sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Mitä tavaroita ostin maaliskuussa

Maaliskuu meni kokonaan ilman mitään tavaraostoksia. Itseasiassa olin reilut kaksi kuukautta ostamatta yhtään mitään - 21.1. ostin Ikean lipaston + lämpökynttilöitä ja sen jälkeen seuraavan kerran ostin 27.3. hiuslenkkejä. Aika hyvin! Ja tärkeintä ehkä itselleni on ollut, että tuntuu tosi normaalilta olla ostamatta mitään. Muistan vielä, kun joku vuosi sitten aloin harrastamaan nolla-kulutus-päiviä niin kuinka outo fiilis oli se, ettei käyttänyt rahaa ja kuinka outo fiilis se oli, kun ei ostanut mitään tavaraa. Tänään se tuntuu normaalilta elämältä, enkä tunnu jääväni mitään vaille.

Mutta! Ettei nyt näin helpolla mennä niin maaliskuun lopulle tuli kyllä ostoksia. Pakollisia ja pakollisia, tästä nyt voi aina olla kaikenlaista mieltä, mutta ostoksia joka tapauksessa.

27.3. hiuslenkkejä x10kpl. Tosiaan hiuslenkeillä on mystinen taipumus aina pikkuhiljaa kadota vaikka kuinka niitä ostaa. Nyt hävitin viimeisenikin ja uusia oli pakko ostaa. Katsotaan kauanko nämä kestävät. Hinta 2,90eur.

28.3. työkaverini myi lapsensa koulun puolesta urheilusukkia. Olin vuosia, vuosia sitten ostanut yhdet erittäin hyvät hiihtosukat ko palveluntarjoajalta ja äitini oli juuri pari viikkoa sitten kehunut näitä ja kysyi, että mistä olen ostanut. Tuli yllättäen tilaisuus ostaa lisää niin tilasin äidilleni, joista hän ilahtui kovin. Itselleni ei toki olisi tarvinnut ostaa, ne yhdet hiihtosukat on vielä hyvässä kunnossa, mutta ostin nyt kuitenkin. Yhteensä 24eur.

31.3. noniin tässä sitten tulee paha ostos :D Ostin mustat korkokengät, jotka maksoivat 189 euroa. Auts! :D Omistan yhdet mustat korkokengät. Olen ostanut ne noin 10 vuotta sitten muutamalla kymmenellä eurolla. Kahdesti olen vaihtanut niihin korkolaput ja nyt korot ovat taas siinä kunnossa, että korkolappujen vaihto on edessä. Minulla on reilun viikon päästä pidempi työmatka, jossa on hienompi gaalaillallinen ja tätä tilaisuutta varten tarvitsen mustat korkokengät. Olisin toki voinut korjata jo omistamieni korkokenkien korkolaput ja mennä vielä näillä vanhoilla. Ja periaatteessa ne ovatkin vielä suht ok kunnossa. Mutta halusin uudet. Ja halusin laadukkaat. Että ostin sitten tosi kalliit... ;) Mutta hienot ovat ja olivat todella sopivat jalassa.

Mutta tarvitsee kyllä pettymyksekseni sanoa, että uuden tavaran ostamisen euforia on kadonnut. Ilo uusista hienoista korkkareista kesti tosi lyhyen ajan vain. Olen toki tyytyväinen ja helpottunut, että kengät on nyt olemassa niin on yksi stressin aihe vähemmän, mutta entisenlaista innostusta uudesta vaatekappaleesta en kyllä nyt tunne. Katsotaan miltä tuntuu sitten, kun varsinaisesti voin alkaa käyttämään kenkiä.

3 kommenttia:

 1. Nuo hiuslenkit on kyllä mystisiä. Ne vaan katoilee aina itsekseen mullakin. :D

  Jos kengät kestää seuraavat 5-10v niin eiköhän ne hintansa väärti ole. :)

  VastaaPoista
 2. Edellisen kanssa samaa mieltä, kengät kestää taatusti useamman vuoden joten en näkisi huonona ostoksena.

  VastaaPoista
 3. Kiitos hyväksyvistä kommenteista! :D Olen aika pitkälti sitä mieltä, että rahaa voi laittaa paljonkin yksittäiseen tavaraan kunhan se on laadukas, kestävä ja tosiaan käytät sitä kauemmin kuin pari vuotta. Viime viikolla korkkarit olivat ekaa kertaa käytössä ja kolmen päivän ja yli kymmenien tuntien käytön jälkeen tarvii sanoa, että kengät olivat kyllä jackpot: ei rakoista eikä hiertymistä tietoakaan, toimivat täydellisesti <3

  VastaaPoista

Raha tulee, raha menee...

Edessä on siis tammi-helmikuun menokatsaus. Nyt kun olen palannut töihin ja mun palkkapäivä on joka kuun 20. niin palaan budjettikuukauteen ...