tiistai 30. marraskuuta 2021

Erilainen budjettihaaste

Tämä syksy on ollut ihan todella kiireinen ja näyttää, että loppuvuotta kohden vauhti kiihtyy vain! 

Tänään tajusin, että mun uusi budjettikausi alkoi jo 10 päivää sitten enkä ole yhtään kärryillä kuinka paljon rahaa olen kuluttanut. Tein kyllä budjetin exceliin ja palkkapäivänä siirtelin rahat säästötileille, mutta sen jälkeen en ole vilkaissutkaan tilille enkä exceliini. Yleensä siis aina muutaman päivän välein täydennän exceliin lukuja ja katson että tilin saldo täsmää. Koen homman suht rentouttavana, joka ehkä kuulostaa vähän oudolta :D

Mutta jotenkin tällä hetkellä on niin hirveästi hommaa ja menoa, ettei tosiaan oikein mitään ylimääräistä ehdi koneella tehdä. Jopa pörssikurssit on jäänyt seuraamatta... Tästä keksinkin vähän erilaisen haasteen itselleni - josko tässä kuussa en kertaakaan katsoisi exceliäni vaan käyttäisin vain rahaa. Palkkakuun (20.12.) lopussa kävisin läpi, että miten kävi: tuhlasinko liikaa vai mitä. Mulla on kuitenkin tilillä ns ekstraa, ettei sillain väliä vaikka käyttäisin vahingossa enemmän kuin viralliset kuukauden menorahat. 

Ihan mielenkiintoista seurata, että vaikuttaako tämä omaan fiilikseen (eli alkaako ahdistaa kun ei ole kärryillä paljonko on käyttänyt rahaa) tai siihen, että käytänkö yhtäkkiä jotenkin ihan ylenpalttisesti rahaa ja päädyn miinuksella (jaiks). Toki seuraan tilillä olevia rahoja jossain määrin, kun pitää kuitenkin käydä maksamassa laskuja tai hyväksymässä e-laskuja, joten huomaan varmaan jos jopa tonnin vararahani alkaa hupenemaan. 

Toki olisi aika kökköä, jos yhtäkkiä käyttäisin tonnin ekstraa ihan vain huomaamattani, mutta menköön nyt ihmiskokeen piikkiin... Kait sitä voisi nyt neljän vuoden excel-budjetoinnin jälkeen yhden kuukauden vetää ilman kuluseurantaa? 

Katsotaan miten mun käy ja pystynkö tähän! Yritän ehtiä kirjoitella fiiliksiä aina välillä. Alkoi jo heti jännittämään ja alkoi tehdä mieli laittaa lukuja exceliin, mutta en nyt aio laittaa! Ehkä tämä tekee hyvää :)

2 kommenttia:

  1. Kaipa sitä on jo tottunut, jos noudattaa normaalistikin budjettia. Muistan silti yhden kuukauden, kun en seurannut ja sain menemään 800€ normaalin 2-300 sijasta. :D Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Luulisin itsekin, että on jo niin selkärangassa että menisi suht helposti mutta katsotaan.. :D

      Poista

Vuoden 2022 sijoituskatsaus

Olipa tuskainen sijoitusvuosi 2022!  Ei tullut mitään joulurallia vaan selkeästi porukka tyhjensi salkuistaan tappiollisia osakkeita verotuk...