sunnuntai 27. elokuuta 2017

Aloittamisen vaikeus

Olen suunnitellut blogin kirjoittamisen aloittamista jonkin aikaa. Kolme kuukautta sitten aloin noudattaa amerikkalaisen talousgurun Dave Ramseyn askelia kohti parempaa taloutta, löysin talousblogien maailman ja heräsi tahto alkaa kirjoittaa itsekin talousaiheista blogia. Vähän aika sitten loin blogi-alustan (siksikö tätä sanotaan?). Ensimmäinen kirjoitus on vain odotuttanut itseään. Tai no, olen kyllä kirjoittanut useamman tekstin, mutta yhtäkään en ole julkaissut. Syitä tähän on monia, mutta ehkä nyt on aika laittaa syyt romukoppaan ja oikeasti julkaista tämä ensimmäinen kirjoitus.

Blogin tarkoitus on seurata matkaani kohti parempaa taloudellista tulevaisuutta. Aion seurata Dave Ramseyn ”vauva-askelia” (Baby Steps). Hän on amerikkalainen talousguru, joka on kirjoittanut useita taloutta koskevia kirjoja, juontaa omaa radio-ohjelmaa sekä hänellä on useita talouteen liittyviä seminaareja, koulutuksia tms. Ensisijaisesti homma keskittyy velkojen mahdollisimman nopeaan poismaksamiseen, jonka jälkeen ihmisellä on mahdollisuus oikeasti vaurastua ja kasvattaa varallisuuttaan.

Hänen metodinsa perustuu seitsemän askeleen noudattamiseen:

1. Kerää 1.000 dollarin alku-vararahasto (Baby Emergency Fund)

2. Maksa pois kaikki velkasi paitsi asuntolaina käyttäen lumipallometodia

3. Kerää 3-6 kuukauden  täysi-vararahasto (Fully Funded Emergency Fund)
    --> Tähän askeleeseen liittyy myös askel 3B: Säästä käsiraha oman talon/asunnon ostoon

4. Sijoita 15% tuloistasi eläkettä varten

5. Säästä lastesi opintoja varten

6. Maksa asuntolainasi mahdollisimman nopeasti

7. Kasvata varallisuutta ja ole pöyristyttävän antelias

Tarkoitus on, että askeleet 1, 2 ja 3 tehdään järjestyksessä yksi kerrallaan. Askeleet 4,5 ja 6 tehdään samanaikaisesti. Askel 7 on sitten se askel, jolloin rahoistaan voi nauttia täysillä. Dave Ramsey on melko ehdoton ohjeissaan, joka tekee metodista mielestäni melko inspiroivan. Metodi on jossain määrin uskonnon sävyttämä, koska Ramsey on itse uskovainen, mutta näin ei-uskovaisena tämä ei kyllä häiritse lainkaan. Itse olen kovinkin vakuuttunut, että hänen metodinsa toimii ja siksi tarkoitukseni on noudattaa sitä.

Tarkempaa tietoa Dave Ramseysta löytyy esimerkiksi täältä: https://www.daveramsey.com/.

Tervetuloa seuraamaan pysynkö oikealla polulla ja miten tässä oikein lopulta käy! Seuraavassa tarkemmin lähtötilanteestani ja siitä millä askeleella itse olen menossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Marraskuun neljäs viikko

Viikon aikana ei ollut suuria rahatapahtumia verrattuna edelliseen. Ei kyllä oikein muitakaan tapahtumia, sain flunssan ja olen ollut nyt sä...