keskiviikko 22. heinäkuuta 2020

Heinäkuun palkkakauden (20.6. – 19.7.) tulot ja menot

Vuoden paras palkkapäivä on taas taputeltu. Kivalta se kyllä tuntuu – olisihan se hienoa, jos joka kuukausi saisi likelle 10.000 euroa käteen. Lisäksi sain vielä kokouspalkkiot taloyhtiön hallituksenkokouksista eli yhteensä sain nettona melkein 9.800 euroa. Kesäkuussa maksetaan siis vuosibonukset ja samaan syssyyn tulee vielä kesälomarahat, joten siksi kesäkuun palkka on melko massiivinen. Säästöön sain noin 6.700 euroa eli reilut 3.000 euroa tuhlailin menemään tuosta noin vain.

Isoimpina kuluerinä oli ruoka+ravintola (aivan järkyttävää, mutta en edes lähde selittelemään, tuhlattu mikä tuhlattu), lahjat (pidin ystävälleni kahdenkeskiset polttarit johon kuului veneajelua, hotellia, ravintolaillallinen, uimista, terassia, piknikkiä, maailmanpyörää ja mitä vielä) ja vaatehankintoja (pitkästä aikaa, viimeksi olen ostanut vaatteita joulukuun alussa). Tilasin myös passin pikana, koska tajusin, että asuntokauppoja varten tarvitsen virallisen henkilöllisyystodistuksen ja ajokortti ei enää kelpaa (joku muutos tullut syyskuussa 2019). Passi onneksi tuli vuorokaudessa, joten asuntokaupat onnistuivat sujuvasti.

Maksoin myös viimeisen lainanlyhennyksen myymästäni asunnosta. Seuraava asuntolainanlyhennys menee vasta syyskuun lopun palkasta, joten mielenkiintoisia budjettikuukausia on edessä. Olen siis jo ostanut uuden asunnon ja uuden asuntolainan otan eri pankista, joten aikamoista sähellystä tässä on taas ollut. Kirjoittelen tästä enemmän paremmalla ajalla, kun saan nämä kaikki viralliset asiat hoidettua ja ajatukset vähän kasaan.

Tämä on nyt kolmas kesä putkeen, kun muutan. Pientä turnausväsymystä on ilmassa ja toiveena olisi, että saisin vain lomailla, mutta ei se nyt onnistu. Tarvitsee hoitaa kaikki pakkauksest, muuttoautot, muuttosuunnitelmat, siivoukset, netin-sähkön-ynnämuiden juttujen lopettaminen. Plus itse asuntoasiat. Näistä syistä rahaa ruokaan ja ravintoloihin on kulunut ihan järjettömästi, koska en ole pystynyt minkäänlaiseen suunnitelmallisuuteen. Onneksi sitä rahaa nyt sattuneesta syystä on ollut tilillä ihan runsaasti niin tästä ei ole tarvinnut ottaa stressiä. Sanomattakin selvää on, että urheilut ovat myös hieman kärsineet tässä rytäkässä, mutta olen silti kolmisen kertaa urheillut viikossa (yksi lihaskunto ja kaksi lenkkiä) – olen positiivisesti yllättynyt tästä kyllä! Haaveilen kesälomasta mökillä, jossa voisi vain urheilla, uida, nukkua, syödä ja saunoa, mutta ensi kesänä sitten. Tänä kesänä keskityn ihailemaan muiden insta-kuvia mökkielämästä ja olemaan kateellinen ;)

Olen kyllä helpottunut ja onnellinen päätöksestäni muuttaa vaikka raskaalta juuri nyt tuntuu (olen nyt 2,5 vuoden aikana muuttanut neljään kertaan – olen myynyt kaksi asuntoa, ostanut kaksi asuntoa, vuokrannut itselleni kaksi asuntoa ja vuokrannut kerran asuntoni muille – nämä asuntoasiat alkaa pikkuhiljaa riittää). Tuntuu, että olen juossut maratonin ja maali vihdoin häämöttää. Tässä pitää nyt vielä vähän vain jaksaa.  

Ja eipä siinä mitään, kyllähän tässä jaksetaan! Uudesta budjettikaudesta tulee mielenkiintoinen, koska asumiskuluja ei ole paljon mitään. Enkä oikein muutenkaan tiedä, että mitä kuluja on tulossa. Sen näkee sitten kuukauden päästä. Jonkinlaisen arviobudjetin sain kasaan tulevalle budjettikaudelle, mutta pitkästä aikaa oli aika hankala miettiä, että mitä arvioita laittaa mihinkin kategoriaan. 

Alla tarkempia numeroita vielä kuluneesta kuukaudesta.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vuoden 2022 sijoituskatsaus

Olipa tuskainen sijoitusvuosi 2022!  Ei tullut mitään joulurallia vaan selkeästi porukka tyhjensi salkuistaan tappiollisia osakkeita verotuk...