lauantai 22. elokuuta 2020

Viimeisimmän muuton kulut – rahalliset ja henkiset

Olen nyt 2,5 vuoden aikana muuttanut neljä kertaa. Tai oikeastaan viisi – tämä viimeinen muutto tapahtui kahdessa osassa. Ei varmaan ole yllätys, että olen aika kypsä tähän muuttamiseen. Ennen olen aina apinanraivolla laittanut asiat edes jonkinlaiseen kuntoon, jotta asunnosta saa mahdollisimman pian ”elettävänoloisen”, mutta tämän viimeisimmän muuton kohdalla tarvitsee myöntää, ettei vain kiinnosta. Iso kiitos ihanalle siskolleni, joka oli isona apuna tässä viimeisimmässä muutossa ja viime viikonloppuna kaksi päivää puski minua eteenpäin eli nyt on huonekalut suht paikallaan, keittiö kunnossa, ikkunat pesty ja kaikki ylimääräiset tavarat&laatikot ovat pinossa vaatehuoneessa odottamassa oikealle paikalleen sijoittamista. Kiitos siskoni olen pystynyt asumaan tämän viikon kodinnäköisesti paikassa, koska siis itse en ole saanut yhtään asioita vietyä eteenpäin.

Muunmuassa kaikki vessaan kuuluvat kosmetiikka ja hygienitarvikkeet ovat levällään keittiönpöydällä, koska en jaksa laittaa niitä vessan kaappeihin (kaapit ovat puhtaat, palkkasin siivoojaan). Viikonloppuna siivosin vaatekaapit, mutta vaatteet ovat edelleen kasseissa vaatekaapissa, koska en ole jaksanut ottaa vaatteita kasseista esiin ja laittaa hyllyille (otan sitä mukaa kun niitä tarvitsen). En vain yksinkertaisesti jaksa tehdä yhtään mitään asunnon/muuton suhteen. En myöskään jaksa käydä kaupassa ostamassa isoja ostoksia, että voisin palata normi-ruoanlaittorutiiniin. Lounaat syön luonasravintoloissa ja illalla valmissalaatteja tms. Kerran tein pastaa kotona. Aamupalat ja iltapalat olen sentään saanut hankittua, mutta sekin menee niin, että haen kaiken kalliista lähikaupasta yksi asia kerrallaan ja sitten parin tunnin päästä menen uudelleen sinne kauppaan hakemaan toisen asian. Kaupan henkilökunta pitänee minua hieman sekopäänä. 

Mutta muuten! Muuten olen käynyt lenkillä, uimassa järvessä, maauimalassa, terassilla, nähnyt kavereita, käynyt pari kertaa toimistolla ja työkavereiden kanssa lounaalla (kävin jopa kaverini kanssa lounaalla yksi päivä, kun työpaikkamme ovat suht vierekkäin), ollut tanssitunnilla ja yleisesti vain fiilistellyt sitä, että pitkästä aikaa voin tehdä asioita MUIDEN IHMISTEN kanssa. Ja erityisesti minulle tärkeiden ihmisten kanssa. Tänään vanhempani ovat tulossa laittamaan pesukoneita kuntoon ja tuomassa pakkaseen asioita ja huomenna menen nuorimman siskontyttöni kanssa Särkänniemen koiramäkeen. Ihanaa <3

Eli jaksamattomuuteni tämän asunnon kanssa ei johdu mistään masennuksesta vaan yksinkertaisesti siitä, ettei vain kiinnosta :D En ole nyt 2,5 vuoteen oikeastaan tehnyt muuta kuin muuttanut tai suunnitellut muuttoa ja etsinyt uutta asuntoa. Joten nautin nyt siitä, että pitkästä aikaa minulla on muutakin tekemistä kuin vain miettiä sitä missä tulen asumaan puolen vuoden päästä. Toivon todellakin, että ainakin viisi vuotta voisin olla paikoillani. Onneksin onnistuin suht nopeaa lyötämään Tampereelta ostettavan asunnon ilman että olisi pitänyt vielä tässä välissä mennä vuokralle. Asunto oli hieman kalliimpi kuin mitä alunperin ajattelin, mutta olisi niihin vuokriin ja lisämuuttoihinkin mennyt sitä rahaa. Puhumattakaan siitä henkisestä stressistä, että olisin vielä kerran muuttanut väliaikaiseen asuntoon ja jatkanut asunnonetsimistä ja muuton suunnittelua.Tällä hetkellä etuovi- ja vuokraovi-sivustot ovat minulla kieltolistalla. En saa ko sivustoille mennä.

Sitten niihin rahallisiin kuluihin. Tämänkertainen muutto tuli aika kalliiksi. Tällä hetkellä saldo on 1287 euroa, mutta siitä puuttuu vielä asunnonsiivouslasku, joka ei ole vielä tullut. Arvioisin sieltä olevan tulossa joku 200 euroa, josta toki saa sitten kotitalousvähennyksen.

Summa jakautuu seuraavasti:

  • 990 euroa muuttoautoon (sis. kaksi muuttomiestä) Helsingistä Tampereelle (tavarat menivät vanhempieni autotalliin)
  • 38 euroa pakkaustarvikkeisiin: pahvilaatikoihin ja kuplamuoviin
  • 140 euroa pakettiauton vuokraan, jolla tuotiin tavarat vanhempieni autotallista tänne uuteen asuntoon
  • 120 euroa ruokiin ja juomiin muuttoporukalle

Edellisiin muuttohini on mennyt sellainen 300 – 500 euroa per muutto. En laske näihin siis kaikkia hankintoja mitä uuteen asuntoon aina pitää tehdä, niihin on sitten mennyt eri summia rahaa riippuen mihin olen muuttanut. Tänne uusimpaan asuntoon en ole vielä hankkinut mitään uutta, enkä tarvitse mitään uutta, mutta haluan kyllä :) Esimerkiksi vessaan haluan uudet lamput (nykyiset antavat keltaista valoa, haluan kirkkaat) ja mahdollisesti uuden valaisimen vessakattoon. Samoin vessaan tarvitsen seinäkuivaustelineen (urheiluvaatteille) sekä uudet ripustuskoukut. Aion myös jollain aikataululla tehdä pintaremppaa, mutta en heti.

Tässä muuttohässäkässä vaihdoin myös pankkia ja rahani ovat nyt iloisesti sekaisin kahdessa eri pankissa. En ole vielä päässyt lopettamaan vanhaa pankkiani, koska mokailujen vuoksi en vieläkään ole saanut pankkikorttia uudesta pankista (nyt pitäisi tulla 1,5 viikon päästä). Joten joudun pitämään rahaa vanhassa pankissa kaikkia perusostoksia varten. Myös AOT on vielä matkalla vanhasta pankista uuteen, mutta sen pitäisi olla hoidettu ensi viikon alussa. Ihme kyllä budjetti pysyi kaikinpuolin hallinnassa ja olen selvillä mitä meni mihinkin vaikka aikamoista sekoilua kuukausi oli etenkin rahankäytön kanssa. Yritän saada julkaistua elokuun tulot ja menot piakkoin.

Huoh ja huoh! Aikamoista menoa on ollut koko kesä, mutta olen onnellinen nykytilanteesta. Muistan vielä sen hetken, kun toukokuussa tuli mieleeni, että josko yrittäisin myydä asuntoni Helsingissä ja katsotaan mitä sitten. Siitä päätöksestä pallo lähti pyörimään ja sitä ei voinut oikein enää pysäyttää. Piti vain juosta perässä ja hoitaa kaikki asiat mitä matkan varrella tuli esiin. Mutta nyt vihdoin tuntuu siltä, että pallo on pysähtynyt. Vihdoin. Vihdoin! VIHDOIN!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vuoden 2022 sijoituskatsaus

Olipa tuskainen sijoitusvuosi 2022!  Ei tullut mitään joulurallia vaan selkeästi porukka tyhjensi salkuistaan tappiollisia osakkeita verotuk...