytyttiin niiden määrästä. Itse ajattelin, että no listaanpa huvikseni omat ostot, eipä niitä paljoa ole. Nooh... Olihan niitä. Oli minun vuoroni järkyttyä.. Päätin, että on aika taas seurata ostelujani ja mikäs sen parempi kuin julkaista ne täällä blogissa! Rahansäästö ei niinkään ole ideana vaan ihan rehellisesti se, ettei tämä tavaranhankinta pääsisi käsistä. Jotenkin tuntuu, että olen luonut itselleni päähäni sellaisen mielikuvan, etten enää osta kauheasti tavaraa, mutta sitten vasemmalla kädellä kuitenkin ostelen kaikkea. 

Listaan ihan kaikki tavarat, myös sellaiset jotka ovat ns kulutustavaraa kuten kosmetiikka. Erottelen ostetut tavarat kahdeksi eri kategoriaksi eli mikä on pysyvää ja mikä ei. Tästä se lähtee. Tässä on minun tammikuun listani. 

Pysyvät tavarat

 • 3 x pokkari
 • Matkalaukku/kassi (sellainen rullilla kulkeva, mutta pehmeä kassi)
 • Kenkäteline
 • 2 x baarijakkara
 • 2 x paistinpannu

Kulutustavarat

 • Hammastahna
 • Yö-päivävoide
 • Puhdistusmaito
 • Shampoo
 • Tuikkukynttilöitä
 • Tiskirättirulla

Kootut selitykset

Olihan siinä ostoksia! Pokkarit olivat turha ostos, ne ovat vain erästä kirjasarjaa, johon on kovat jono kirjastossa. En malttanut odottaa. Positiivista on se, että sarja on kovin suosittu niin voinen myydä koko sarjan köntässä eteenpäin myöhemmin (minulta puuttuu vielä kaksi osaa ja tunnustan jo nyt, että nämä sortunen ostamaan). Matkalaukku on ollut listalla pitkään, mutta olisin pärjännyt ilman (tai mulla on vanha vähän rikkinäinen reppu joka olisi ajanut asian). Tämä oli puhdas halu, koska mielestäni ansaitsen uuden laukun kun olen vuosikaudet mennyt rikkinäisellä repulla (22 vuotta, tosin reppu ei tietystikään alussa ollut rikkinäinen :D). Kenkäteline oli tarpeellinen, baarijakkarat tarvitsin saarekkeeseen. Minulla oli yksi paistinpannu, joka oli pinnasta hajonnut (kaikki ruoka jäi siihen kiinni ja paloi), joten tarvitsin uuden. Halusin ostaa kaksi (pienen ja ison), koska tämä helpottaa ruoanlaittoa ja kaikkea pientä paistohommaa ei tarvitse tehdä raskaalla wokkipannulla. 

Kulutustavarat olivat kaikki sellaisia mitkä oli lopussa/loppu, joten tarpeellisia. Kulutustavaroita en näe ongelmaksi, koska hyvin harvoin hamstraan mitään vaan ostan vasta sitten uuden kun edellinen on loppu. Mutta haluan kuitenkin näitä seurata, että näen olenko oikeassa luulemukseni kanssa. Muutenkin on mielenkiintoista nähdä, että kuinka paljon ihminen ostaa tällaista kulutustavaraa kotiinsa esim siivousaineita ja muita hygieniatarvikkeita.

Palataan sitten maaliskuun alussa helmikuun tavaroihin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Raha tulee, raha menee...

Edessä on siis tammi-helmikuun menokatsaus. Nyt kun olen palannut töihin ja mun palkkapäivä on joka kuun 20. niin palaan budjettikuukauteen ...