perjantai 12. heinäkuuta 2019

Tuhlailun kuukausi

Huh mitä rahankäyttöä! Aikamoinen kuukausi minulla takana.

Kaikkihan alkoi siitä, että maksoin uuden asuntoni.

Sitten alkoi muutto ja hankinnat uuteen kotiin (pysyin budjetissa täysin – suunnitelmassa melko täysin, ihan vain pikkasen lähti mopo keulimaan ;)). 

Siinä samalla alkoi sitten loma. 

Siinä samalla maksettiin bonukset ja pitkästä aikaa pääsin osakekaupoille. 

Sitten siinä muistin, että silmälasit ja aurinkolasit pitää vihdoin uusia, joten mitä sitä sitten muuta kuin optikolle ja lasien valintaan. 

Ja pitihän tässä kaikessa asunnonoston ja bonusten saannin yhteydessä sitä verottajaakin muistaa, ettei verottajalle tule paha mieli. 

Että tällaista täällä. 

Muuttokuluihin olin varannut 3.000 euroa ja rahaa kului 2.983,59 euroa. Eli 16,41 euroa alle budjetin! Aika voittajaolo. Rahaa meni siis muuttofirmaan, tarvittaviin hankintoihin (lista löytyy täältä https://glendoraraha.blogspot.com/2019/06/alkukesan-ajatuksia-ja-muuttokulujen.html), muutonaikaiseen ulkonasyöntiin sekä muutossa kaverina olleiden ruokkimiseen. Pysyin aika hyvin tavaralistassa, jonka olin itselleni tehnyt, että mitä tarvitsen. Lähdin keulimaan vain seuraavissa:

  • Ostin Aaltomaljakon; Iittalalla oli ale ja olen tästä haaveillut jo useamman vuoden.
  • Parvekesohvien selkätyynyjä ei ollut saatavilla Ikeassa, joten näiden sijaan ostin sohvan selkänojatuoleiksi himoamani Finlaysonin räsymattotyynyt. Parvekesohvabudjetti ylittyi noin 80 euro suunnitellusta 600 eurosta. Tarvitsin myös isuinosien sohvatyynyjen alle liukuesteet, koska tyynyt eivät pysyneet paikoillaan, joten pari ekstra euroa tuli myös liukuesteistä.
  • Unohdin, että tarvitsen myös uuden paistinpannun (kaksi aiempaa menivät roskiin, toinen oli rikki, toinen jo aika pitkällä menossa rikki). Ostin tarjouksesta noin 30 eurolla.
  • Uusissa pyyhkeissä lähdin myös keulimaan ja budjetti ylittyi noin 60 eurolla. En osannut päättää, minkä mallin haluan, joten päädyin ostamaan yhden kutakin halumaani. Eli ostin viisi pyyhettä kolmen sijaan ja tästä budjetti ylittyi.
  • Haluamaani imuria ei juuri ollut saatavilla Prismassa, kun menin sitä ostamaan, joten ostin toisen mallin. Hinta-arvio ylittyi 20 eurolla.
  • Tarvitsin varasängylleni kuljetuksen, joten se lisäsi hintaa 60 eurolla.
  • Käytin myös jonkin verran taksia muuton yhteydessä tavaroiden rahtaamiseen, joten siitä tuli vähän lisäkuluja. Muuton yhteydessä autottomuus on aika kökköä. Onneksi autolliset kaverini auttoivat ja tosiaan taksilla pääsi myös. Rahtasin kyllä aika paljon tavaraa kävellen ja kantaen paikasta A paikkaan B (kuten vanhan imurini kierrätykseen), joten kunto kyllä nousi! (ja selkä tuli kipeäksi)

Ensin 3.000 euroa tuntui olevan iso summa, mutta kyllä se siitä nopeasti hupeni, kun rahaa alkoi käyttämään. Raha on nopea häviämään! Mutta todella hyvä, että tämä raha oli etukäteen tilillä.

Tämän vuoden kesälomaan olen varannut 1.000 euroa ja käytetty on nyt noin 350 euroa, joten tämän kanssa menee aika hyvin. Reilu viikko vielä jäljellä ja vaikka kesän reissut on vasta edessä (yhdet festarit ja yksi mökkiviikonloppu) niin enköhän budjetissa tule olemaan. Tästä tarkemmin sitten heinäkuun budjettikoonnissa. 

Pääsin tosiaan pitkästä aikaa osakeostoksille. Ostin kahta yritystä ja yhteensä rahaa kuluineen tähän meni 2.007,50 euroa. Osakeshoppailu on kyllä koukuttavaa.

Olin unohtanut heinäkuun budjettia tehdessäni (??), että tarvitsen uudet silmälasit ja aurinkolasit (vahvuuksilla). Minulla ei ole ollut käyttökelpoisia aurinkolaseja voimakkuuksilla kahteen vuoteen, joten näille oli tarvetta. Tähän astin olen ratkaissut ongelman käyttämällä lippistä (ei toimi). Minulla on aurinkolasit vanhoilla voimakkuuksilla, mutta koska näissä ei ole tarvitsemaani prismaa (piilokarsastukseen) niin lasien käyttö aiheuttaa huimausta. Joka tapauksessa kiitos kesäalen sain kahdet lasit hintaan 683 euroa. Mielestäni tämä oli jees hinta ottaen huomioon, että minulla on tätä prismaa ja nyt tuli vielä itse silmälaseihin lähinäönkorjausta (tervetuloa ikänäkö!). 

Ja tosiaan se verottaja. Olen tässä kuukauden aikana maksanut nyt vähän reilun 10.000 euroa veroja. Aika hullua. Edes osakesalkkuni ei ole 10.000 euron arvoinen! Mutta verottaja on sitä mieltä, että minun kuuluu tuollainen rahasumma hänelle antaa, koska verottajalla on rahoille parempaa käyttöä kuin minulla. No kyllähän minäkin toki nautin teistä, joukkoliikenteestä ja kirjaston palveluista. Uimarannat ovat myös tosi jees näin kesällä! Ja museoista vasta pidänkin :) No näin iso summa verottajalle tietysti johtuu bonuksista jotka maksettiin ja varainsiirtoverosta (hulluin vero ikinä!). No ei siinä, ymmärrän kyllä, että olen etuikeutettu, kun saan ja minulla on varaa näin isoja veroja maksaa, mutta kyllähän tämä vähän hullulta tuntuu.. Olen kuitenkin melko keskituloinen tallaaja omasta mielestäni.

Samaan syssyyn tein vielä yhden isomman hankinnan työni puolesta tällä viikolla, joka oli yhteensä noin 3.000 euroa. Toki tämän maksoin työnantajan kortilla, mutta tässä rahankäyttöähkyssä sekin jo tuntui vähän pahalta :D

Että kerrankin saan tuntea olevani kunnon kansalainen! Olen nyt kuluttanut, kuluttanut ja kuluttanut sekä maksanut tuloveroa, varainsiirtoveroja ja veroja alvien muodossa. Toivottavasti tyypit Arkadianmäellä ovat nyt tyytyväisiä minuun :D Yleisen mielipiteen mukaan minähän olen tällainen vähän turha yhteiskunnanjäsen, koska en tee lapsia ja säästelen rahojani ja yritän olla ostamatta mitään turhaa tavaraa*. 

Säästösyyskuu on kyllä ehdottomasti vielä listalla, tarvitsen vastapainoa tälle järjettömälle rahankäytölle! Mutta tästä myöhemmin, nyt vielä nautitaan kesästä – ja onhan kesälomabudjettia vielä useampi satanen käyttämättä ;) 


*Tämä lause on toki hieman ironinen, mutta onhan siinä totuuden siemen ja kuvastaa kyllä sitä, miten koen, että poliittinen yhteiskunta minuun suhtautuu. Mutta se on politiikkaa ja yritän pitää blogini tästä erossa, joten jääköön tämä ainoaksi tämänkaltaiseksi kommentiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Marraskuun neljäs viikko

Viikon aikana ei ollut suuria rahatapahtumia verrattuna edelliseen. Ei kyllä oikein muitakaan tapahtumia, sain flunssan ja olen ollut nyt sä...