lauantai 2. lokakuuta 2021

Sijoituskatsaus Q3

 


Ylläolevalta tilanne nyt näyttää. Sijoitusinto on hieman hälventynyt muun elämän tieltä. Mahdollisesti myös muille on käynyt näin - pörssissä on ollut ns tasaista heiluntaa viime aikoina eikä jatkuva nousutrendi ole enää perus. Mielenkiintoista saada tällaistakin kokemusta ja havaita niitä fiiliksiä mitä tämä itsessä aiheuttaa. Tuossa kesällä oli hetki kun kaikki osakkeet ja rahastot vihertivät, mutta nyt on taas noita punaisia riviä. Parhaimmillaan mulla oli voittoa yli 12.000 euroa, nyt ollaan hengailtu tuossa 9.000 - 10.000 euron välissä. Kirjoitin Q2-katsauksessa elokuun alussa, että salkkuni lähentelee 40.000 euroa ja nyt syyskuun lopussa edelleen ollaan 40.000 euron pinnassa. Ja olen siis rahaa laittanut sijoituksiin tänä aikana. Eli aika junnaamista. Tosiaan hyvä saada tätäkin kokemusta ja sitä että miten tähän suhtautuu. Eihän se kivalta tunnu (paljon kivempi se on seurata nousevia kursseja), mutta ei se nyt suuremmin vaikuta elämään. Ehkä jopa antaa hieman enemmän aikaa muihin juttuihin kun ei huvita niin tiiviisti seurata päivittäin pörssikursseja :D

Mitä tässä kolmen kuukauden aikana on salkussani tapahtunut? 

Heinäkuussa

Laitoin pörssiin rahaa 997 euroa. Ostin perusrahastot, tein kaksi ostoa YIT:tä ja yhden oston Valmetia. Heinäkuusta on nyt sen verran kauan aikaa, etten edes muista tehneeni näitä ostoja. Joku syy näihin varmaan oli. 

Elokuussa

Laitoin pörssiin 799 euroa. Ostin perusrahastot, tein kaksi ostoa YIT:tä ja yhden oston Valmetia. Ihan kuin olisin juuri kirjoittanut tämän kaksi sekuntia sitten. 

Syyskuussa

Laitoin pörssiin 1431 euroa. Homma pääsi hieman käsistä, koska syyskuussa oli jonkin verran markkinaheiluntaa joka huokutteli ostamaan. Ostin perusrahastot ja yhteen rahastoon tein ylimääräisen merkinnän. Lisäksi ostin pariin otteeseen lisää Konetta. Vähän yllättäen osallistuin myös Modulightin antiin. Tarkemmin annista kannattaa lukea Omavaraisuushaasteen kattavasta analyysista: Modulight listautumisanti-analyysi - Omavaraisuushaaste

Modulightin antiin osallistuminen oli tosiaan aika äkkinäinen päätös. Päätökseen vaikutti aika monta asiaa: yritys on tamperelainen, yrityksen talous on todella vahva, yrityksen ala kiinnostaa minua henkilökohtaisesti sekä lisäksi yritys on teknologia yritys ja näitä olen etsinyt lisää omaan salkkuuni. Yritys ei jaa osinkoa lainkaan, joten sinänsä tämä ei sovi omaan sijoitusstrategiaani, mutta nooh aina välillä on hyvä tehdä harha-askelia. 

Yksi syy osallistua oli alkupompun mahdollisuus, koska muu pörssi junnaa niin paikallaan. Halusin saada tyydystystä siitä, että joku osakkeistani nousee. Tämä ei toki ole mikään itsestäänselvyys, mutta huh kun tämä tarve tyydyttyi yli odotusten. Modulightin osake nousi ekan päivän aikana siinä 70%. Huh ja huh. Tästä on ajatus kirjoittaa vielä erikseen oma teksti, koska Modulight ei ole ainoa anti mihin olen tässä viime kuukausien aikana osallistunut. Olen vähän kokeillut IPO:n osallistumista ja niistä ns "pikavoiton" saamista, mutta tämä ei ole onnistunut ihan suunnitelmien mukaan. Eli sanoisin, ettei ihan mun juttu, mutta kirjoitan tästä enemmän, kun saan koottua ajatukseni tästä kasaan! 

2 kommenttia:

  1. Tämän vuoden aikana meille sijoittajille on tarjoiltu jos jonkinlaisia osakeanteja, joten ei ihmekään, jos fokus sijoitusstrategiasta horjuu ja tulee otettua harha-askelia osallistuessa IPOihin. Itsekin nimittäin sortunut samaan :D

    Nyt olen kuitenkin löytänyt oman uuden strategian ja aion tästä eteenpäin sijoittaa sijoitusyhtiön kautta enkä henkilökohtaisesti omistaen.

    Sijoitusmatkaani voi seurata osoitteessa: https://sijoitusyhtiokapitaali.wordpress.com/

    - Sijoitusyhtiö Kapitaali

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. IPOja on kyllä ollut enemmän kuin tarpeeksi tarjolla nyt viime aikoina ja lisää tulee :D Tällä hetkellä yritän pysyä niistä erossa, kun ei energia riitä yritysten tutkimiseen. Ja kiva kun on uusi blogi taas luettavana!

      Poista

Työmatkalla

Vaikka elämässä on parhaillaan sellaista hyvää kiirettä, niin vähän harmittaa, että se vie aikaa tältä blogilta nyt, kun mulla pitkästä aika...