lauantai 14. heinäkuuta 2018

Kesälomakuulumisia

Kuten varmaan 90% suomalaisista myös minä olen lomalla. Blogin kirjoitus on jäänyt vähemmälle, etupäässä siksi, etten ole oikein yksin missään vaiheessa ja läheisistäni kukaan ei tiedä tästä blogista, paitsi yksi. Ja hänkään ei tiedä blogin sisältöä eli että mistä aihepiiristä kirjoitan. En oikein osaa puhua näistä asioista ja tämä aihe varmaan tarvitsisi oman kirjoituksen, mutta johon en ehdi paneutua juuri nyt :)

Mutta niitä kuulumisia. Asunnon myynti etenee, pari välittäjää kävi asunnossa, sain tarjoukset ja tein sopimuksen yhden välittäjän kanssa. Hieman mutkia tuli matkaan, kun vuokralaiset halusivat vuokranalennusta näytöistä koituvaan vaivaan vedoten. En tähän suostunut, mutta lupasin keskustella mahdollisesta kompensaatiosta, jos kiinnostus asuntoa kohtaan olisi suurta ja näyttöjä oikeasti olisi paljon. Haluan olla reilu asian suhteen, mutta mielestäni etukäteen asian hyvittäminen ei ole oikein. Tarkoitukseni ei ole vaikeuttaa heidän elämäänsä, mutta jotain toimenpiteitä minun on asunnon suhteen tehtävä, nyt kun he eivät siellä enää tule asumaan.

Lomabudjetti on pitänyt, tein siitä tarkoituksella hyvinkin löyhän ja se on ollut kivaa. Ei ole tarvinnut miettiä rahankäyttöä suuresti ja silti olen onnistunut suurimmalta osalta alittamaan alustavan budjetin. Nollapäiviä kesälomalla on ollut mahdoton pitää, joka päivä tuntuu olevan sitä ja tätä menoa.

Huomenna olen lähdössä mökille ja palkkapäivä sattuu ensi viikolle eli elokuun budjetti tulee vasta vähän myöhemmin. Viimeisen lomaviikkoni olen kotona ja silloin pitäisi olla vähän enemmän aikaa paneutua tähänkin ja samalla tehdä vähän koontia miten paljon kesäloma on vaatinut rahaa. Olen myös vähän hahmotellut jonkinlaisia askeleita sijoitusten suhteen - haluaisin tehdä jonkinlaisen seurantataulukon + suunnitelman että mihin summiin tähtään missäkin ajassa. Nyt päämäärää ei sinänsä oikein ole; paitsi että 15% laitetaan sijoituksiin. Tarvitsen tähän ehkä vähän konkreettisemmat tavoitteet, joita kohdin edetä. Minulla on myös suunnitelmia, että kuinka saisin enemmän rahaa sijoituksiin kuin vain tuon 15%, näistäkin haluan kirjoitella tässä jossain vaiheessa.

Mutta nyt palaan lomamoodiin - tietokoneen akku huutaa viimeisiään ja seuralaiseni on kovinkin utelias, että mitä kirjoitan tässä.. Eli ihanaa lämmintä kesänjatkoa kaikille ja palataan taas talousjuttuihin, kun palaan kesälomamoodista maan pinnalle :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vuoden 2022 sijoituskatsaus

Olipa tuskainen sijoitusvuosi 2022!  Ei tullut mitään joulurallia vaan selkeästi porukka tyhjensi salkuistaan tappiollisia osakkeita verotuk...