torstai 10. syyskuuta 2020

Remontti

Hmm hmm. Ostin siis uuden asunnon tuossa heinäkuussa. Asunto on suht uusi, rakennettu 2012 ja sinänsä melko hyväkuntoinen. Asunto on ollut tyhjillään useamman vuoden – perikunta myi asunnon ja siinä asunut henkilö asui hoitokodissa jo pitkään.

Ainoa mikä suoranaisesti häiritsi oli asunnossa oleva tapetti: sellainen kermanvärinen kohokuviotapetti, joka huusi ”vanha ihminen”. Ajatus oli, että  maalaan seinät jollain aikataululla. No se aikataulu tuli aika nopeaa ja homma hieman eskaloitui. Sain siis remonttimiehiksi isäni ystävän firman tyypit, jotka ovat aiemminkin tehneet asuntoihini remppaa, joten loistava juttu!

Mutta homma hieman pääsi käsistä kun tähän remonttihommaan ryhtyi...

Tarkoitus oli siis poistaa tapetit ja maalata kaikki seinät. Lisäsin siihen listojen vaihdot (halusin leveämmät valkoiset, olivat jotain ihme tammea mukailevaa kuusipuuta). Sitten aloin pohtimaan keittiön tilaa. En pitänyt asunnon kaapeissa olevista vetimistä enkä keittiökaappien ovien väristä (kermanväriset – koko asunto huusi kermanväriä). No eikös nekin sitten voisi vaihtaa tai maalata...

Lopputulos:

Remppamiehet poistivat tapetit, paklasivat seinät, maalasivat seinät ja laittoivat uudet listat. He myös puhdistivat ja maalasivat verhotangot. He vaihtoivat kylpyhuoneen lavuaarin silikonireunan (se oli harmaa ja itse lavuaari ja seinäkaakelit ovat valkoiset). Laskuksi tuli 2.700 euroa, jossa työnosuus on 1.700 euroa (neljä päivää, kaksi miestä) ja materiaalien osuus 1.000 euroa.

Tilasin remppafirman kautta uudet keittiönkaappien ovet. Tilasin itse uudet vetimet keittiönkaappeihin ja asunnon muihin kaappeihin Gigantista. Remppamiehet tulevat asentamaan nämä, kun ovet ovat saapuneet. Vetimien hinnaksi tuli 250 euroa (30 vedintä + kuljetuskustannukset), kaappien ovien hintaa en vielä tiedä. Arvioin asennuksen ja ovien olevan joku 1.500 euroa (en ottanut halvimpia ovia..).

Kylpyhuoneen vessapaperiteline ja pyyhekoukut ovat kaikki eri paria. Kävin ostamassa Ikeasta mätsäävät. Osa on vielä asentamatta, mutta isäni auttaa tässä. Ostin samalla pari mattoa... Yhteensä 102 euroa.

Parvekematto oli aika likainen (ei saanut imuroitua kaikesta ihme nöyhtästä) ja hieman sellainen ”tahmaisen” oloinen. Eli tuntui aina, että jalka jäi siihen kiinni. Helsingin asunnossa mulla oli tosi kivantuntuinen parvekematto ja keksin selvitellä, että mikä se on. Ja niitähän saa K-Raudasta eli tilaukseen sitten sellainen... 80 euroa.

Saunaahan minulla ei ole ennen ollut eli tuikitärkeät löylykiulu, löylykauha ja laudeliina puuttuivat. Eli eikun niitä ostamaan... 105 euroa.

Käytävätilan valaistuksen uusiminen (tähän tulee työtilani): isäni asensi kattoon yläasteaikaisen huoneeni halogenivalon – mahtava valo ja kaikki täysin ILMAISTA!

Ja mitä muuta on vielä listalla:

Vaatekaappien sisukset uusiksi --> hyllyjen vaihto koreihin. Jollain aikataululla.

Muutama syvä keittiönkaapin sisus --> vaihdan sinne sellaiset ulosvedettävät hyllyt (tosi epäkäteviä tuollaiset syvät kaapit, joista saa aina poistaa etummaiset tavarat pois saadaksesi perimmäiset). Gigantista näytti saavan näitäkin!

Vessassa on surkea valaistus. Sinne uudet halogeenivalaisimet.

Vaatehuoneen räjäytys. Vaatehuonetta ei maalattu eikä listoja vaihdettu, joten jossain vaiheessa tämä on edessä. En vain yhtään tiedä vielä, että millaisen säilytysjärjestelmän sinne haluan ja mitä tarkoitusta varten, joten tämä on täysin suunnitteluasteella ja siksi en halunnut tähän huoneeseen vielä koskettavan lainkaan. Tällä hetkellä toimii ihan täysin varastona. Asunnossa on niin paljon säilytystilaa, etten tarvitse lainkaan kellarivarastoa. Siellä on tällä hetkellä kaikki edellisen asukkaan asuntoon jättämät kamat – miksi te ihmiset ette tyhjennä niitä vanhoja asuntojanne kunnolla! :D

Keittiöön saareke. Keittiössä on todella vähän laskutilaa=työskentelypinta-alaa, joten aion hankkia siihen keskelle erillisen saarekkeen. Todennäköisesti Ikeasta. 

Haaveilen myös edelleen yhdestä Artekin valaisimesta, joka jäi keväällä ostamatta, kun laitoin kaikki säästöni osakkeisiin... Haaveilen myös uudesta ruokapöydästä ja taiteesta seinälle.

Että halvaksi tulee tämä muuttaminen taas :D

6 kommenttia:

 1. No hei oma asunto oman näköiseksi niin viihtyvyys paranee. Koronakevään kotona loisiminen opetti minulle sen, että omaan kotiin kannattaa panostaa(vaikka itse olen vuokralla). Nuo rahat ovat sijoitus itseesi ja omaan viihtyvyyteen, joten turha potea syyllisyyttä. Ekä rahoja kuollessaan mukaan saa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tämä on kyllä totta! Ja olen tosi tyytyväinen uudistuksiin :)

   Poista
 2. 4 päivää, 2 miestä: yhteensä 64h. Työn osuus 1700€/64h = 26,5€. Ei paha tuntiveloitus ja jos kerta jälkikin hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän pieni tarkennus; laskutus oli 48 tunnilta eli eivät tehneet joka päivä ihan 8 tuntia. Eli tuntiveloitus 35 euroa, joka on musta edelleen ihan ok. Etenkin kun oli tutut tekijät ja työnlaatuun pystyi luottamaan!

   Poista
 3. Minkä kokoisesta tilasta tapetit revittiin/maalattiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi viivästynyt vastaus! Tapetti revittiin makuuhuoneen kolmelta seinältä, olisiko noin 10 neliön kokoinen huone. Lisäksi yhdeltä olohuoneen seinältä, olisiko noin 4 metriä leveä. Koko asunnon (60m2) seinät maalattiin poislukien kylpyhuone, sauna ja vaatehuone.

   Poista

Palkkiorahasto

Työpaikkani on antanut mahdollisuuden laittaa tulospalkkiot jatkossa palkkiorahastoon. Tähän asti tulospalkkio on maksettu aina kerran vuode...