sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Joulukuun hävikkiruokakatsaus osa 3

Noniin tämä viikko ei mennytkään ihan yhtä hyvin kuin viime viikko. Hieman hävikkiä siis tuli. 

Leivoin tuossa itsenäisyyspäivänä korvapuusteja. Suurimman osan laitoin pakkaseen, mutta muutaman jätin syötäväksi. Yksi pieni kannikka jäi syömättä ja sen laitoin nyt viikolla biojätteeseen, oli jo aika kova. Olisi sen ehkä voinut käyttääkin esim paistaa pannulla köyhiksi ritareiksi, mutta jostain syystä makean biojätteeseen heittäminen on helpompaa kuin "oikean ruoan". Tässä mietin samalla myös niitä kaloreita, jotka jää syömättä eli siksi ihan hirveästi en näe vaivaa makeiden juttujen uudelleenkäyttöön. Nyt jo valmiiksi vähän hirvittää piparimäärä mitä mulle on tullut kotiin (olen saanut paljon lahjaksi/tuliaisiksi vierailta). Voiko pipareita pakastaa? Muita ideoita niiden jatkokäyttöön? 

Seuraavana meni roskiin jugurttipurkin jämät. Mulla on tapana avata litran jugurttipurkki ja kaapia sieltä jämät ja se loppulitku smoothieen. Nyt suoraan sanottuna purkin jämät unohtuivat ja päivämäärä oli jo mennyt yli 10 päivää sitten niin en enää viitsinyt käyttää. 

Yhteen ruokaan meni vajaa tomaattimurskapurkki ja lopun laitoin muovirasiaan. Olen kyllä sitä katsellut tuolla jääkaapissa ja ajatellut, että pitää kohta käyttää. Mutta kun avasin rasian niin lopputulos oli kuvassanäkyvä. Selkeästi tomaattimurska muovirasiassa ei säily kovinkaan kauaa. My bad. 

Viimeisenä heitin hukkaan spagettia, kun olin valuttamassa siitä vesiä. Yleensä kaadan spagetin siivilään, mutta nyt siivilä oli pesukoneessa pyörimässä. Kattilan kansi ei oikein pitänyt kaikkia kattilassa valitettavasti. Joten hukkaa tuli. 

Ei niin kauniita kuvia tällä kertaa... 


Punajuuret on nyt käytetty ja suunnitelma kaapissa oleville on valmiina. Inkivääri oli liipaisimella, joten tein makuvettä, jossa on limeä (tai sitruunaa) ja inkivääriä. Tulee vähän siman makuista. Hyvää! Muutaman päivän tuon voi antaa olla jääkaapissa ja aina lisätä vettä. Sitten tarvitsee jo ainesosat laittaa biojätteeseen. Mutta tosi hyvä vaihtoehto silloin kun tekee mieli jotain muuta kuin vettä. 

Inkivääri aina tippuu pohjalle, limet jää pinnalle kellumaan.

Nyt alan tekemään jouluviikon ruokaostoslistaa. En syö jouluaaton ateriaa kotona, joten hirveästi jouluruokia ei tarvitse hankkia. Itselleni joulun tärkeimpiä ruokia on limppu, sen kanssa Valion ritarijuusto ja sitten graavit kalat (lohi ja siika). Näitä aion hankkia, muuten kyllä mennään aika perusruokavaliolla. Karkkeja mulla kyllä on vähän ekstraa ja pipareita tosiaan löytyy. Varsinaisesti esim tortuista en niin välitä, niitä en ole vielä edes syönyt. Jouluoluista pidän, etenkin tummista. Niitä tulen hankkimaan ja sitten vähän punaviiniglögiä ja jotain viinejä vien jouluaaton ruokapaikkaan. 

Ihanaa ja rauhallista joulua kaikille jo etukäteen, jos en nyt innostu vielä ennen joulua jotain kirjoittelemaan :)

Tein jo fiilistely-karkkitarjottimen itselleni. 


4 kommenttia:

 1. Tosi vähän meni hävikkiin, hyvä sinä!
  Kuinka pitkään piparit säilyvät, eikös kekseissä ole aika pitkä säilyvyys ? Pakastamista en ole kokeillut. Muita vinkkejä voisi olla pohjaksi juustokakun tai murskana vaniljajäätelön sekaan. Jos vain maistuu joulun jälkeenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin olen tyytyväinen kuinka hyvin olen onnistunut hävikkiä välttämään. Selkeästi olen oppinut jotain tässä vuosien varrella :)

   Tuota vaniljajäätelön kanssa olen jo itse ajatellutkin. Juustokakun pohjaa en ja se onkin itseasiassa hyvä vinkki, koska juustokakun olen ainakin muinoin pakastanut :D Onneksi piparit aika kauan kestävät, toimistollehan niitä voisi aina viedä, mutta ei siellä tänäpäivänä kovin moni ole. Toivottavasti alkuvuonna tilanne paranee.

   Poista
 2. Lorauta jugurttitölkkiin tilkka vettä tai maitoa, sulje tölkki ja ravista reippaasti, niin saat juotavaa jugurttia helposti ilman kaapimisia ja tölkin puoliksi leikkaamista. Ei tule hukkaa :)

  VastaaPoista

Tuhlailijan kesäkuu

Vähän on sellainen jännä tunne, että nyt kun opintovapaa lähestyy niin mun rahankäyttö alkaa päästä käsistä, koska ajatus: KULUTA NYT KUN VI...