perjantai 12. huhtikuuta 2024

Maaliskuun tulot ja menot pienellä viiveellä

Maaliskuun budjettikausi loppui jo tuossa 20.3., mutta nyt vasta katsausta. Tämä kevät on kyllä kiireinen, en oikein muuta osaa sanoa. Toukokuussa pitäisi helpottaa, mutta ei se oikeasti niin ole. Oikeasti helpottaa vasta heinäkuussa, mutta jotenkin on henkisesti helpompaa kun joka kuukausi sanon itselleni, että ensi kuussa helpottaa. No. Toukokuussa ei ole enää koulua viikonloppuisin. Kait. Elämässä on juuri nyt paljon asioita, joita ei oikein voi ennustaa.

Mutta siihen budjettiin. Maaliskuussa tuloja oli palkka, Koneen osingot ja päivärahoja.

Menot pysyivät yllättäen hyvin kurissa (nyt huhtikuussa ei ole pysyneet :D). Perusmenot laina, korot, vastike, suoratoistopalvelut, tietoturva ja ruoka. Ravintola meni yli, mutta se nyt ei ole mikään uusi juttu. Suurimmat kulut siellä oli yksi ilta, kun kävin kavereiden kanssa ravintolassa ja parilla (yli 100 euroa), työmatkoilla ostetut ruoat (130 eur) ja take away ruokaan tuhlasin 60 euroa. Vapaa-aika-kategoriassa on 10 euroa retkiluisteluun ja loput junalippuja Helsinkiin. Joskus käyn Helsingissä työn vuoksi ja joskus koulun vuoksi, työjunamatkat maksaa työnantaja, koulujunamatkat minä itse.

Palveluissa hieronta, sokerointi, siivous sekä kävin ihotautilääkärillä. Tavaroissa on apteekkiostokset; kolmen kuukauden lääkkeet ja ostin D-vitamiineja ensimmäistä kertaa vuosiin. Tammikuussa työterveyshoitaja sanoi, että mun olisi hyvä syödä D-vitamiinia ja heti maaliskuussa muistin käydä niitä ostamassa. Eipä niitä nyt juuri enää ole järkeä alkaa syödä, mutta onpahan valmiina kaapissa ensi talvea varten.

Hyväntekeväisyydessä on peruskohteet ja sain vihdoin korotettua summat 10 eurosta 20 euroon. Tai no Planin tyttösponssi on vain 18 euroa, kun heidän sivuillaan sai valita vain 18 tai 25 euron välillä niin valitsin 18 euroa. Muut kohteet mulla on siis WWF ja Pela. Lisäksi lahjoitin mun eurovaaliehdokkaan kampanjaan. Yllätyskuluissa on parkkimaksu.

Tulot kattoivat tosi hyvin menot ja oli kiva kuukausi, kun sain hyvin säästöön ja sijoituksiin. Huhtikuussa ei tule näin käymään ja tässä jännään, että se selviänkö ilman säästötiliin kajoamista. Mutta sen näkee sitten kun huhtikuun on taputeltu. Alla tarkempia lukuja menoista.

Aurinkoista kevään odotusta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Säästösuunnitelma

Kirjoitin tuossa tammikuussa, että haluan hellittää mun budjetin kanssa, enkä asettaa itselleni mitään isoa säästösuunnitelmaa. Tosin samass...