tiistai 3. elokuuta 2021

Tahaton tauko

Ensimmäistä kertaa blogin noin nelivuotisen historian aikana pidin yli kuukauden kirjoitustauon. Olen tainnut aiemmin vähintään kaksi tekstiä saada aikaiseksi per kuukausi. Ainakin tulot ja menot katsauksen, jos en muuta.  

Tauko oli täysin suunnittelematon ja johtui ihan vain siitä, etten kesälomalla avannut tietokonetta kuin kerran (palkkapäivänä tehdäkseni elokuun budjetin ja syöttämällä heinäkuun budjettikauden luvut sisään). Heinäkuun alussa draftasin useampaa tekstiä, mutta ne jäi kaikki vaiheeseen, kun keskiviikkona 7. heinäkuuta kello 17.10 suljin koneen työpäivän jälkeen. 

Jotenkin teki tosi hyvää olla ihan täysin ilman konetta ja työsähköposteja. Joudun myöntämään, että varmaan viimeiset 4-5 vuotta olen jossain määrin tehnyt töitä joka kesäloma. Toki tähän on ollut aina joku "syy", mutta nyt pidin ihan totaalisen tauon. Unohdin työasiat melkein 100%:sta. Joka oli ihan mahtavaa. 

Tajusin myös, ettei mulla ole oikein ollut kesälomaa viimeiseen kolmeen kesään. Vuosi 2018 oli eka kesä Helsingissä ja olin juuri muuttanut toisen kerran. Piti olla Tampereella ja tällöin olin myös parisuhteessa, joka päättyi eroon kesäloman toisella viikolla mökkireissulla. Viimeinen lomaviikko meni itkiessä. Mukavaa. Kesälomalla 2019 muutin. Ostin uudiskohteen ja muutto oli ekalla lomaviikolla. Siinä piti myös aika paljon hoitaa ihan käytännön asioita varainsiirtoveron ym maksamisen kanssa, mitkä olivat uusia asioita. Sekä itse muutto ja vanhan asunnon siivous ja avainten luovutus ja sellainen shaiba. Enkä oikein päässyt eroon töistä lomalla, koska melkein heti loman jälkeen oli iso kokous Portugalissa, jonka järjestämisestä olin vastuussa. Viime vuoden 2020 kesäloma meni myös muuttaessa. Nyt ei riittänyt vain muutto vaan samalla myös etsin, löysin ja ostin uuden asunnon. Muutin tavarat viikoksi välivarastoon eli tein siinä oikeastaan kaksi muuttoa yhden sijasta. 

Mutta tänä kesänä ei. Sain vain lomailla joka oli ihanaa. Tein myös sen päätöksen, että lomailin pääasiassa yksin. Halusin ottaa rennosti ja mennä sinne minne nenä vei. Näin ei pysty toimimaan, jos suunnittelee lomaa muiden ihmisten kanssa. Ensimmäiset lomapäivät vain nautin vapaudesta. Kävin uimassa, terassilla, lenkillä, Ikeassa, uimassa, joogassa ja uimassa. Näin läheisiäni. Sitten olin reilun viikon roadtripillä, käyden eri kaupungeissa ja näin läheisiä keitä en ollut nähnyt pitkiiin aikoihin. Yövyin kivoissa hotelleissa. Vietin aikaa vanhempieni vapaa-ajanasunnolla Pohjanmaalla. Pyöräilin, uin, sanoin, lenkkeilin, söin, luin ja kävin joka päivä jäätelökioskilla. Loman puolivälissä palasin Tampereelle, jossa jatkoin hengailuelämää. Nautin vapaudesta ja siitä, että sain oikeasti tehdä juuri sitä mitä huvitti. Aloitin maalausprojektin ja jätin sen kesken. Loman lopussa olin pari päivää kummityttöjeni kanssa Helsingissä.

IHANA LOMA <3

Avasin koneen eilen, koska työt alkoivat. Oli aika vastenmielistä, olisin niin mielelläni jatkanut hengailua vielä ainakin viikon verran. Mutta loppujen lopuksi maanantai sujui yllättävän kivuttomasti ja tarvitsee myöntää, ettei se töidenaloitus nyt niin vastenmielistä ollut. Ihan mielenkiintoisia haasteita edessä. Olin kyllä tosi väsynyt ennen lomaa, koska silloin oli jo ihan valmis irtisanoutumaan :D

Naputtelin myös lukuja exceliin ja näin, että elämäni maksoi heinäkuussa 4.134 euroa. Ei hassummin. Summa koostuu etupäässä reissuista ja tein aika paljon hankintoja. Ja muutenkin kesälomalla olin aika go-with-the-flow enkä todellakaan suunnitellut kauppaostoksia. Kun joka päivä käy ostamassa vähän sitä sun tätä niin kyllähän ne eurot siitä kasaantuu. 

Toki isoihin menoihin vaikutti myös se, että vuosibonukset maksettiin kesäkuun lopussa. Kummasti viitsii tuhlata 4.000 euroa, kun saa silti vielä 4.000 euroa säästöönkin. Heinäkuun budjettikauden kirjoitus jäi tekemättä, mutta se on kyllä tarkoitus vielä tehdä, koska se on yksi vuoden mielenkiintoisimmista juuri harvinaisen isojen tulojen kannalta. Samoin kuin sijoituskatsaus puolelta vuodelta kuten myös vuosikulutuksen seuranta on tulossa. 

Jotain pieniä sijoituksia tein heinäkuussa ja seurasin markkinaa, mutta en kovinkaan aktiivisesti. Q2 osavuosikatsauksia olen kyllä seurannut, mutta eipä niissä mitään suuria yllätyksiä ole ollut - ellei yllätys ole se, että kaikilla pörssiyrityksillä on näemmä mennyt hyvin. Ja että hyväkään tulos ei ole aiheuttanut kurssinousua vaan pikemminkin laskua. Aika korkealla pörssikurssit ovat tällä hetkellä ja "normaalia" heinäkuun lomadippiä ei ole tullut. On mielenkiintoista nähdä, että millainen syksy on edessä.

Mutta nyt on vielä kesä! Ihana kesä ja onneksi olen vielä tässä lomanjälkeisessä euforiassa, että tämä rento fiilis jatkuu loputtomiin. Elokuu on vasta alussa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maaliskuun ruokaostosseuranta – viikko 4 (20.3. – 26.3.)

Maanantaina kävin kaupungilla lounaalla ja kahvilla, mutta olin äitini kanssa ja äiti maksoi <3 Tiistaina ei ruokaostoksia. Keskiviikko...