sunnuntai 12. syyskuuta 2021

Elokuun (20.7. - 19.8.) budjettikatsaus

Taas kerran hieman myöhässä, mutta tällä tempolla mennään nyt!

Palkka oli perus, mutta lisätuloja oli odotettua enemmän. Veronpalautus 340 euroa oli odotettavissa, mutta ihan puskista tuli, että saatiin Italian joogaloman varausmaksu takaisin! Olin todellakin jo luopunut toivosta, mutta yhtäkkiä rahat vain palautuivat (toki näiden perään kyseltiin aina tietyn väliajoin, tähän asti oli tullut vain selittelyvastauksia). Olin siis loppuvuodesta 2019 varannut ystäväni kanssa Italiaan joogaloman syksylle 2020. Keväällä 2020 jo peruttiin matka ja aloitimme keskustelun rahojen takaisinsaannista. Lennoista saatiin rahat takaisin aika nopeaa jo elokuussa 2020, mutta tosiaan ton joogamatkan varausmaksu 342 euroa (oma osuuteni) tuli nyt vasta melkein kaksi vuotta myöhemmin elokuussa 2021. Aikamoista :D Näistä siis johtui melkein 700 euron ekstra peruspalkan lisäksi. Ihan kiva. 

Peruselämäkuluja oli asumisen ja ruoan lisäksi sähkölasku ja liiton aksu. Ruokakauppalaskussa pysyin alle 300 euron, mikä on tavoite. Olen tosiaan joskus aiemmassa elämässä pärjännyt 200 - 250 euron ruokakauppalaskulla, mutta nyt syön pääasiassa lounaat kotona, joten se on nostanut summaa. Summaa on nostanut myös se, etten niin tarkkaan katso enää mitä kaupasta ostan. Olen ihan tyytyväinen, että kauppalasku tuntuu suht automaattisesti pysyvän tässä 300 eurossa vaikken hirveästi seuraa. Suunnittelen kyllä ruokaostokseni perustuen suunnittelemaani ruokalistaan ja pidän huolta, ettei hävikkiä tule, mutta en tee mitään hintavertailua kaupassa. Ostan mitä haluan ja olen esim vaihtanut monia maitotuotteita vegaanisiin, jotka ovat paljon kalliimpia. Käyn keskimäärin kerran viikossa tekemässä isot ostokset (tai tilaan ne kotiin) ja sitten tämän lisäksi 1-2 kertaa käyn ostamassa jotain pientä lähikaupassa. Tämä 300 euroa pitää sisällään kaiken mitä ruokakaupasta ostan; siivousaineet, pesuaineet, herkut ja ruokakaupasta saatavan alkoholin. Alkosta ostettava alkoholi menee mulla ravintolakuluihin. 

Vapaa-aika oli aika huima summa, mutta johtuu kesästä ja reissuista. Tähän sisältyy kolme Helsingin reissua syömisineen + toki kesäterassit ja ravintolat Tampereella. Lisäksi summassa on suppailua, kaupunkiopastuksia ja taidehistoriakurssi nyt syksylle. Mutta joo suurin osa meni kuitenkin ravintolaan. 

Matkakulut olivat myös aika korkeat ja näihin kuului tosiaan yksi Helsinki-viikonloppu siskoni kanssa, oma kolmen yön hotelli Helsingissä yksin ja yksi yö Helsingissä kolmen siskontyttöni kanssa (maksoin matkan muuten kokonaan paitsi tytöt maksoivat omat ruokansa reissulla). Mulla meni vähän matka- ja vapaa-aikakulut sekaisin, kun osa matka-ravintoloista meni vapaa-aikaan eikä matkakuluihin. Suoraan sanottuna en jaksanut välittää. 

Tavaroissa oli maalia, maskeja, kosmetiikka. Hyväntekeväisyys meni vähän yli, siinä oli perus-kk-lahjoitukset mutta lisäksi annoin rahaa UNwomenille Afganistanin tilanteen vuoksi. Palveluissa oli sokerointi ja iCloudin kk-maksu. Ei siivouskuluja tällä kertaa, koska heinäkuussa ei ollut siivousta. Ostin ruusun äitini nimpparipäiväksi, siinä lahjakulut.

Säästöön meni jonkin verran. Sijoituksia tein jonkin verran - kk-rahastot ja sitten ostin vähän lisää YIT:tä sekä Valmetia. Tarkoitus olisi nyt pari kuukautta holdata suorien osakeostojen kanssa ja kerryttää kassaa. Katsotaan kuinka maltan. Aika stabiilia on nyt markkinalla ja pientä junnausta näkyvissä osakekursseista. Huimia nousuja ei salkussa ole nyt näkynyt mikä on ihan hyvä. Hyvä saada kokemusta myös tällaisesta tylsästä meiningistä. Mielenkiinnolla odotan, että millainen loppuvuosi tulee olemaan sijoitusmarkkinalla. Mutta tästä enemmän myöhemmin 

Eipä muuta tällä kertaa, syksyä kohta mennään! Tarkat luvut alla. 


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Raha tulee, raha menee...

Edessä on siis tammi-helmikuun menokatsaus. Nyt kun olen palannut töihin ja mun palkkapäivä on joka kuun 20. niin palaan budjettikuukauteen ...