perjantai 9. lokakuuta 2020

20.000 euroa ylittyi!

Syyskuun viimeinen päivä vielä mentiin vähän vajaassa 20.000 eurossa sijoituksien kanssa, mutta viime kertaisista löpinöistäni huolimatta menin tekemään ostotoimeksiannon TietoEvrylle pari päivää sitten, kun kurssi lähti vähän laskuun. Sen ansiosta sijoitusteni yhteisarvo on tänään 9. lokakuuta 20.340,85 euroa. Aikamoista.

Muistan, kun 10.000 euron raja rikkoutui (itseasiassa melkein tasan vuosi sitten lokakuussa!) ja minua alkoi vähän pelottamaan, kun sijoitusteni arvo ylitti käteiseni arvon. Jotenkin mulle se 10.000 euron vararahasto oli jotain niin suurta ja ihmeellistä, että ahdisti hieman se, että mulla oli sama määrä rahaa kiinni jossain, missä periaatteessa voisi menettää kaikki rahat.

Onneksi tämä pelko helpotti suht nopeaa ja viisinumeroinenkin sijoitussalkku muuttui silmissäni vain numeroiksi.

Fun fact: aloitin sijoittamisen keväällä 2016 ja lokakuussa 2019 mulla oli ensimmäinen 10.000 euroa täynnä. Nyt sain seuraavan 10.000 euroa yhdessä vuodessa täyteen. Todella mielenkiintoista seurata, että kauanko menee seuraavan 10.000 euron keräämiseen – voiko aika oikeasti nopeutua vuodesta... Juuri nyt ei kyllä yhtään tunnu siltä, että se olisi mahdollista. Sitähän sanotaan, että tämä homma nopeutuu, mutta voikohan se oikeasti pitää paikkaansa myös minun kohdallani. Ehkä olenkin vain poikkeus sääntöön :D

Ja ymmärrän kyllä, että sijoitukset voivat myös mennä alaspäin. Mutta tänään perjantaina 9. lokakuuta 2020 nautiskelen 20.000 eurosta excelissäni: 


Aikaa jännää. En oikein tiedä mitä nyt seuraavaksi. Tosiaan mun tavoite oli saavuttaa 20.000 euroa vasta vuoden lopussa, mutta nyt olen vähän edellä aikatauluani. En tee tähän kylläkään mitään päivityksiä, vasta vuoden vaihteessa teen sitten uudet tavoitteet ensi vuodelle. 

Edelleen mietin, että myisinkö Wärtsilät vai en. Jotenkin ne tuolla ärsyttävät, mutta samalla en ihan täysin ole menettänyt uskoani tähän paperiin. Rahastoja mietin kovasti, että mitä alkaisin ostaa nyt tulevaisuudessa. Pohdin myös pitäisikö Nordnet smart-rahasto myydä, sehän jäi koronapohjille näköjään ihan pidempiaikaisesti. En ole vain kovin paljoa jaksanut näihin keskittyä muuton ja kaiken muun elämänhulinan ohella. Uusi rahastosijoitussuunnitelma on kyllä mun loppuvuoden agendalla. Jostain syystä pompin rahastosta toiseen ja olen aika paljon ostanut ja myynyt rahastoja tässä parin vuoden aikana. Olisi varmaan hyvä olla niidenkin kanssa vähän pitkäjänteisempi. 

 

 

5 kommenttia:

 1. Taulukon prosenttiosuudet on laskettu väärin?

  VastaaPoista
 2. Mukavan kokoinen sijoitussalkku on jo sinulla. Onnittelut yhden rajapyykin ylittämisestä! Itsellä ensimmäinen 10 000 täyttyi kesällä ja mukava tunnehan se oli. Viime aikoina on alkanut huomaamaan, että salkku on tosiaan kasvanut, kun päiväheiluntakin näkyy isompina summina salkun arvossa. Nyt pikkuhiljaa tuota 20 000 euron salkkua kohti.

  Itsekin kiinnitin huomiota taulukon prosenttikenttään: tuotto on taidettu tällä hetkellä jakaa arvolla oman rahan sijasta? Tällöin Wätsilälle tulee hassusti yli 100% tappio, kun todellinen on ymmärtääkseni -52% luokkaa. Eli muokkaisin: % = tuotto / oma rahaa. Saat sillä tuottoprosentit nousemaan kivasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvältä sullakin näyttää!

   Joo olet oikeassa (itse en jostain syystä noita prosentteja en ole oikein katsellut... tosiaan aikamoinen 100%n tappio Wärtsilällä), iso kiitos vinkistä miten korjata! Tämä ei ole oikein mun ydinosaamista, yleensä olen katsonut vain pankin sivuilta noi prosentit. Tosiaan olin ottanut prosentin tämän päivän arvosta, nyt muutin omasta rahasta ja näyttää vähän eriltä. Laitan korjatun taulukon vaikka tuonne mun sijoitusvälilehdelle.

   Poista
  2. Kiitti! Ja mukava, että pystyin olemaan avuksi. Itellekin prosenttilaskut tuntuu välillä haasteelta. Viime aikoina on tullut pyöriteltyä omia sijoituksia excelissä sen verran paljon, että hieman alkaa saada asioihin otetta. Nyt tosiaan päivitetyt prosentit kertoo sulle, paljonko kullekin sijoitukselle on kertynyt voittoa tai tappiota suhteessa siihen sijoitettuun omaan rahaan nähden. Eli esimerkiksi Wärtsilään sijoitetusta rahasta on kadonnut vähän yli puolet. Puolestaan Tokmanni on tuonut lähemmäs 60% voiton verrattuna siihen sijoitettuun rahaan.

   Poista

Vuoden 2022 sijoituskatsaus

Olipa tuskainen sijoitusvuosi 2022!  Ei tullut mitään joulurallia vaan selkeästi porukka tyhjensi salkuistaan tappiollisia osakkeita verotuk...