sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Tuhlaileva lauantai

Tiedättekö, kun joskus on pitkiä aikoja, ettei rahaa käytä juuri lainkaan muuhun kuin ruokaan ja sellaisiin pakollisiin laskuihin, mutta sitten tulee se kaunis päivä, kun rahaa palaa. 

Mulla eilen oli sellainen päivä. Ensin olin aamupäivällä työkaverin kanssa shoppailemassa. Meillä on keväällä työpaikkamme konferenssi, jossa on gaalaillallinen ja pukukoodina cocktail-asu mustana tai tummansinisenä. Viime vuonna olin kyseisessä tilaisuudessa äitini mustassa pikkumustassa ja kollegaltani lainaamassani kaulukorussa. Tänä vuonna halusin panostaa vähän enemmän ja pitkästä aikaa etsiä itselleni jonkun kivan ja uuden mekon. Kaksi pikkumustaa mulla on jo kaapissa (äitini ja yksi omani, jota olen käyttänyt jo viiden vuoden ajan todella monessa tilaisuudessa), joten halusin tummasinisen. Tarvitsee sanoa, että näin maaliskuussa juhlamekkoja ei ole myynnissä. Ilmeisesti niitä on myynnissä vain sesonkiaikaan loppuvuodesta ja lähempänä sitten kevään juhlia. Joten etsintä oli melko tuskaisaa, mutta onnistuin kuitenkin löytämään tosi kivan mekon ja kahdesta vaihtoehdosta kerrankin edullisempi oli se parempi! Mekko maksoi 139 euroa, toinen vaihtoehto olisi maksanut vähän vajaa 300 euroa… Budjettini oli 200 euroa eli tässähän tuli varsinaista säästöä :D

Löytyneiden ostosten jälkeen mentiin juhlistamaan onnistumisia kahvilla, jossa päädyimme ottamaan lasilliset kuohuvaa kahvin sijasta. Hinnaksi tuli 20,50 euroa voileivän ja kakkupalan kera. 

Illalla menin ystävieni kanssa syömään ravintolaan, jossa hintalappu oli 37,50 euroa ja sen jälkeen balettiin. Baletissa join kaksi lasia kuohuvaa á 12 euroa eli yhteensä 24 euroa. Baletti oli ihana. En ole yli vuoteen käynyt baletissa vaikka kansallisbaletti on melkein naapurissa ja baletti on yksi omista suosikki-kulttuuri-jutuistani. Ihanaa kun alkaa taas pääsemään normaaliin elämään kiinni viime vuoden muutto- ja paikkakunnanvaihdos-shokkien jälkeen. 

Ilalla kotiin tullessa hain vielä lähikaupasta karkkipussin (pienen!) ja suklaapatukan illan tv-leffaa varten, yhteensä 1,45 euroa. 

Eilisen hinnaksi tuli siis kokonaisuudessaan 222,45 euroa. Summa tuntuu aika kovalta näin äkkiseltään, mutta olen tyytyväinen kaikkeen mihin rahani tuhlasin. Säästämiseen kyllästyneenä muutenkin olen päättänyt pitää tuhlailevan budjettikuukauden, joten tämä lauantai sopi teemaan ihan loistavasti! 

P.S. Kirjoitustahti on ollut vähän hitaanlainen viime aikoina, joka pääasiassa johtuu siitä, että en tosiaan omista tietokonetta ja aika harvoin työkonetta raahaan kotiin asti. Ja viime aikoina, kun olen koneen kotiini tuonut niin olen tehnyt vain töitä. Alkuvuosi on ollut aika työpainotteinen erinäisistä projekteista johtuen, mutta nyt huhtikuussa pitäisi alkaa helpottamaan. Teksti-ideoita on kyllä pää täynnä ja halua on kirjoittaa enemmänkin. Seuraava konmari-kirjoituskin on jo työn alla eli kyllä näitä tekstejä täältä tulee :)

2 kommenttia:

  1. Tiedän _niin_ tuon tunteen, että pitkän ihanan kuivan kauden (=ostamattomuuden) jälkeen yhtäkkiä kaikki leviää käsistä ja pitää osta yhtä ja toista. Tuntuu, että kaikki on pilalla! Mulle maaliskuusta tuli sellainen, kun piti hankkia läppäri, tuli hammaslääkärimaksut, perhepiirissä synttäreitä ja sitten vielä kevään ensimmäinen mökkimatka kaikkine mökkiostoksineen, niin... voi itku =).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä on siis liikkeellä.. kyllä se taas tästä :D

      Poista

Raha tulee, raha menee...

Edessä on siis tammi-helmikuun menokatsaus. Nyt kun olen palannut töihin ja mun palkkapäivä on joka kuun 20. niin palaan budjettikuukauteen ...