perjantai 18. joulukuuta 2020

Joulukuun tulot ja menot

Tässä kuussa vähensin seurattavia budjettikategorioita. Samalla sovin itseni kanssa, että saan syöttää menot exceliin vain kerran viikossa.

Tämä toi kyllä hieman enemmän rentoutta rahankäyttöön. Oli jotenkin helpottavaa, kun kuluja listasi, että joka kategoriaan oli varattu budjettia. Ei tarvinnut tuntea syyllisyyttä. Kulutus oli aika kovaa tässä kuussa, mutta se oli vähän suunnitelmissakin. Minulla oli yksi isompi hankinta listalla ja halusin myös käydä kampaajalla, kasvohoidossa tms. Aika näyttää alanko nyt sitten yhtäkkiä tuhlailemaan selkeästi enemmän :D

Vapaa-aikaan kuuluu kaikki mitä teen vapaa-ajalla; ravintolat, teatterit, leffat, museot tms. Tässä kuussa suurin osa meni ravintolaan, mutta kävin katsomassa myös balettia ja tulin taksilla kotiin eräistä juhlista.

Palveluissa on kotisiivous, kampaaja, sokerointi ja kasvohoito.

Tavaroissa on saareke keittiöön, hankin uusia alusvaatteita, ostin yhden kirjan, käsipainot, parvekekukkia ja jotain sekalaista Tokmannilta (jotain siivousvälineitä ja Haribon joulukalenterin).

Lahjoissa 18-vuotislahja siskontyttärelleni; annoin ihan vain rahaa ja sitten vein hänet drinkille. Tässä piti olla myös joululahjat, mutta joululahjojen osto meneekin vasta viikonlopulle... Viime tinkaan kuten aina ennenkin. En näköjään ikinä opi.

Yllätyskuluissa on veikkauksen joulukalenteri :D Mulla on kyllä kaksi muutakin joulukalenteria, mutta yksi on tuolla tavarakategoriassa Tokmannin ostoksissa ja yhden ostin käteisellä. Mulla on pyörinyt käteistä keväästä asti lompakossa. Jos joku sattuu muistamaan niin ennen koronaa mulla oli tapana maksaa ruokaostokset käteisellä. Koronan myötä olen luopunut tavasta ja käytän vain korttia. Lompakkoon jäi käteistä ja aina välillä olen niitä käytellyt sieltä pois. Ostin partiolaisten joulukalenterin siskontytöltäni niin oli hyvä tilaisuus saada käytettyä rahaa pois.

Mielestäni aika selkeä tämä uusi kategorointitapa! Ja toi ehkä vähän kaivattua rentoutta tähän budjetointiin. Olen vähän tuskaillut sen kanssa, etten saa säästettyä ”oikeita” summia. Haluaisin oikeasti oppia vähän rentoutta näihin raha-asioihin, ei kuitenkaan ole kyse että tuhlailisin päämäärättömästi sinne ja tänne. Odotin esimerkiksi tuon saarekkeen hankinnan kanssa useamman kuukauden. Seuraavana vuorossa on valaistus keittiö-olohuonetilaan, jonka kanssa olen myös odotellut syyskuusta alkaen. Se on vuorossa sitten tammikuussa. Riippuen toki paljonko se tulee maksamaan. Ehkäpä sitten vasta helmikuussa.

Alla tarkemmat luvut!


 

3 kommenttia:

 1. mä haluan sun palkkatasolle! ihanaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistathan puuudeli, että ei ne suuret tulot vaan pienet menot. Isotkin tulot saa hukattua tuosta vaan jos ei osaa säädellä menoja.

   Poista
  2. Ihanaa joulunodotusta sullekin Puudeli! Mä täytin tuossa vähän aika sitten 40v, joten mistä sitä tietää missä sinä olet 40-vuotiaana! Muistaakseni olet melkein 10 vuotta mua nuorempi.

   Mutta joo se on kyllä niin totta, että kulut tuppaa nousemaan samaa tahtia palkan kanssa. Ja halu hankkia kaikkea "kivaa" ja "kalliimpaa" kasvaa, kun on "muka varaa". Ainakin itse jonkin verran taistelen tämän kanssa, että pidän itseni kurissa.

   Poista

Vuoden 2022 sijoituskatsaus

Olipa tuskainen sijoitusvuosi 2022!  Ei tullut mitään joulurallia vaan selkeästi porukka tyhjensi salkuistaan tappiollisia osakkeita verotuk...