tiistai 12. helmikuuta 2019

Viikko palkkapäivään ja 1.000 euron säästöhaaste

Viikon päästä huomenna tulee palkka.

Kuukausi on mennyt ihan hyvin, vähän ylityksiä ja vähän alituksia. Laitoin jo ensi viikon 52-viikkosäästön etukäteen omalle tililleen ja excel näytti, että tämän kuun säästösumma on yhteensä 972,93 euroa.

Päätin haastaa itseni saamaan tämän kuun säästösumman yli 1.000 euroon. Tämä on vain vaivaiset 28 euroa. Käteistä rahaa on ruokaa varten rahapussissa 40 euroa. Ruokaa on sen verran kaapissa, että se riittää tuohon perjantaille (maitoa ja hedelmiä pitää käydä ostamassa) eli la-ti ruokaostokset pitää tehdä tuolla 40 eurolla. En usko, että tämä on mikään ongelma (tai ei ainakaan pitäisi olla!).

Käyttötilillä on rahaa 46 euroa. Eli tästä tuo 28 euroa pitäisi nipistää. Sinänsä ei pitäisi olla ongelma, ainoa mitä on tiedossa on työpaikkalounaita. Jotka tietysti voi korvata eväillä :)

Viikonlopuksi ei ole suunnitelmia. Mitään laskuja ei ole tulossa, kaikki on maksettu mitä on pitänytkin. Bussikortilla on lippua jäljellä. Eli pitäisi olla pala kakkua.

Haasteeksi tämän kohdallani tuo se, että minun on vaikea kieltäytyä menoista rahaan vedoten. Mutta nyt aion sen tehdä. Haluan onnistua viettämään viikon käyttämättä rahaa vaikka kuinka kuka huokuttelisi minua minne. Minulle on äärimmäisen vaikea kieltäytyä esimerkiksi ehdotuksesta mennä kahville, jos periaatteessa rahaa olisi, mutta en vain erinäisistä syistä halua käyttää sitä. Haluan opetella tätä. Nyt on hyvä tilaisuus. Tavaroiden ostaminen ei ole ongelma, mutta tuo ystävien kutsuista kieltäytyminen on.

Ja siis kyse ei ole, että olisin pihistellyt koko kuun. Viime perjantainakin olin jääkiekko-ottelussa, ulkona syömässä ja baarissa. Rahaa meni 75 euroa (ravintolabudjetti ylittyi taas kerran).

En tiedä miksi niin paljon pelkään muiden pitävän minua pihinä. Omasta mielestäni en ole pihi, aina välillä vain priorisoin säästämisen. Mielestäni minulla on tähän oikeus. Oma on asiani mitä rahoillani teen. En tiedä miksi koen tämän niin haasteellisena. Tulevan viikon ajan aion kirjoittaa vihkoon ylös kaikki jutut, mistä joudun tämän haasteen vuoksi kieltäytymään ja mitä tunteita se minussa herättää. Haluan nyt vähän tutkiskella tätä asiaa ja yleensä parasta omien ajatustensa ymmärtämiseen on kirjoittaa niitä ylös.

Mutta palaan viikon päästä kertomaan, että miten minun kävi!

2 kommenttia:

 1. Tsemppiä!

  Tiedän niin tuon tunteen. En itsekään koskaan oikein kehtaa kieltäytyä lähtemästä syömään tai kahville vain sen takia että haluaisin säästää ennemmin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä ja vertaistuesta! Se on kyllä jännä kuinka hankalalta se kieltäytyminen tuntuu 🤔

   Poista

Toukokuun tulot ja menot

Toukokuussa tuloja oli peruspalkka ja osingot. Sain osinkoja Elisalta, Marimekolta, Orthexilta ja Bolidenilta. Ensi kuussa tulee vielä Sammo...