sunnuntai 21. helmikuuta 2021

Helmikuun budjettitoteuma

Kokeilin helmikuulle budjetin etukäteisjulkaisua josko se auttaisi ns pysymään budjetissa (Glendora&Raha: Helmikuun palkkakauden suunnitelma).

Nooh, ei se nyt hirveästi auttanut :D Mutta suht hyvin pysyin alkuperäisessä suunnitelmassa; ainoa (iso) poikkeus oli, että kulutussäästöön suunnitellut rahat menikin kulutukseen heti eikä myöhemmin – ostin merinovillaisen kerraston, joka oli aika hyvänhintainen (siis kallis). Eli sain kulutussäästöön vain 22 euroa suunnitellun 200 euron sijasta. No mutta, tällain tällä kertaa.

Muuten budjetti oli aika oikein suunniteltu.

Palkan lisäksi tuli vesimaksupalautuksia viime syksyltä pieni summa. Asuntolainan ja vastikkeen lisäksi tässä kuussa meni sähkölasku ja liitonmaksu (menevät aina kolmen kuukauden välein). Ruokabudjetti piti kerrankin! Tämä sisälsi vielä ruokaboksi-tilauksen ja reilun viikon mökkiruoat niin olen aika tyytyväinen. Lounaskulut olivat isot, mutta nämä olivat joulukuun lounaskuluja, jolloin lounastin vähän enemmän ulkona. Nyt alkuvuodesta tammi-helmikuussa olen käynyt vain kerran ulkona luonaalla, joten nämä kulut tulevat alenemaan.

Vapaa-aika myös pysyi kurissa! Nämä kulut pitävät sisällään yhden keilauskerran ja ulkonasyömisen, muutaman Alkossa käynnin, avantouintipaikan kevätmaksun, yhden wolt-tilauksen ja yhdet teatteriliput. Palveluissa on tammikuun siivousmaksu, sokerointi ja sitten yksi ruokakauppatoimitus kotiin. Tavarakategoria tosiaan ylittyi ja tämä pitää sisällään ihonhoitotuotteita (nämä olivat suunniteltu), yhden kirjan ja sen kerraston. Matkutuskategoriassa on ekstrakuluja mitä tuli normielämän päälle mun reilun viikon mökkireissulta. Yllätyskuluja ei ollut lainkaan (!) ja hyväntekeväisyydessä oli normi kuukausilahjoitukset. Asuntosäästöön meni ekstraa, koska yritän joka viikko siirtää pienen summan lisää sellaisen taulukon mukaisesti. Sijoitussäästöön meni hyvä summa (ja melkein kaiken sain sijoitettuakin) ja tosiaan kulutussäästöön meni vain 22 euroa.

Olen hahmotellut tässä noita mun säästöjä, että miten niitä seuraan ja mitä varten siis ylipäätään säästän. Olen huomannut, että etenkin noi kulutussäästöt ei oikein pysy tuolla tilillä, kun ei niille ole oikein mitään tarkoitusta. Mutta hahmottelen tässä myös erillistä kirjoitusta näistä, joten näistä vielä enemmän.

Palataan siis myöhemmin ja kivaa talvisunnuntaita kaikille!

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vuoden 2022 sijoituskatsaus

Olipa tuskainen sijoitusvuosi 2022!  Ei tullut mitään joulurallia vaan selkeästi porukka tyhjensi salkuistaan tappiollisia osakkeita verotuk...