maanantai 20. maaliskuuta 2023

Maaliskuun ruokaostosseuranta – viikko 3 (13.3. – 19.3.)

Maanantaina ja tiistaina ei mennyt rahaa ruokaan. Kokkailin jauhelihakeiton ja söin kaappia tyhjäksi.

Keskiviikko-aamuna jääkaappi näytti tältä:


Keittoa oli vielä jäljellä, pari leipää, vähän rahkaa, marjoja, kurkkua, tomaattia, kahvia, iKaffea. Olisin kyllä pärjännyt vielä keskiviikon, mutta halusin erinäisiä juttuja kuten juustoa leivän päälle. Pakkasessa oli vielä jauhelihaa, josta aikomus tehdä lihaperunasoselaatikko tai lihapullia ja perunamuusia sekä pinaattia, josta teen pinaattilettuja. Lisäksi jääkaapissa siis vielä perunoita, porkkanoita ja parsakaalia aiemmista ostoksista.

Keskiviikko – 46,94 euroa

Kävin tekemässä isommat ostokset mun lähellä olevassa K-kaupassa. Alla kuitista näkyy tarkemmin mitä ostin. Tarkoitus on näillä pärjätä viikon loppuun asti, mutta vähän mietin riittääkö lämmin ruoka. Keittoa on vielä kerraksi, sitten pinaattilettuja ja vihanneksia, joista syönen 3-4 kertaa. Viikonloppuruokana butterchickeniä, josta 3-4 kertaa. Ah ja se lihaperunasoselaatikko! Siitä syön varmaan 3 kertaa eli ei pitäisi olla ongelmaa selvitä loppuviikko plus maanantaillekin pitäisi vielä riittää.


Torstaina ei ostoksia.

Perjantai – 11,34 euroa

Sauna on ollut jo pitkään pesun tarpeessa, mutta mulla ei ole ollut välineitä siihen. Olen siis vasta 2,5 vuotta asunut asunnossa, jossa on oma sauna. Ensimmäiset 2 vuotta mun siivooja hoiti homman eli en itse ole hankkinut tarvikkeita sitä varten. Ainoa tarvittava tarvike saunanpesuun oli siis laudepesuri (ostin Sinin version), jonka kävin perjantaina ostamassa Tokmannilta. Tämä maksoi 9,79 euroa. Tokmannissa oli irtokarkit tarjouksessa niin sorruin ostamaan myös niitä. Koska perjantai ja hei ale :D Pussi tuli maksamaan 1,55 euroa.

Lauantaina ei ostoksia.

Sunnuntai – 22,18 euroa

Sinänsä ei olisi sunnuntaina tarvinnut käydä kaupassa, mutta otin lauantaina viimeisen vessapaperirullan käyttöön plus alkoi tekemään mieli sunnuntai-illan saunaolutta, koska sain sunnuntaiaamuna sen saunan pestyä. Lisäksi jugurtti oli loppu ja iKaffen viimeinen purkki oli myös menossa. Joten salin jälkeen poikkesin lähikaupassa, jossa salitreenin energiavajehuuruissani päädyin myös ostamaan pari proteiinirahkaa. Olen vanukasfani ja olen tykästynyt myös noihin makeisiin proteiinirahkoihin. Kuvittelen, että ne on jotenkin terveellisempiä, mutta siis niissähän on kaikenlaisia korvaustuotteita, joten tämä lienee väärä mielikuva. En tiedä tarkkaan mitä ne sisältävät, mutta antaa olla – en syö näitä edes kuukausittain, joten eipä sillä mitään väliä. Ostin myös viilin, koska oli alennuksessa plus olin tehnyt mustikkakiisseliä lauantaina. Seuraan Vappu Pimiää instassa lähinnä hänen ruokasisällön vuoksi ja Vappu oli juuri jokin aika sitten kehunut kuinka hyvää kiisseli on viilin kanssa ja halusin testata. Vielä ostin kaksi purkkia kreikkalaista jugurttia, koska hämmentävää kyllä mun lähikaupassa juuri tämän merkin kreikkalainen jugurtti maksoi ”vain” 1,49 euroa, kun mun isommassa lähikaupassa hinta on 1,75 euroa. Keskustassa on kyllä omituiset hinnat eri kaupoissa, mutta harvemmin sitä jaksaa juosta eri kauppoja ympäri yhdellä kauppareissulla. Mutta kamalinta oli, että 8rullan vessapaperi maksoi 5,69 euroa! Olin järkyttynyt. Muistini mukaan tämä on ollut aiemmin siinä 3-4 euron luokkaa. En tiedä, ehkä vessapaperia pitää yrittää metsästää halvempaa jostain. Nyt en jaksanut sen enempää asiaa miettiä vaan ostin vain paketin. Tämä kauppareissu on malliesimerkki siitä, kun sinänsä ei tarvitse mitään, mutta onnistuu ostamaan vain kaikenlaista, koska no, on siellä kaupassa eli miksipä ei :DViikko 3 yhteensä 80,46 euroa, joka jakautuu seuraavasti:

  • Ruokaa kaupasta 56,05 euroa
  • Herkut ja juomat 8,93 euroa
  • Taloustarvikkeet/hygienia 15,48 euroa
  • Ravintolat 0 euroa

Vko 1, 2 ja 3 yhteensä 288,61 euroa:

  • Ruokaa ruokakaupasta 149,05 eur
  • Herkut ja juomat 48,73 eur
  • Taloustarvikkeet/hygienia 24,87 eur
  • Ravintola 65,96 eur

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maaliskuun tulot ja menot pienellä viiveellä

Maaliskuun budjettikausi loppui jo tuossa 20.3., mutta nyt vasta katsausta. Tämä kevät on kyllä kiireinen, en oikein muuta osaa sanoa. Touko...