tiistai 26. lokakuuta 2021

Syyskuun tavarat

Pysyvät tavarat

 • Pyjama
 • Verkkarit
 • Juomapullo
 • Termosmuki
 • Kirja

Kulutustavarat

 • Kasvovesi
 • Puhdistusmaito
 • Konetiskitabletteja
 • Biojätepussi

Kootut selitykset

Ostin uuden pyjaman, koska halusin ja koin tarvitsevani. Ostin uudet verkkarit hajonneiden tilalle. Sain lahjaksi työpaikaltani juomapullon ja termosmukin, jotka ovat kivat ja uskon että tarpeelliset - joten pidän ne! Sain myös lahjaksi yhden taidekirjan Marc Chagallin näyttelystä Sastamalassa viime kesänä. Teokset olivat loppu, kun itse kävin näyttelyssä, mutta yllätyksekseni eräs äitini ystävä oli jo aiemmin ostanut kirjan mulle ja sain sen nyt.  

Kulutustavaroissa ei mitään ihmeellistä; ihonpuhdistusaineet olivat lopussa ja ostin uudet. Samoin noi keittiötavarat loppuivat ja ostin lisää. 

Mä olen aika paljon tunnustellut fiiliksiäni mitä näiden tavaroiden kuukausikatsauksien kirjoittaminen itsessäni herättää. Mua ei oikeastaan huvittaisi näitä julkisesti enää kirjoittaa. Koen stressiä siitä, että mitä muut ovat mieltä ostoksistani ja niiden tarpeellisuudesta. Mutta ehkä juuri siksi julkaisen nämä nyt ainakin tämän vuoden loppuun. Yritän tässä opetella, että rahat ja päätökseni ovat omiani ja vastaan vain itselleni. Kuulostaa ehkä hieman hölmöltä, mutta jostain syystä olen aina vähän liikaa hakenut jotain "lupaa" ulkopuolelta; siis myös muissakin asioissa kuin vain raha-asioissa. Oma motivaationi kirjoittaa tätä blogia ja jakaa rahankäyttöäni näin puolijulkisesti, on esitellä yhden yksineläjän tapaa elää ja käyttää rahaa - mahdollisesti tuon vertaistukea jollekin tai sitten vain hämmästelyn aihetta toiselle. Itselleni mielekkäintä muiden talousblogien seuraamisessa on juurikin nähdä miten eri ihmiset eri elämäntilanteissa käyttävät rahaa. Niistä voi saada vinkkejä omaan rahankäyttöön, tosiaan vertaistukea tai sitten vain hämmästelyä siitä kuinka eri tavalla rahaa voi käyttää.

2 kommenttia:

 1. Minusta on kiva lukea muiden ostoksista/kulutustottumuksista ja sitä kautta pohtia omaa suhdetta kuluttamiseen ja omia valintoja.
  Mutta jos tuntuu että listaaminen rasittaa, niin on sulla paljon muutakin mielenkiintoista sisältöä blogissa, joten varmaan hyvä kuunnella itseään sen suhteen, mistä haluaa kirjoittaa ja sitten toimia sen mukaan.:)
  -k

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin tykkään lukea muiden kulutustottumuksista ja siksi niitä olen itsekin listannut. Jatkan ainakin tämän vuoden loppuun ja katsotaan sitten mitä ensi vuonna :)

   Ja kiitos superkivasta kommentista :) :) Ihana kuulla, että sisältö on mielenkiintoista. Kivaa loppuvuotta sulle!

   Poista

Raha tulee, raha menee...

Edessä on siis tammi-helmikuun menokatsaus. Nyt kun olen palannut töihin ja mun palkkapäivä on joka kuun 20. niin palaan budjettikuukauteen ...