maanantai 25. maaliskuuta 2019

Maaliskuun budjettikauden toteuma

Mun budjettimaaliskuu loppui 19.3. Kuukausi meni ihan perustavalla, sain hyvin rahaa säästöön, alkukuusta tuhlailtiin, loppukuu oli sitten rauhallisempi. Palkkaa tuli tosi hyvin johtuen talvilomarahoista. Päivärahoja tuli myös ja yllätykseksi ensimmäiset osingot kilahtivat tilille! Olen alustavasti laskenut, että noin 100 euroa pitäisi saada osinkoina tänä keväänä, mutta en ole ihan varma osaanko laskea tätä oikein. Eipä tuolla niin väliä, kaikki ylimääräinen on tervetullutta. Tulevat osingot kyllä houkuttelevat ostamaan lisää osakkeita, mutta pysyn suunnitelmassani laittaa kaikki ylimääräinen asuntoa varten ja vasta kesällä jatkaa taas osakesijoituksia, kun asunnonostokuviot ovat selvillä.

Lounas- ja ravintolabudjetit ylittyivät taas kerran, mutta en aio itseäni tästä suuremmin ruoskia. Selkeästi nämä ovat akilleenkantapääni, mutta niin kauan kuin saan rahaa säästöön ja en nyt visalla ala tällaisia kuluja maksamaan niin homma on ok.

Pari päivää ennen kuun loppua päätin tuhlata koko lopputilin (vajaa 70 euroa) ostamalla paidan! Sitten tilillä olikin enää joku reilu euro ja pari päivää oli kuuta vielä jäljellä. Eihän siinä mitään - sinänsä mitään ei ollut enää edessä ja käteistä siis oli vielä lompakossa, mutta onhan se jännä tunne, kun käyttötilillä ei ole enää yhtään rahaa. Olin jo vähän myös fiilistellyt, että olisin sen melkein 70 euroa saanut lisää säästöön, mutta eipä siinä näin käynyt. Päätös oli tietoinen ja olen siitä itseasiassa tyytyväinen, koska viime aikoina musta on alkanut tuntua, että ajatukset pyörii liikaa rahan ja rahan säästämisen ympärillä, joten jonkinlainen tuhlailu on ihan tervettä. 

Saavuttaakseni tasapainoa päätinkin viettää seuraavan budjettikuukauden ihan vain tuhlaillen. Minulle tämä siis tarkoittaa, että budjetoin koko palkan menoihin enkä säästöön lainkaan. Rahastoihin rahaa menee toki suunnitelmien mukaan, mutta muuten en ajatellut säästää. Tai no siis 52-viikkohaaste rullaa ja tuo mun 20 euron muu säästö. Mutta ei muuta :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Marraskuun neljäs viikko

Viikon aikana ei ollut suuria rahatapahtumia verrattuna edelliseen. Ei kyllä oikein muitakaan tapahtumia, sain flunssan ja olen ollut nyt sä...