sunnuntai 22. syyskuuta 2019

Syyskuun rahankäyttöpäiväkirja viikko 3


Sunnuntai 15.9. 

Menin aamupäivällä uimaan ja saunaan, joka maksoi 6 euroa. Saunan jälkeen kahvi ja munkki 5,70 euroa. Kotimatkalla ruokakaupan kautta 6,15 euroa. Ruoanlaittoa, pyykinpesua, päikkäreitä ja telkkaria. Sateisana sunnuntaina ihan täydellistä. 


Maanantai 16.9.

Vapaapäivä ja menin Tampereelle terapiaan. Junassa mulla oli omat eväät (enkä edes ostanut junakahvia!), mutta perille kun pääsin niin siinä oli tunti aikaa ja menin kahville ja otin lohi-avokadoleivän 11 euroa. Parin tunnin tapaamisen jälkeen kävin lounaalla salaatilla 5,60 euroa. Paluujunamatkalle hain yhden take-away kahvin 2,5 euroa. 

Kun pääsin Helsinkiin niin meni suoraan työväenopiston järjestelmälle ILMAISELLE taidehistorian luennolle impressionisteista. Luennoitsija oli sama, kenen luennoille olen käynyt myös Tampereella. Hän on myös pari vuotta sitten muuttanut pääkaupunkiseudulle ja pitää luentoja nyt täällä. Kyse on siis luentosarjasta ja oli kyllä tosi mielenkiintoinen. Ekalla kerralla oli Paul Cezanne. Kotona oli seiskan jälkeen ja vihdoin pääsin syömään. 

Viime viikolla palkkasin itselleni personal trainerin ja homma saatiin käyntiin. Maksoin tänään 8 kuukauden ohjelma kerralla 1.988 euroa. 

Tiistai 17.9.

Oli aika väsynyt ja henkisesti raskas päivä erinäisistä syistä. Töissä söin lounaan 3,25 euroa. En jaksanut mennä illalla balettitunneille vaan hengailin vain kotona, luin pari tuntia, siivosin, järjestin mun lipaston ja katsoin Ensitreffit alttarilla. 

Keskiviikko 18.9. 

Rahaa meni lounaaseen 4,80 euroa. Olin töissä, kävin yhden kaverin kanssa asuntonäytössä (hänelle) ja tulin kotiin. Söin, katsoin telkkaria ja menin nukkumaan tosi aikaisin. Tällaista aina välillä. Jälkihuomio – taisin käydä kaupassa ennenkuin tulin kotiin... Ostin muistaakseni vain hedelmiä enkä ole laittanut merkille paljonko meni rahaa. Arvataan, että alle kympin eli mennään nyt vaikka sitten, että 10 euroa tasan. Maksan ruokaostokset käteisellä ja harvoin otan kuittia, joten tätä ei voi valitettavasti tarkistaa mistään. 

Torstai 19.9. 

Heräsin hyvällä fiiliksellä kiitos pitkien yöunien. Töissä tein aika pitkän päivän. Lounaaseen meni 4,80 euroa. Lähdin töistä joskus kuuden jälkeen ja tarkoitus oli käydä kaupassa. Kun pääsin kotimetroasemalle lähempänä kello seitsemää niin oli jo niin huutava nälkä, että kävin ostamassa lähikaupasta sushia, kaksi olutta, melonin ja marjoja. Rahaa meni 16,70 euroa. Halvemmalla olisi toki päässyt, jos olisi ostanut jotain kokattavaa ruokaa, mutta en pode tästä huonoa omaatuntoa, koska huomenna on palkkapäivä ja rahapussissa oli vielä 40 euroa ruokarahoja jäljellä. 

Perjantai 20.9. 

Palkkapäivä! Sinänsä en haluaisi elää palkkapäivästä palkkapäivään, mutta onhan se aina siistiä, kun palkkapäivä tulee ja näet paljonko viime kuulta jäi säästöön, saat taas maksettua lainanlyhennyksen asuntolainaan (ja näet kun se pienenee!) ja saat allokoida rahaa eri (säästö)tileille. Rahastoihin menee rahaa ja ne kasvavat taas pikkaisen. Uuden palkkakauden alkaessa on jotain samaa fiilistä kun vaikka uuden viikon alussa tai uuden vuodenajan alussa. Voit taas taputella menneet ajat ja katsoa eteenpäin.

Joka tapauksessa tein etäpäivän ja täten rahaa ei mennyt lounaaseen tms. Lämmitin pakkasessa ollutta linssikeittoa. Muutenhan sitä rahaa meni, koska palkkapäivä. Lainanlyhennys 795,58 euroa. Liikuntasetelit 25 euroa. Rahastot 150 euroa. Tein myös rahansiirrot säästötileille (yhteensä 1.979,71 euroa), mutta nämä nyt eivät ole rahankulutusta vaikka ns poistuvatkin käyttötililtä. Toisaalta jos näen rahastosiirrot kuluna niin enkö sitten nämäkin? Onpa hankalaa :D

Nostin myös ruokarahat käteisenä, joten summa hävisi käyttötililtä, mutta ovathan ne vielä tuolla rahapussissa. En tiedä kuinka fiksua on pitää ”isoja” summia rahapussissa, mutta eihän summa ole iso kuin ihan vain kuun alussa. Ja on oikeastaan aika kiva tunne, kun on ihan oikeaa rahaa rahapussissa. Olen kyllä jo pitkään suunnitellut, että alkaisin käyttämään s-tiliä ja s-korttia ruoka-, lounas-, ravintola- ja vapaa-aikaostoksiin. Tällöin mun omalla tilillä ei olisi tsiljoonia korttitapahtumia ja olisi myös helpompi hahmottaa, että paljonko on rahaa käytettävissä. Minun pitäisi vain mennä s-pankkiin hoitamaan tämä asia (olen hukannut pankkitunnukseni), mutten vain saa aikaiseksi. 

Ostin myös yhdet teatteriliput minulle ja kaverilleni, joka toki maksaa omansa minulle takaisin. Eli minun osuus oli 37,50 euroa. 

Iltapäivällä oli PT-tapaaminen. Tehtiin ensimmäinen lihaskuntotreeni. Ensimmäinen minulle vuosikausiin. Oli kivaa. Tapaamisen jälkeen kävin kaupassa (tortilla-ainekset) ja sinne meni 20,50 euroa. Illan vietin kotona, tein ruokaa, kirjoittelin tätä kirjoitusta ja katselin telkkaria. Pesin pyykkiä. Imuroin. Voi kun tämä elämä on riemukasta :D No ei, pidän tällaisista illoista ja kaipaan kyllä iltoja jolloin voin olla ihan yksin ja tehdä omia juttuja ilman että tarvitsee mennä minnekään.

Lauantai 21.9.

Täydellinen kotonahengailupäivä. Nukuin pitkään, söin pitkään aamupalaa ja katsoin Masterchef Australia uusintoja. Siivosin parvekkeeni ja pesin parvekelasit ja parvekkeenkaiteet. 

Yritys oli olla käyttämättä rahaa lainkaan tänä lauantaina, mutta törmäsin ongelmaan imurini kanssa. Minulla ei ollut oikeanlaisia pölypusseja ja kaikki roskat olivat menneet imurin sisälle (eli ei pölypussiin). Ei ihme, että imuteho oli ollut aika surkea! Joka tapauksessa aikaa meni imurin siivoamiseen ja kävin ostamassa uusia pölypusseja eli sinne meni 8,09 euroa. 

***************************************** 

Koko viikon aikana käytin rahaa huimat 2.952,17 euroa. En tähän laskenut mun rahastoon enkä säästötileille menneitä rahoja, en myöskään käteisenä nostettua 250 euroa. 

Summa on toki ihan hirveä määrä rahaa, mutta kun tästä vähentää PT:n ja asunnon lainanlyhennykseen menneet summat niin jäljelle jää 159,50 euroa. Tämä näyttäisi nyt tällä lyhellä katsauksella olevan mun aika peruskulutus. Joka on toki aika paljon rahaa. 

Ruokakauppaan meni 53,35 euroa. Lounaisiin 12,85 euroa. Ravintoloihin 24,80 euroa. Jäljelle jäävät 76,59 euroa meni teatterilippuun, ”avanto-uintiin”, liikuntaseteleihin ja pölypusseihin. Mistään näistä en ole valmis säästämään. Noh, pölypusseista en oikein voisikaan. 

Edelleen päädyn tähän samaan lopputulokseen, että ainoa aivan turha kategoria mun budjetissa on tuo ravintola. Ja noi työpaikkalounaat. Vaikka nyt nostin luonasbudjettini 100 euroon niin oikeasti olisin tosi tyytyväinen, jos joskus saisin sen 50 euroon. Nämä kaksi rahankäyttökohdetta on olleet mun suurimmat akilleenkantapääni koko ajan ja nämä myös minua ärsyttävät. Onneksi nyt tosiaan tämän painonpudotusprojektin myötä saan syyn myös sanoa näille kategorioille ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vuoden 2022 sijoituskatsaus

Olipa tuskainen sijoitusvuosi 2022!  Ei tullut mitään joulurallia vaan selkeästi porukka tyhjensi salkuistaan tappiollisia osakkeita verotuk...