perjantai 20. huhtikuuta 2018

Huhtikuun tulot ja menot

Buaah. Huhtikuun budjetointi meni enemmän kuin pieleen. Loppujen lopuksi en käyttänyt enempää rahaa kuin mitä rahaa tuli, mutta siis budjetoin ihan miten sattuu. Käytin superisti rahaa sellaiseen mitä en ollut budjetoinut. Ehkä tämä osaltaan kertoo siitä, että olen mennyt suht tiukalla budjetilla viimeisest kuukaudet ja tuli vain hankintoja/menoja, jotka olivat tarpeellisia. Esimerkiksi rahaa meni sokerointiin. Toki tämän olisi voinut vielä välttää, mutta halusin (ja koska uusi ihmissuhde).

No mutta tässä on lukuja. Ensin budjetoitu summa ja perässä todellinen summa suluissa, jos eri kuin budjetoitu. Luvut ovat siis ajanjaksolta 20.3. -19.4.

Tulot: 2.705,41€ (nyt tuli vain palkkaa, ei mitään ekstraa)

Menot:
Vuokra              945€
Liitto                 38,79€
Terveys             92€
Bussi                  110€                    (81,10€)
Ruoka                300€
Ekstra                 200€                    (675,41€)*
Liik.setelit         16€
Lentolippu        269€
Hotelli                61€
Junaliput           60€                     (57€)
Työmatka         100€                   (0€ - kustansin pienet kulut työmatkoilla käteisvarannoista)
Rahastot           70€
Pääsiäinen       300€                    (79,50€)
Ylijäämä            143,62€              (20,61€)

Yhteensä          2.705,41€          (2.705,41€)

Säästöprosentti huikea 3,3%! Hahaaa. Eli en kauheasti välittänyt budjetista nyt huhtikuusta. Minulla piti olla pääsiäisenä kaksi matkaa, joista vain toinen toteutui, joten tämä osaltaan laski pääsiäisen kuluja. Työmatkoilla kävi sattumalta niin että melkein kaikki kulut maksettiin ja selvisin minimaalisilla omavastuilla (tyyliin 2 euron jäätelöpallo). Vappuna olen menossa lappiin, siitä aiheutui lentolippukuluja. Huomaa heti, että kun tekee jotain matkustamiseen viittavaa niin kulut nousevat huimasti. Itsellä matkakuluihin meni huhtikuussa 466,50 euroa, mikä on kyllä iso summa rahaa.

Huhtikuussa oli luonnollisesti myös lainanlyhennys ja vastike omistamastani asunnosta, mutta ne kuitataan vuokratuloilla. Lisäksi löysin uuden asunnon ja sen vakuuden maksuun meni 250€. En tätä laskenut budjettiin mukaan, koska minulla oli säästöjä erikseen nimenomaan tätä varten. Samasta säästötilistä menee myös muuton kulut. Tämä säästötili on siis ihan täysin erillinen vararahastosta, vararahastossa on edelleen sinne laitetut 10.000 euroa.

Olen niin helpottunut uudesta asunnosta. Päivä päivältä on ollut vaikeampaa asua tämänhetkisessä asunnossa. Valitettavasti  muutto on tulossa vasta toukokuun puolivälissä eli noin kuukausi vielä edessä, mutta minulla on jo sotasuunnitelma, miten pääsen minimiyöpymisillä tämänhetkisessä asunnossani. Uuden asunnon vuokra on enemmän kuin nykyisen, mutta päätin laittaa tähän enemmän rahaa, jotta saan oikeasti sellaisen missä viihdyn. Tämä oli tietoinen päätös ja minusta päätös on sen arvoinen. Minulle koti on tärkeä ja haluan sellaisen missä viihdyn. Pihistän sitten muissa asioissa. Joka tapauksessa kodilla, jossa en halua olla (ja jossa en ole), ei tee mitään ja raha menee vielä enemmän hukkaan. Mieluummin maksan enemmän ja saan vastinetta rahoilleni. Mutta helpotus uuden asunnon löytämisestä on ollut valtava. Valtava.
Toukokuun palkkakausi (20.4. – 19.5.) tulee olemaan vielä tiukka johtuen muutosta sekä siitä että maksan kaksi viikkoa kahta vuokraa päällekkäin. Kesäkuun palkkakausi (20.5. - 19.6.) pitäisi olla sitten ihan normaali (toki tähän taitaa tulla jo jotain kesälomakuluja) ja sen jälkeen heinäkuun palkkakautena (20.6.-19.7.) tilanne tulee olemaan taas huomattavasti parempi: heinäkuun palkassa maksetaan bonukset sekä puolet lomarahoista. Eli valoa on näkyvissä! Kesäkuussa myös minun pitäisä saada nykyisen kämpän takuuvuokra takaisin, joka on lähemmäs kaksi tonnia. Nämä minun olisi suunnitelmissa laittaa vielä askeleeseen kolme, jotta saan haaveilemani 12.000 euroa täyteen. Sitten syksyllä alan toteuttamaan seuraavia askelia. Kyllä tämä taas tästä alkaa näyttämään hyvältä.


*Tarkemmin ekstra-kategoria:
Kengät 189€
Sokerointi 108€
2 x säilytyslaatikko 39,98€
Lisäksi lukuisia, lukuisia ravintolakuluja, yksi hygieniatuote, reseptilääkkeitä ja mitä vielä en oikein muista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vuoden 2022 sijoituskatsaus

Olipa tuskainen sijoitusvuosi 2022!  Ei tullut mitään joulurallia vaan selkeästi porukka tyhjensi salkuistaan tappiollisia osakkeita verotuk...