sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Helmikuun budjettisuunnitelma

Julkaistaan nyt tässä heti perään helmikuun budjettisuunnitelma. Excelistä löytyy sekin. 

Muutama kommentti helmikuusta: 

- Tein sellaisen muutoksen, että laitoin tietyn summan säästötilille heti kun palkka tuli. Yleensä laitan säästösumman joko ihan vasta kuun lopussa (kun olen varma säästöön jäävästä summasta) tai sitten pikkusummia pitkin kuukautta. Nyt kokeilen miltä tuntuu, laittaa heti palkkapäivänä iso summa säästöön ja sitten oikeasti pärjätä vain tilille jäävällä summalla. 

- Poistin ekstra-kategorian ja korvasin sen yllätyssarakkeella ja budjetoin tänne kunnolla rahaa. Minua on alkanut harmittaa, etten koskaan raaski ostaa esimerkiksi jonnekin keikalle lippuja, koska sitä ei ole budjetoitu. Rajoitan tällä ihan turhaan elämääni. Tavoite on siis budjetoida joka kuulle 100-200 euroa ihan vain what-ever eli nyt vähän haaveilen ostavani lipun johonkin balettiesitykseen. Jos raha jää käyttämättä niin sehän on vain plussaa. 

- Varasin myös kampaajan ja budjetoin sille rahaa vaikka en vielä koko kampaajaa edes tarvitsisi. Kaipaan nyt vähän hemmottelua. 

- Tosiaan budjetoin taas 150 euroa neuletakille. Tai mille tahansa vaatteelle. Saan ostaa jos hyvä tulee vastaan ja haluan. 

- Ruokakauppa, lounas ja ravintolasumman otan käteisenä. Ainakin vielä toistaiseksi. Olen vähän suunnitellut tekeväni perussuomalaiset ja alkaa siirtää ruokarahat s-tilille ja maksaa aina s-etukortilla. Käteisenkäyttö on hieman hankalaa nykypäivänä. 

- Ravintolasumman budjetoin tarkoituksella pieneksi. Helmikuun haaste on olla käymättä ravintolassa. Ihan oikeasti. 

- Hyväntekeväisyyteen saan käyttää enemmän kuin 20 euroa, koska viime kuussa en laittanut mihinkään hyväntekeväisyyteen rahaa ja tämä harmittaa. En vain jaksanut miettiä hyvää kohdetta. 

Kuukauden päästä taas nähdään, että miten kävi. Palkka olikin heti budjetoitua pienempi eli hyvin alkoi :D 

2 kommenttia:

  1. Tuo etukäteen siirtäminen toimii ainakin minulla! Minullakin oli aluksi käytössä tuo Siirrän sen verran, kun tilille jää -systeemi, mutta tämä aluksi kertomani toimii paljon paremmin! Saan huomattavasti isompia summia säästöön.

    Ja ihan oikein hemmotella itseään välillä. Elää sinun pitää ja tajuta se, että elät, kirjotti eräs Sillanpääkin aikoinaan.

    VastaaPoista
  2. Minäkin siirrän heti säästöön palkkapäivänä, muuten saattaisi helposti käydä niin ettei kuun lopulla ole enää mitään mitä siirtäisi... :D Välillä sitten kiristellään kukkaronnyörejä ennen seuraavaa palkkaa jos on tullut jotain yllättäviä extramenoja. Tosin siihenkin yritän tässä keksiä fiksua ratkaisua ja miettiä kuukausitason budjettia uudestaan.

    VastaaPoista

Vuoden 2022 sijoituskatsaus

Olipa tuskainen sijoitusvuosi 2022!  Ei tullut mitään joulurallia vaan selkeästi porukka tyhjensi salkuistaan tappiollisia osakkeita verotuk...