torstai 19. syyskuuta 2019

Syyskuun (20.8. – 19.9.) tulot ja menot

Syyskuun olikin aikamoinen kuukausi! Paljon rahaa tuli, mutta myös paljon rahaa meni.

Tein yhden suunnittelemattoman ISON hankinnan. Palkkasin personal trainerin/fyssarin itselleni 8 kuukaudeksi. Kun maksoin kerralla koko summan niin sain 5% alennuksen ja reilun satasen maksoin liikuntaseteillä. Maksettavaksi jäi 1.988 euroa. Paljon rahaahan tuo on, mutta halusin tämän itselleni ostaa. Takana on vasta ensimmäisen tapaaminen, joten suuremmin en osaa vielä sanoa, että onko ollut hyvä vai ei. Alkuun olen tyytyväinen ja itse olen motivoitunut. Tarkoitus on kirjoittaa tästä oma teksti, että miksi päädyin tähän ratkaisuun ja mitä kaikkea tuolla rahasummalla saa.

Rahaa meni myös tulevaisuuteen: ostin laivaristeilyn marraskuulle 149 euroa ja teatteriliput 66 euroa. Tarkoitus olisi ostaa vielä kahdet teatteriliput. Ravintolabudjetti yllätys yllätys taas ylittyi. Toivottavasti tuo painonpudotusprojekti saisi tämänkin kategorian kuriin!

Säästöön (915 euroa) sain surullisen vähän ottaen huomioon kuinka paljon rahaa tuli tilille. Mutta joka tapauksessa jotain meni kuitenkin säästöön ja nyt huomenna tulevasta palkasta olisi tarkoitus laittaa huomattavasti enemmän. Ensi kuun palkka tulee olemaan vielä iso, koska saan vielä palkankorotuksia takautuvasti, mutta loppuvuosi on sitten vähän maltillisempaa. Veroprosentti on aika iso nyt, koska sain alkuvuoden bonukset ja ensimmäiset takaumat palkakorotuksesta johtuen alkuvuoden veroprosentilla. Eli loppuvuonna tulen saamaan käteen noin 200 euroa enemmän kuin alkuvuodesta. Ensi vuonna sitten näkee, että mikä veroprosentti mulla tulee olemaan tällä uudella palkalla ja paljonko jää käteen. 

Työmatkoja on loppuvuodeksi tiedossa nyt useampia, joten niistä tulee vähän ekstraa. Jännä muuten nyt seurata itseäni, että miten mun nyt käy, kun palkka jonkin verran nousi. Käykö tässä klassiset ja kulutus nousee lisäpalkan myötä vai onnistunko lisäämään säästöön menevää summaa? Tuo PT:n palkkaaminen on kyllä ihan selvä juttu tästä elintasoinflaatiosta, en tiedä olisinko PT:n satsannut ilman palkankorotusta. Todennäköisesti en. Muuten en mielestäni suuremmin tässä kuussa tuhlaillut. Ravintolabudjetti ylittyi kuten aina, mutta se on tapahtunut myös aiemminkin, joten ei liity palkan suuruuteen. Ruokabudjettia nostin 50 eurolla. Olen tähän tyytyväinen, koska nyt mun ei tässä kuussa ole yhtään tarvinnut katsoa, että riittääkö ruokarahat. Tänään ruokarahaa on vielä 40 euroa jäljellä. Lounasbudjetin nostin myös 80 eurosta 100 euroon ja tämä on nyt myös riittänyt hyvin (vaikka mukana oli yksi 19 euron lounaspitsa). Bussilippuun meni paljon rahaa, mutta ensi kuussa sitä ei taas tarvitse maksaa. Harrastusmenot oli pienemmät kuin budjetoitu, vaatteita ja kosmetiikkaa en ostanut lainkaan vaikka olin niihin rahaa varannut.

Myin Marimekon osakkeeni ja pitäisi keksiä mitä ostan tilalle. Yritin ostaa vähän Nordeaa, mutta asettamani hinta ei osunut kohdalleen, joten se ei mennyt läpi. Joka tapauksessa nyt näyttää positiiviselta, että tavoitan 10.000 euron sijoitussalkun arvon huomattavasti ennen vuoden vaihdetta kuin alkuperäinen tavoite. Riippuu toki noista pörssikursseista.

Eipä tässä oikein kummempia. Vähän omituinen kuukausi ollut sekä hyvällä että huonolla tavalla. Alla perinteinen kuvakaappaus mun budjetti-excelistä.

Ensi kertaan! 2 kommenttia:

  1. Toivotaav että PT on hyvä ja rahan arvoinen. Ihan fiksua sinänäsä, että maksoit kerralla pois niin sait 5% alennuksen. :) Tsemppiä elämäntaparemonttiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Samaa toivon minäkin ja onneksi ainakin kahden ekan tapaamisen jälkeen vaikuttaa lupaavalta ja oma motivaatio on hyvä :)

      Poista

Vuoden 2022 sijoituskatsaus

Olipa tuskainen sijoitusvuosi 2022!  Ei tullut mitään joulurallia vaan selkeästi porukka tyhjensi salkuistaan tappiollisia osakkeita verotuk...