perjantai 18. syyskuuta 2020

Syyskuun budjettitoteuma

Vihdoin tässä kuussa sain vähän takaisin koronan vuoksi peruuntuneista matkoista; Finnair perui itse syyskuun Rooman lennot ja sain rahat takaisin tilille vain parissa viikossa. Sieltä tuli 260 euroa. Samaisen matkan joogapaikan varausmaksua ei taida tulla takaisin koskaan. Sieltä olisi tulossa 340 euroa, mutta aika tuskaista on joogafirman kanssa ollut asiointi – toukokuun alussa jo aloitettiin tämä. Tällä hetkellä ovat tarjoamassa ainoastaan voucherin uuteen reissuun, josta itse en ole kovin innostunut. Jotenkin tuntuu pahalta maksaa lisää ko firmalle uudesta reissusta, kun entisiäkään ei saa takaisin.. No katsoon miten tässä nyt käy. Itse olisin jo valmis ”menettämään” rahat ja vääntämään loppuun asti, että saataisin rahat takaisin, mutta kaverini on jostain syystä innostunut voucherista ja siten uuden reissun varaamisesta.

No mutta kaikille meistä on tullut jonkinlaisia tappioita koronan vuoksi, omani ei nyt mitään kovin isoja ole. Itselleni tappiota tuli noin 1.000 euroa, josta sain nyt tämän 260 euroa takaisin. Tappiot tulivat siis junalipuista, HSL-lipuista (olin juuri helmikuussa ostanut kolmen kuukauden HSL-kausikortin ABC-vyöhykkeelle :D), lentolipuista ja joogavarausmaksusta. Ainiin ja maksoin kuntosalijäsenyyttä 4 kuukautta käymättä siellä.

Tämä lentojen palautus näkyy siis muissa tuloissa. Lisäksi siinä on päivärahoja kotimaan työmatkasta. Osinkoja tuli Tokmannilta (lisäosinko!), Fiskarsilta ja Wärtsilältä. Enää tänä vuonna ei ole tulossa osinkoja. Nordeaa vähän odotin, mutta ei tule. Mielenkiintoista nähdä millaiset osingot Nordelta on tulossa ensi vuonna. Palkka tulee vielä Helsingin veroprosentin mukaan vuoden loppuun, ensi vuonna käteen jäävä osuus tulee olemaan pienempi. Kiitos Tampereen korkeamman veroprosentin :D

Tämä kuukausi meni vielä ilman asuntolainan maksua (nyt se luojan kiitos vihdoin alkoi – alentumaton asuntolainasumma on ollut minulle ministi ahdistava). Muutto ja remontti näkyi edelleen ravintolakustannuksissa (ja lounaskustannuksissa, mutta nämä näkyvät vasta ensi kuun kuluissa, koska laskutetaan palkasta jälkikäteen). Ilman muutto+remppakustannuksia tämän kuun menot olisivat olleet 1.000 euroa. Muuttoon meni vielä 150 euroa siivoukseen ja tavarahankintoihin 670 euroa. Tämä 670 euroa piti sisällään parvekematon 80 eur, uudet vetimet (30kpl) 250 euroa, saunatavaroita 105 euroa, 2 mattoa ja vessatilpehööriä 100 euroa (Ikeasta), imuri+pölypusseja 132 euroa.

Joku ehkä saattaa muistaa viime vuoden kesän muutostani, että silloinkin muuttokuluissa oli uusi imuri. Ostin 200 eurolla Boschin eko-pro-silence-plaadiplaa imurin. Imuri on ollut alusta asti aivan sysisurke. Ensinnäkin ko malliin oli äärimmäisen vaikea löytää pölypusseja. Ja nekin, jotka löysin, eivät jotenkin sopineet vaan roskat/liat/pölyt menivät aina ohi pussin sinne itse koneen sisään. Aina kun vaihdoin pölypussin niin samalla piti jotenkin pystyä putsaamaan imurin sisäosa (tämä on vaikeaa ilman imuria) – putsaisin sisäosaa paperilla, rätillä, ravistelemalla, tops-puikolla ja ties sen muilla jutuilla. Tämän lisäksi imuteho oli olematon. Imuri ei muunmuassa imuroinut sisäänsä pikkukiviä, joita tuli eteisen matolle. Monesti roska vain siirtyi paikasta toiseen, kun imurilla sitä roskaa tökin. Suutin myös teki naarmua parkettiin – nämä sai kyllä sitten sillain hangattua pois, mutta ei se nyt kivaa ollut. Olen yrittänyt ekologisuuden nimissä kärvistellä tämän imurin kanssa, mutta nyt meni totaalihermo. Toki olisi pitänyt tehdä valitus Boschille, mutta suoraan sanottuna en vain jaksanut. Joten vein sysisurkean imurin kiertoon ja ostin uuden. Mielen imurin ja imuri on loistava! Oli edullisempi kuin Bosch ja imuroi oikein jopa roskatkin lattialta.

Mutta mitäs muuta. Kävin hierojalla (hyvinvoint), maksoin espanjan kurssin ja koiramäki-visiitin (kulttuuri-vapaa-aika), ostin synttärilahjan hyvälle ystävälleni ja osallistuin työkaverin läksiäiskeräykseen, ostin kauppakassin (vaatteet) ja kävin uimahallissa (urheilu). Yllätyskuluissa on pankinvaihtoon liittyviä kuluja, parkkimaksuja ja yksi juttu mitä en halua kertoa täällä.

Sijoituksiin meni tonni ja salkkuni lähestyy 20.000 euron rajaa.. Mutta tästä sitten enemmän vuoden kolmannen kvartaalin sijoituskatsauksessa – katsotaan mikä on tilanne sitten. Loput säästöt tuli aikalailla taputeltua remonttiin, jäljellä oli 300 euroa uuden palkan tullessa – onneksi lokakuun palkkakauden palkasta sain aika paljon remonttisäästöön, koska siis keittiökaappien ovet ovat vielä tulematta (ja maksamatta). Onneksi mulla on 800 euroa säästössä ”autoa” varten; voin sieltä ottaa lisää tarpeen mukaan.

Jännä kuinka osa säästöistä on mulle ns pyhiä ja osa vähän sellaisia, että nooh kait sieltä voi vähän verottaa tai kohdetta vaihtaa. Esim keväällä laitoin kaikki kodinjuttuihin varatut rahat osakkeisiin. Ja nyt laitoin sijoituksiin varatut rahat aika pitkälti remppaan. Asuntolainan lisälyhennyssäästöihin tai vararahastoon ei tule mieleenikään koskea. Muut säästöt tuntuvat olevan vähän vapaata riistaa. Olen yrittänyt pitää erillään esim sijoitusrahat ja muut säästöt, mutta ei oikein tunnu onnistuvan. Aina ajoittain yritän myös sinking fundseja, mutta ei sekään oikein tunnu luonnistuvan minulta. Kaikki rahat ovat vain könttänä yhdellä säästötilillä ja sieltä sitten laitan niitä vähän spontaanistikin eri juttuihin. No mutta toimii tämä juttu näinkin.

Alla tarkemmat luvut!  


   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vuoden 2022 sijoituskatsaus

Olipa tuskainen sijoitusvuosi 2022!  Ei tullut mitään joulurallia vaan selkeästi porukka tyhjensi salkuistaan tappiollisia osakkeita verotuk...