keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Helmikuun 1.000 euron säästöhaasteen lopputulos

Pääsin tavoitteeseen! Tänään oli palkkapäivä ja sain säästöön viime kuulta 1.003,92 euroa, joka on 37% säästöaste nettotuloista. 

Mielestäni tämä on aika hyvin 2.700 euron nettotuloista ja ottaen huomioon, että asumiseeni menee yli 1.000 euroa. Eli elämiseen käytin sellaiset 700 euroa. Tarkempi selvitys tulee sitten helmikuun budjettikoonnista.

Viikko sujui ihan ok. Söin lounaan vähän liian usein ulkona, vain kahtena päivänä toin eväät. Tilillä oli viikko sitten 46 euroa ja tästä sain säästöön vielä 30,99 euroa eli tavoite 28 euroa täyttyi. Käteistä oli 30 euroa ja tämä kyllä tuli aikalailla käytettyä, pari euroa taitaa olla lompakossa. Maksoin kaksi lounasta käteisellä eli vähän oikaisin mutkia ja täten lounasbudjetti ylittyi, mutta vastaavasti sitten ruokakauppabudjetti alittui. Sunnuntaina vähän ”huijasin” ja söin kaverillani sunnuntaipäivällisen free-of-charge. Sovittiin, että minä laitan ruokaa sitten joku toinen kerta.

Kieltäydyin kutsusta lähteä viikonloppuna avantouimaan ja saunaan, mutta tämä johtui ensisijaisesti siitä-kerran-kuussa-jutusta. Todennäköisesti olisin muuten lähtenyt, se maksaa vain kuusi euroa ja tällöin olisin vienyt eväät maanantaina. Loppujen lopuksi ei tullut tilanteita eteen, jossa olisi pitänyt niin kieltäytyä jostain. Kukaan ei pyytänyt mihinkään :D (Paitsi tuonne avantoon ja sunnuntaikävelylle&päivälliselle.)

En tiedä oliko tämä nyt niin järkevä haaste. Tuo ehkä liikaa stressiä miettiä koko ajan rahaa ja yrittää säästää kaikki mahdollinen. En nyt oikein osaa sanoa. Tulipa tehtyä ja sain yli 1.000 euroa säästöön. Ensi kerralla sitten uudenlainen haaste.

6 kommenttia:

 1. Ihan hyvä haaste varmaan kokeeksi. Ja hienon säästöprosentin sait säästöön. Sinulla on aika isot asumiskulut, jos ne ovat yli 1000 euroa. En muista oletko avannut asumiskuluja tänne blogiin tarkemmin. Maksatko omaa asuntoa ennen aikaisella aikataululla?

  VastaaPoista
 2. Olin kirjoittamassa samaa mitä Pmp jo kommentoi. Lähempänä 40% asumiseen tuntuu suurelta?

  VastaaPoista
 3. Hyvä haaste!
  Tonni kuussa on kiva pyöreä summa :) Ja erittäin hyvä prosentti!

  Mutta nyt kun luen muiden kommentteja ja itsekin mietin asiaa, niin tuo 40% tuntuu minustakin suurelta. Tosin juuri laskin tästä innostuneena oman prosentin, joka oli 25%.
  Tai tarkemmin sanottuna prosentti on koko taloutemme prosentti.

  Kohti uusia haasteita :) Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 4. Joo mulla on kovat asumiskulut - tämän hetkinen vuokra on 1.022€. Olen ostanut asunnon, joka valmistuu nyt keväällä, mutta se ei suuremmin tule laskemaan asumiskustannuksia (ehkä muutamalla kympillä). Tämä on tietoinen valinta, jonka ymmärrän toki vaikuttavan taloudelliseen etenemiseeni. Mutta näin se nyt vain on niin kauan kuin asun pääkaupunkiseudulla tai kunnes pariudun 😃 Voisin avata tätä jossain blogikirjoituksessa tarkemmin!

  VastaaPoista
 5. Ja kaikille hyvää viikonloppua, onneksi on perjantai taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää viikonloppua! :) Ja onnea hienosta säästösummasta!

   Poista

Toukokuun tulot ja menot

Toukokuussa tuloja oli peruspalkka ja osingot. Sain osinkoja Elisalta, Marimekolta, Orthexilta ja Bolidenilta. Ensi kuussa tulee vielä Sammo...