perjantai 31. toukokuuta 2024

Toukokuun kulutus

Toukokuussa tuloja oli palkka, osinkoja, Tori-myynti ja päivärahat. 

Menoja oli vaikka ja mitä. Laina, korot, vastike, sähkölasku, liitonlasku, suoratoistot ja netti. Ruokakauppaan meni jotenkin ihmeen vähän rahaa, mutta se kyllä näkyy jo nyt uuden budjettikuukauden aikana, kun ensimmäisten 10 päivän aikana oon käyttänyt ruokakauppaan jo 200 euroa. 

Ravintolaan meni paljon, josta isoimpana melkein 200 euroa vappuna. Kävin kaveriporukalla "hyvin syömässä" ja sitten mentiin Tampereen Tavara-asemalle 40v diskoon. Sitä ennen lyhyt käynti samppanjabaarissa, joten mitenkään halpa ilta ei ollut kyseessä. Muuten oli edelliskuun lounasveloitus (vähennetään palkasta suoraan, meillä on epassi käytössä), muita ravintola- ja kahvilakuluja, kävin Ilveksen pelissä uudella Tammelan stadionilla (on muuten hieno, oon jo käynyt pari kertaa) eli siihen liittyviä ravintolamenoja ja pari kertaa tilasin Woltista.

Vapaa-ajassa on junalippuja, työmatkakuluja (en kyllä oikein tiedä miksi ne tähän kategoriaan laitoin, lähinnä ravintolakuluja), ne Ilveksen peliliput ja mun Helsingin matkan muita kuluja. Palveluissa sokerointi, kampaaja, PT, museokortin uusiminen ja siivous. 

Tavaroissa silitysrauta (vanha hajosi), apteekkiostoksia, päivävoide, hiuksiin lämpösuoja, Ilves-fanihuivi, paita, toppi ja yksi vähän kalliimpi hankinta tätä mun uutta "sivu-uraa" varten (jos nyt ikinä valmistun tuosta koulusta, loppukoe vielä jäljellä ja stressaa ihan järjettömästi). Tuon hankinnan varmaan voi vähentää verotuksessa sitten. Pitäisi se kevytyrittäjyys saada aikaiseksi, mutta en pysty ajattelemaan asiaa ennen loppukoetta. Mietin sitten vasta. 

Sitten ihan vain perushyväntekeväisyysmenot ja joku ekstra siellä oli myös, mutta en enää muista, että mikä. 

Tulot riittivät ihan hyvin menoihin, sain lisäksi säästöön ja sijoituksiin rahaa. En kylläkään yhtään mun säästötavoitteeseen. Kulut on kyllä aika kovat mulla tällä hetkellä ja pientä kulukuuria olen jo aloittanut. Mm irtisanoin Podimon ja Bookbeatin ainakin nyt kesän ajaksi. Katsotaan pystynkö olemaan ilman. Netflix ja Spotify jäivät. Spotifyta en tule irtisanomaan, mutta ehkä Netflixin joksikin aikaa. Nyt kyllä odotan vielä Bridgertonin kolmoskauden loppuosaa ennen kuin sen teen. 

Turnauskestävyys koulun ja työn yhdistelmässä alkaa olla aika lopussa. Toisen koulun kurssit sain tehtyä (tai no on vielä yksi kesäkurssi ja työharjoitteluraportti...), mutta tuon toisen koulun loppukoe stressaa ihan älyttömästi. On todella laaja kokonaisuus ja vaatii ihan tosi paljon opiskelua (ja ulkoa muistamista) ja en enää yhtään jaksaisi. No vielä tämä viikonloppu ja sitten yksi viikko. Toivottavasti selviän. Samalla töissä on alkanut olla paljon töitä. Kolme kuukautta se ns rauhallinen aika kesti, mutta nyt kyllä muistan todella hyvin minkälaista tämä työnteko oikein olikaan. Siis edelleen tosi kivaa, mutta eihän niitä töitä ehdi työajan puitteissa tekemään. Ja tällä hetkellä en ehdi tekemään yhtään ylitöitä koulun takia, joten tästä stressi. Onneksi työmatkoja ei ole kesällä lainkaan. Ja lämpimästä kelistä kyllä nautin! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tienaako päivärahoilla?

"Päivärahalla työnantaja voi korvata työntekijälle työmatkan aiheuttaman elantomenojen lisäyksen. Verohallinto määrää, mikä on verovapa...